| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 287 [Dalších 27 >>]
  • 
20.1.2005 23:41:30
mile pisatelky,

Je na ceske pomery zcela normalni, ze se nekdo ohani ohranymi vetami typu "vzdyt na zene zalezi" a pritom samy preferujete jen sve vlastni nazory. Pisatelka Zuzana zrejme necetla knihu pana Marka, kde statistiky uvedeny jsou a vrele tuto knihu mohu doporucit, jako i jine tituly pana Marka. Vas strach vypliva ze zjevne neinformovanosti a neduvery v sebe jako v zenu s jeji osobni a nenahraditelnou intuici, kterou jak se zda, z Vas neotresitelne nazory panu porodniku zcela odstranily. Proto preji vsem odvaznym krasne porody, at uz si vyberou jakoukoliv variantu.
Apolena.
20.1.2005 23:26:52
Je to pořád dokola. 90 % porodů je fyziologických a z těch zbývajících 10 % se většinou o komplikacích ví dopředu.
Někdo pro své dítě považuje za nejlepší start do života, když se narodí v porodnici. Někomu jinému zas připadá lepší, když se narodí doma. Komplikace mohou nastat na obou místech. Je možné umřít jak doma, tak v porodnici. A bohužel i v porodnici je možné umřít kvůli chybě personálu.
TAK KDE DOPRČIC BEREŠ TU JISTOTU, ŽE JSI ZODPOVĚDNĚJŠÍ, KDYŽ JSI PORODILA V PORODNICI?!
petr
  • 
20.1.2005 22:34:09
Při náležitě zavedené porodní analgezii ("epidurálu") matka vnímá stahy, nevnímá je ale bolestivě a tedy ví kdy je čas tlačit - poté, co se porodní analgezie zavede obvykle maminky překvapeně řeknou "Ale mně přestaly kontrakce ?? " A po dosti krátké chvíli zjistí, že kontrakce nepřestaly, jen je musejí hledat "jinde"
petr
  • 
20.1.2005 22:30:49
O progresi porodu a epidurálu ...
Prosím neklaďte Pavlo tak přímočaré rovnítko Matce dali epidurál = miminko se nalokalo plodové vody a nebylo mu dobře Vždyť to není pravda ...
Milada.
20.1.2005 22:17:09
Sylvi,

vybavil se mi muj prvni den na Stredni skole - mely se rozdavat ucebnice. Melo nas byt ve tride 36 a nase tridni, profesorka matematiky se stale nemohla dopocitat :-), stale nas bylo 37. Nejprve cetla seznam, vzdy se ozvalo ZDE, udelala si carku, ze tenhle student ve tride je. Na konci mela 36 carek, ale ve tride stale 37 studentu. Precetla tedy prvni holky (nas bylo jen 10), pak kluky, opet, jeden zak navic:-)
Tak zacala znovu od zacatku abecedy, rozhodnuta na tu zahadu prijit :-) a precteny zak si mel stoupnout. Kdyz precetla jmeno Martin Novotny, zvedli se 2 studenti :-))) Pozdeji se vysvetlilo az podle data narozeni, ze jeden z Martinu Novotnych patril do vedlejsi tridy a ten druhy patril k nam. Neni nad to, mit originalni jmeno :-)

Milada
baba jaga
  • 
20.1.2005 21:58:23
U Apolináře jsem rodila, co se týče lékařské etiky a empatie, zrovinka růžový to tam není, což uznává i prof. Hájek /máme se co učit, řekl mi/. A to není problém peněz, to se dá zlepšit relativně hned. Jiná věc je, že já bych NIKDY nerodila doma. Mám za sebou 2 porody, obě těhotenství fyziologická, oba porody komplikované a nebýt lékařů, děti nemám. Někdo tady psal, že u porodu taky nejde o život. Jo, souhlasím, nejde o jeden život, ale dva!!:-))
Mateřská a novorozenecká mortalita je tak nízká právě díky lékařům a moderní medicíně. Podle mne je ideální nemocnice s pokoji pro rodičky a alaternativním přístupem, rodit doma je hazard.
Pro všechny zastánkyně a zastánce porodů doma: Představte si, že bydlíte v Praze na Jižním městě, začnete rodit, je u vás úžasná PA a najednou zjistí, že je asi nutný císařský řez nebo jiný lékařský zásah /transfuze.../. Sanitce to v ucpaném městě může trvat i hodinu, vrtulník nemá kde přistát... takže než dorazí pomoc, může tak AP jen lomit rukama nad dvěma zmařenými životy. hezká představa?
Sylvie
  • 
20.1.2005 21:54:03
No jo, jméno si člověk většinou nevybírá :o) Fakt se možná pletu, ale podle obsahu příspěvku a podle vyjadřování bych si tipla, že je to opravdu ona :o)

S.
Milada.
20.1.2005 21:33:25
Sylvie,

a tak jo, mozna se tak jmenuje :-), prislo mi to totiz stejny jako Lenka Nová, tři dospívající dcery :-)

Jani, tak jestli se tak vazne jmenujes, tak sorry.

Milada
Apolena.
20.1.2005 20:57:48
Ovšem o život nejde ani u většiny porodů, tak proč by se to nedalo srovnávat?
A dřív ženy při porodech umíraly z důvodů, které dnes už doma nehrozí - špatná strava, tělo vyčerpané mnoha porody, špatná hygiena = infekce atd.
Jaga, syn,2 roky
  • 
20.1.2005 19:56:07
Ono vůbec není divné, že server je poněkud monotematický,svědčí to o tom, že přístup porodníků k rodičkám není v mnoha případech takový, jaký by měl být. Čím víc podpory pro opravdu svobodnou volbu, tím spíš se jí ženám možná jednou dostane. Na rozdíl od Vás se domnívám, že si žena zatím moc vybírat nemůže. Vaše názory svědčí o tom, že jste ve své roli spokojená,jenže jiné ženy mohou být náročnější ane tak pasivní. A je to dobře.
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 287 [Dalších 27 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.