Pavla |
• |
20.1.2005 19:02:25
Pastelko, ve všech medicínských knihách o epidurálu se dočteš:Epidurální analgezie zvyšuje procento císařských řezů z důvodů pomalé progrese dokonce i tehdy,když lékaři praktikují metodu aktivního řízení porodu (oxytocin..).Jana (dvě děti) to popsala velmi dobře a souhlasím s ní.Každopádně ti zdravotník, který ti aplikoval EU nikdy neřekne, že příčinou tvých možných potíží je právě epidurál.
|
V.Š. |
• |
20.1.2005 18:46:07
Náhodou jsem "diskuzi" slyšela. Musím říct, že jsem z ní byla paf. Nechápu, jak se někdo s takovými argumenty, jako pan Marek, může dostat k mikrofonu a mít tolik času na prohlášení, která podepíral "svou zkušeností se dvěma porody své dcery". Používal pár hesel, která byla bohužel úplně mimo mísu. Připadalo mi to, jako bych já, po shlédnutí televizního šotu o přistání sondy na Titanu, šla diskutovat do rozhlasu o průzkumu vesmíru. Pan Marek se dost znemožnil.
|
pastelka |
• |
20.1.2005 18:26:59
Ono je jedno, jak to myslíš. Ale Tvůj názor, že by epidurál způsobil "nalokání" mě fakt pobavil :-)))
|
20.1.2005 18:14:43
Předsílám, že tomu vůbec nerozumim, takže možná plácnu blbost, ale jak je to s epidurálem - maminka necítí bolest? A jak potom probíhají stahy? Jak pozná, kdy už je čas tlačit? Nechtěla Pavla říct, že mamiínka nemůže poslouchat svoje tělo a proto může dojít k nějaké prodlevě, jejímž následkem může vzniknout komplikace?
|
20.1.2005 18:09:41
Milado, možná se pletu, ale řekla bych, že Jana Novotná je OPRAVDU Jana Novotná :o) A i když na Rodině neregistrovaná, tak přesto sem opakovaně přispívající do "porodních diskuzí" ;o) A i když Janu znám jenom zprostředkovaně přes jinou osobu, tak mám pocit, že Jana se s dost pražskými porodníky zná z osobních (i jiných) diskuzí.
S. |
Petra II. |
• |
20.1.2005 17:52:08
To, ze tam chodí rodit celebrity, nemusí vubec nic znamenat. Jasne, prístroje tam mají skvelé, to vsichni víme, ale myslím, ze tahle diskuse je spís o prístupu. A ten se mozná diametrálne odlisuje, kdyz tam prijde rodit celebrita. To, ze tam celebritu obskakují a vyhoví jí ve vsem, nemusí vubec znamenat, ze tak vyhoví kazdé, i té, která není VIP.
Co se týce návrhu na vybudování vlastní soukromé porodnice, tak o co myslíte, ze se snazí Ivana Konigsmarková uz pekne dlouho? A nepochybuji, ze by se tento "podnik" uzivil, ale je to zrejme nekomu solí v ocích, a tak se kladou stále nejaké byrokratické prekázky. |
Cockney |
• |
20.1.2005 17:46:36
Pavlo prosim te, kde bych dohledala, ze epiduralni analgesie zvysuje riziko aspirace plodove vody. Ja jsem se to snazila najit na medline, ale neuspela jsem, diky.
C |
Pavla |
• |
20.1.2005 17:40:38
Pro odborníky: miminko nedostalo epidurál-myšleno(matka a dítě jedni jsou).
|
Líza |
20.1.2005 17:38:41
Pavlo, tohle mi fakt nedá. Jak se dává epidurál miminu v matčině břiše???
|
Pavla |
• |
20.1.2005 17:19:37
Možná, kdyby miminko nedostalo epidurál, tak se nemuselo nalokat plodové vody.To už teď nikdo nezjistí...Hlavně, že jste jim vděčná. To je nejdůležitější.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.