Cockney |
• |
20.1.2005 17:19:03
No Milado, ono tech chybycek je tam urcite vic. Ja se priznam, ze ten blabol jsem cely nedocetla. Ono je jiste tezke diskutovat s nekym, kdo si plete pediatra s porodnikem. Ackoliv oboji zacina na "p", tak prof. Marsden Wagner je pediatr - neonatolg a ne porodnik, jak tvrdi autor ve svoji poznamce.
Take jeho jmeno citoval v dalsi spojitosti s porodnikama, kde Marsden Wagner dokonce jako porodnik uznal svoji chybu a prestal zenam u porodu prekazet.... to si jiste vsichni oddechli....("A jsou tu také již příklady mužů, porodníků, kteří, ať už ve světě (Michel Odent, Thomas Verny, Peter Fedor-Freyberg, Marsden Wagner), nebo u nás (zmíněný dr. Kavan) chyby uznali a začali ženám u porodu pomáhat, ne překážet"). C |
Věra |
• |
20.1.2005 17:06:41
A přidávám se k Mileně, díky porodníkům u Apolináře a díky razantní pomoci u netypického porodu mám zdravé dítě.
Že bude netypický jsem nemohla předem tušit, já ani nikdo jiný. |
Věra |
• |
20.1.2005 17:04:08
Pane Marku, v textu volíte silná slova, urážky, mluvíte o nemožnosti volby.
Svoboda volby je i v tom, že vás, tedy vaší ženu nikdo nenutí u Apolináře rodit. Můžete jít kamkoliv jinam v republice, alternativ je dost. Proč je tedy Apolinář tak narvaný, má neustále plno. Proč tam rodí veškeré celebrity, poslankyně a manželky podnikatelů? Rodila jsem tam dvakrát, žádná hrůza jaké lidé vášho typu rádi popisují ,na mne spáchána nebyla. A ráda tam půjdu potřetí. V diskusi jste NEBYL schopen argumentovat logicky, věcně a v klidu, tak se snažíte pomlouvat alespon zde. Ubohé, typické pro lidi vášho ražení. Zapálení pro svou pravdu, nemají argumenty, tož nazvou porodníka šovinistou, machistou a já nevím čím ještě.... Založte místo toho, třeba v Praze sokromou kliniku, kde se bude rodit zcela podle vašich představ a zkuste se jí uživit. Pak můžete pouštět moudra, a své zkušenosti v rádiu nebo na internetu. Mmch, jsem zvědavá, jestli dá tento server podobný prostor na hlavní straně i někomu z odborníků...porodníků. Začíná být dosti monotematický a mononázorový. No začíná -- je již dlouho. :-)) Nic proti tomu. Svoboda volby provozovatele. |
Milena, syn 5 měsíců |
• |
20.1.2005 17:03:02
Tón článku pana Marka mne bohužel nepřesvědčil o tom, že se pokouší navázat dialog a přispět tak k větší informovanosti rodiček o možnostech alternativních porodů. Spíš zdůrazňuje rozdíly a mimoděk (?) dostává tuto diskuzi mimo rovinu argumentů, do sféry emotivních reakcí.
Moje těhotenství probíhalo zcela bezproblémově, ani mne nenapadlo, že by porod mohl být něčím výjimečný. První dobu porodní jsem trávila ve sprše na míči (výborné) a na lehátku, což mi vyhovovalo. Pít jsem mohla, kdykoliv jsem potřebovala. Epidurál jsem si nechala dát a díky němu jsem si mohla i půl hodiny zdřímnout a odpočinout si. Při druhé porodní době mi porodní asistentka na mou žádost zvedla lehátko, takže jsem skoro seděla. Bohužel miminku se nechtělo ven - porodník i asistentky mě dokonce zvedali při stazích do dřepu, aby miminku pomohla gravitace, ani to však bohužel nepomohlo. Císařský řez miminko zachránil, protože se nalokalo plodové vody a lékaři je vytáhli modré. Díky epidurálu jsem ani nemusela být při císařském řezu v celkové narkóze a porod jsem vnímala. Manžel byl celou dobu se mnou, dokonce i na operačním sále. A na oddělení šestinedělí byly všechny sestry ochotné a příjemné. Neumím si představit lepší péči. Díky lékařům mám zdravé miminko:-)) Jsem pro zavádění možností alternativních porodů už jenom proto, že dává rodičce možnost výběru. Myslím si ale, že všechny radikální názory jsou škodlivé a je třeba s nimi zacházet velmi opatrně. Milena PS: Kamarádka rodila u docenta Caldy a ani neměla nástřih hráze. |
Renáta, TP 5/2005 |
• |
20.1.2005 16:50:32
Přečetla jsem celý článek, ale ani jednou v něm nepadlo jméno dotyčného doktora. Proč? Nakonec jsem se ho dozvěděla až tady z reakce "Jany Novotné".
|
Milada. |
20.1.2005 16:20:23
Jo Jani (jasne, Tvoje jmeno to nebude), priznavam, to mas asi pravdu. Na mne Calda zapusobil pozitivne a ty dva od ultrazvuku uz ani neznam jmenem.
I manzel si ho se svoji sklerozou zapamatoval a jednou mne volal k TV: "Mamo, je tu ten dr. z ultrazvuku :-)))" Milada |
Jana Novotná |
• |
20.1.2005 16:12:12
Pracovat s ultrazvukem a asistovat u porodu je rozdíl. Doc. Calda je odborník na vývojové vady (ultrazvuk) to nezpochybňuji, ale k porodu, u kterého nečekám komplikace, bych si ho nevybrala.Tam mi je ultrazvuk na nic.
|
zuzka, syn 3 mesíce |
• |
20.1.2005 16:06:11
souhlasím s tímto názorem, myslím si ze zádný muz nemuze hodnoverne tvrdit co zena pri porodu potrebuje a do niceho ji nutit.hazardovat se zivotem ditete jen proto ze chce mit zena domaci pohodli a atmosferu mi pripada silenost a bláznovství. Ano je pravda, ze drive se rodilo doma ale autor prispevku p. Marek jiz nezverejnil statistiky kolik deti a matek pri tom zemrelo!!!! jiste není dobré zenu nechat celou dobu porodní lezet a trpet v bolestech ale mit nad porodem lékarský dohled povazuju za nezbytné. Srovnání lékarského dohledu nad porodem a pohlavním stykem uz mi prijde uplne uhozené !!!!pri pohlavním styku prece ve vetsine prípadu nemuze jít o zivot a lékarská pomoc není nutná a hlavne nejde o prípadný zivot malického novorozence ale jen o blaho dvou lidí!!!
Ale tot pouze muj názor, jsem pro prirozený porod, ale lékarský dohled povazuji za nutný a bez neho to vidím tak, ze zena hazarduje se zivotem nejen svým ale hlavne nekoho tretiho, bezbranného dítete a na to nemá nárok! |
Milada. |
20.1.2005 16:04:58
Mno, nic proti, ale 17. ledna 2004 byla SOBOTA a ne PONDELI.
Pokud byl ten porad vysilan 17. ledna 2005 tak pak ano, to PONDELI bylo, ovsem pak mame v clanku mirnou chybku v letopoctu, ze :-) A jinak dr. Parizka znam z netu, ze serveru porodnice.com, o nem si myslim svoje:-( Oproti tomu dr. Calda mi jednou delal u Apolinare ultrazvuk. Pozvali si ho tam tehdy 2 lekari (tedy jedna lekarka a jeden lekar). Ta lekarka byla uplne vedle a ten lekar si brumlal neco, ze dite ma cystu na mozku ci co - mno pro nas s manzelem docela krusne minuty :-(( Dr. Caldu si privolali, dr. Calda prisel, kouknul na ultrazvuk, pak na ty dva lekare ziral, prohlasil, CO TO TADY RESITE, TO JE normalni vyvoj mozku a sli jsme domu. Takze ja pochybuji, ze tady jde o POROD jako o ciste zenskou/muzskou technickou zalezitost :-))) Milada |
Jana Novotná |
• |
20.1.2005 15:25:44
Já jsem debatu také slyšela. Argument pana doc. Caldy typu 4000 porodů v minulém roce svědčí, že to dělají dobře, je také jednoznačně "mužský" argument a hodně mě rozesmál. Za totáče byla porodnost dvakrát vyšší a tento rekord tam jistě měli také. Jak se k tak početnému davu rodiček chovali si mnozí pamatují (to tam nebyly ještě ani plenty mezi kozami-nepohodlné porodní lůžko a všem matkám odebrali ihned po porodu dítě)). U Apolináře bude porod vždy mužská technická záležitost(Calda, Pařízek..) a tkz.nízkorizikové ženy, které chtějí rodit normálně by tam neměly chodit.TO je můj názor. Čas nám ukáže více.
Mám kamarádku lékařku, která po zkušenostech z praxe U Apolináře,po seznámení se s jinými pohledy na porod z knížek (GOER,STADELMAN,ODENT,E.DAVIS-FLOYD) raději zvolila pro svůj lednový porod porodnici ve Vrchlabí.Pojede tam hafo kilometrů během kontrakcí. A ještě pro pana Marka. Porodníci se chovají i ke studentům medicíny arogantě a s despektem, to není jen na ženy-rodičky. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.