| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 287 [Dalších 207 >>]
Baba jaga
  • 
25.1.2005 0:02:56
Aleno, alternativni je kazda druha. zalezi na tom, jak MOC alternativni to chces mit. Jinak, muj prvni prispevek jsi nepochopila, protoze nejsi obeznamena s pripadem, o kterem jsem psala /jedna pani pred urc.dobou se rozhodla,ze bude rodit doma,v CR nesehnala AP,tak si ji sehnala v Rakousku. V den D cekala tak dlouho,az to dopadlo tak, ze manzel byl na ceste s AP a ona rodila doma s tchyni,jestli se nepletu. AP prijela az po porodu, zkontrolovala placentu a zkasla 10 tisic. A ta pani, co rodila, pak tady na webu zadala, abychom ji na tento nadstandard prispely. Sylva se plete, nejsou to zadne lzi, urcite se to da dohledat./Napsala jsem tady, ze je to jeji chovani nemoralni a na tom trvam! At si rodi treba s kozou, ale at si ji plati sama. Je to jeji rozhodnuti. Stejne jako moje, kdyz si chci vybrat porodnika, kteremu pak za porod zaplatim. V zivote by mne nenapadlo chtit tady po vas za to penize. To je uplne stejne!
24.1.2005 22:21:38
Ahoj Heleno,
vím, že pointa Tvého zajímavého pohledu tkví úplně jinde, ale napadá mne v téhle souvislosti...
Kdyby za Tebou zmiňovanou mícou v průběhu jejího porodu někdo neustále chodil a vyrušoval ji, kdyby s ní všemožně manipuloval a tím ji značně znervózňoval, kdyby jí pak byla koťata odnesena s poukazem na její a jejich dobro, kdyby jí někdo mluvil i do toho kdy a jak dlouho je může krmit....
Možná, že né její chatrná konstituce, ale právě tyhle zásahy by mohly pro zmiňovanou číču mít tragické následky.

Zaujala mne také myšlenka jak za zdravou a SEBEvědomou těhulí před 200 lety naklušou lékaři a nabídnou jí, že může porodit za jejich asistence. Že má velikou šanci porod ve zdraví přežít, ale na oplátku se musí v průběhu porodu podřídit jejich pokynům. Protože oni vědí nejlépe co je pro ní dobré. Fakticky by mne její reakce zajímala. Třeba by přijala a s úlevou by se jim odevzdala. Nebo by naopak došla k závěru, že tyhle "moderní" přístupy mohou porod naopak zkomplikovat a poslala by je k šípku. Kdo ví..

Hannah
  • 
24.1.2005 21:41:37
Tak tohle znám, je to přesná citace z učebnice od Macků a kol. - už taky pár let stará, na internetu k přečtení třeba i na www.porodnice.cz, ale tam je takových perliček povíc, myslím v té učebnici, ale na porodnici.cz taky...
Hannah
  • 
24.1.2005 21:41:27
Tak tohle znám, je to přesná citace z učebnice od Macků a kol. - už taky pár let stará, na internetu k přečtení třeba i na www.porodnice.cz, ale tam je takových perliček povíc, myslím v té učebnici, ale na porodnici.cz taky...
Apolena.
24.1.2005 21:32:17
Aleno,
jenže ona (= Johanka) tu péči zadarmo neměla, protože uhrazení péče porodní asistentky při porodu je vázáno na porodnici - absurdní, ale je to bohužel tak.
Nevěř tomu, co napíše "baba Jaga" - nevím, proč to dělá, ale úmyslně šíří lži a fámy o porodech doma.
24.1.2005 20:51:17
Michale,

Vaši odpověď jsem si přečetla a mám dojem, že jste celkem milý člověk. Bohužel vás musím poopravit. Nezemřela mi maminka, ale manželka mého bratra. Moje maminka je zdravá jako řípa a je to nejaktivnější člověk z naší rodiny. Pokud budete chtít přesvědčovat lidi o své pravdě, měl byste si lépe promyslet i tato banální tvrzení.

Moje dušička není rozbouřená, nenechám se ovládat nenávistí, jenom mám úctu k lékařům a často se nestačím divit, jak je lidé napadají. Kdykoli jsem měla zdravotní problém, lékaři mi pomohli. Proto nemám vůbec zájem kupovat si vaše barevné lahvičky.

Zuzana
Alena
  • 
24.1.2005 18:58:57
A mimochodem, kde jsou u nás ty "alternativní" porodnice? Pokud vím, existuje u nás jediná, která je skutečně nakloněna přirozenému průběhu porodu.
Alena
  • 
24.1.2005 18:56:53
A co se vám na tom nezdá, že má paní, co rodila doma, péči zdarma? Vy si snad za lékařskou péči platíte? Samozřejmě že ne. Všichni platíme zdravotní pojištění a všichni čerpáme z takto vybraných prostředků. Nevím, proč by dotyčná paní měla být výjimkou jen proto, že se nějaké zavilé odpůrkyni svobodné volby nelíbí způsob jejího porodu.
Porodní asistentka u porodu není žádný nadstandard, na tu má nárok každá rodička, i vy.
Alena
  • 
24.1.2005 18:44:58
Ne, nemáte důvod být zuřivé a já opravdu nechápu, co vás k tomu vede. Co vám osobně tak hrozně vadí na tom, že by některé ženy chtěly rodit s odbornou pomocí doma? Už se vás na to ptala, tuším, Sylvie, ale vaši odpověd jsem nikde nenašla. Proč máte takovou potřebu být zodpovědná za někoho jiného? Proč chcete někomu mluvit do toho, jak má žít? Není to snad jejich věc?
A pokud už máte tu potřebu, proč to nejde věcně a bez zbytečných emocí?
Alena
  • 
24.1.2005 18:34:51
Zkopírujte si ten www odkaz do toho řádku nahoře a klikněte na Přejít nebo potvrďte klávesou Enter.)
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 287 [Dalších 207 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.