| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Blízké setkání (s porodníkem)

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 287 [Dalších 197 >>]
Olga
  • 
24.1.2005 18:27:03
To je fakt zajímavý a dosud nezvyklý pohled na věc:)
Petra, 34
  • 
24.1.2005 18:26:16
Tak to mě pobavilo:)

Kolik, znáte, pane "neuvedu", lidí, kteří si pamatují vlastní porod? Píšete, že dost. To je zajímavé. Že by bylo tak běžné, aby si člověk pamatoval, jak přišel na svět? Nebo si to tihle všichni vaší známí vybavili při regresní terapii? A není to tedy, podle vás, nesmysl? Nenakukal jim to někdo náhodou? :-))

Pane, podle toho, co píšete, toho víte o regresích asi tolik, co já o nukleární fyzice. Přečetl jste si nejspíš několik tendenčních "vědeckých" článků a myslíte si, že máte jasno. Ale jste, jak se říká, vedle jak ta jedle;-) Než budete mít příště zase v něčem tak krásně jasno, popřemýšlejte, jestli toho víte skutečně dost na to, abyste mohl činit závěry...
Hanka
  • 
24.1.2005 17:35:34
Helčo, souhlas, hlavně s (cituji): "Moznosti, jak prezit porod ,se tak obrovsky rozsirily, ze se dedi neuveritelne mnozstvi chyb , jak prubehu porodu, a tak i nasledne pece o potomstvo."
Příroda moc dobře ví......
Ovšem, sama takové dítě nemám (ale znám), takže mnozí mohou namítnout, že kdybych takové dítě které zachráněné bylo, měla doma, asi bych hovořila jinak.
Považuji se za člověka, který chce žít maximálně v souladu s přírodou (ne vždy se to daří a hodí).
Helena, dva kluci
  • 
24.1.2005 16:58:57
Zdravím vsechny po porodu, pred porodem a vubec lidi s delohou i bez ni.
Rekla bych to asi takhle zesiroka.
Predstavte si nastavajici mamu -kocku. Normalni venkovskou micu.
Kdyz na ni prijde porod ,zaleze do vyrobeneho pelechu a rodi. Pokud se cokoliv zasekne,to znamena treba ze se neotevira ,krvaci , nevyjde placenta a pod.. umre.A s ni i kotata.
To znamena,ze tento spatny porod se neprenasi na potomstvo.Cili zadna jeji dcera nemuze v populaci kocek mit stejne spatny porod.To vsichni jak takz chapeme a respektujeme. Jenze u lidi /a u slechtenych kocek a jinych zvirat, ktera lide ovlivnuji /, se dite , stene , hribe a podobne s pomoci cloveka narodi.A prezije. Moznosti, jak prezit porod ,se tak obrovsky rozsirily, ze se dedi neuveritelne mnozstvi chyb , jak prubehu porodu, a tak i nasledne pece o potomstvo. Treba kdyz kocka nema mleko,nebo se o kote neumi postarat, kote umre ,a na dalsi potomstvo se tato vada neprenese.
Ale ! Lidske ovlivnovani zdravotniho prirodniho vyberu se deje uz stovky let a v posledni dobe je temer nulove /preziji kilova miminka a cisarsky rez vse nemozne vyresi skoro vzdy/,
Podle me velmi roste riziko, ze zrovna NAS porod nebude normalni, jak byvalo pred dveste lety. Pred dveste lety by NASE mama umrela. Nebo vy .. Nase zivotaschopnost je mnohem zranitelnejsi , nase brisni steny jsou jako tvaroh a kourime do posledni chvilky pred porodem . Nebo sedime u pocitace . Poprve rodime v petadvaceti misto v sestnacti.. atd.atd...
Obdivuji a drzim palce vsem, co chteji rodit doma. Ale nepocitaji s tim, ze mohou umrit, nebo jejich mimino .A at teda rodi jako za minula a tvari se,ze nejde o zivot. Jenze ja si myslim,ze uz pomalu jde o zivot.To jsem vysvetlovala na prikladu kocky micy... Nebo si myslite, ze ve stredoveku by nejaka zenska odmitla zdravotni servis , co nabizi Vam, vymenou za to, ze na ni nebude cucet personal? Ze by nabidku : " prezijete velmi velmi pravdepodobne oba v pohode / mimo asi tri procenta /"
vymenila za " klid " sve postele nekde v Horni dolni vsi ? ". Neverim.
Abych nerozpoutala emoce, chci NAHLAS zakricet, ze schvaluji a oslavuji kazdy zachraneny mimino i to desetidekovy a kazdou zachranenou rodicku .Jen si musime uvedomit ze silne ovlivnujeme prirodu . A musime se podle toho chovat. Mejte se hezky. A krasne, zdrave deti preju .Helena
Baba Jaga
  • 
24.1.2005 14:37:00
Sylvo, neznáme se, zřejmě tebou pohrdá i někdo jiný.
Michal Pavlík
  • 
24.1.2005 13:38:19
Vážený pane doktore,
panu Markovi vyčítáte nedostatek pokory. Přečtěte si prosím ještě jednou svůj příspěvek plný pokory a podložených názorů.
Na www.alkion.cz pořádají semináře, kde se lidé v náročných profesích, jako jsou lékaři, zdravotní sestry nebo lidé v pečovatelských domech, mohou naučit jak předcházet syndromu vyhoření. Třeba se Vám to bude hodit...
Krásný den přeje
M. P.
Michal Pavlík
  • 
24.1.2005 12:58:40
Milá Schamko,
je to Tvůj svobodný názor, jak se Ti líbí článek. Těžko někdo napíše článek tak, aby se líbil všem. Mnohdy jej píše proto, aby aspoň začali hledat sami. I to je obrovský přínos.
Neusuzuj z části na celek - každý den není posvícení a jeden nepovedený článek nemusí znamenat, že celá kniha stojí za houby. V každé knize se dá najít aspoň pár užitečných informací, které Tě někam dovedou - záleží jen na tom, jestli s informacemi pracovat umíš. Vždycky se hledá lépe chyba na tom, co udělal druhý, než sám něco stvořit a taky je těžší umět kritizovat svůj vlastní přístup.
Pana Marka mám rád, protože mi jistou dobu hodně, a to nezištně pomáhal. V každé jeho knize je dost informací pro každého. Ne každý si je ale umí vybrat a je na ně připraven. Zkus se mrknout na jeho knihu Hudba jinak nebo Tajné dějiny hudby - tam je autor doma a mnoha lidem tím dokázal změnit život k lepšímu nebo jej aspoň obohatit. Jestli Ti článek nesedl, tak mu to odpusť - kdo z nás je dokonalý?
Jinak si rád přečtu i Tvůj vlastní kvalitní příspěvek na www.rodina.cz, nejen o porodech.
Mimochodem, jsi dobrá, že umíš holandštinu, taky by se mi někdy hodila...

Krásný den
;-)
Michal
Michal
  • 
24.1.2005 12:17:56
Zdravím,
kdo u svého příspěvku napsal mail, tomu jsem na něj odepsal, sám jej neuvádím, protože mám jen do práce a ten nechci veřejně používat.
Milá Zuzano, kdo si k sobě pozve "léčitele" s virgulí, a má rakovinu, tak je to slušně řečeno jeho osobní rozhodnutí. Vím, že to byla Vaše maminka, a proto nechci používat ostrých slov. Ano, veřejnost vnímá léčitele jako nevědeckou skupinu lidí, kteří se snaží léčit. Ale jsou doktoři a "doktoři" a léčitelé a "léčitelé". Šarlatání jsou v obou skupinách. A taky neznám doktora, který by byl postižen za to, že někoho mohl vyléčit a nevyléčil, ač jsou "teoreticky" zodpovědni. Btw. můj bratr zemřel na rakovinu v odborné péči lékařů. A nekamenuji je za to. Bylo to osobní rozhodnutí mého bratra, a ač jsem jej měl rád, nenechal si pomoci (a jeho smrt byla pro mne podobně tvrdá, jako úmrtí Vaší maminky).
Osobně doporučuji jen to, co mám vyzkoušené na sobě. Jsou věci, které se vysvětlit nedají, třeba jak chutná polibek, nebo jak sladký je cukr. Podobně Vám ani nemohu vysvětlit, jaké to je pracovat s podvědomím pomocí Modré Alfy nebo Aura-somy. Je na Vašem osobním rozhodnutí, zda to vyzkoušíte, nebo ne.
Co se týče léčby těla, reflexní terapie je velice účinnou metodou, kterou dokáže pochopit i materiálně založený člověk a je mnoho lidí, kterým pomohla vyléčit se z rakoviny. Záleží na Vás jestli se necháte ovládat svou nenávistí (i ta má v úrčitých okamžicích života své místo a v tomto případě by bylo chybou Vás odsuzovat - ale pokuste se, až bolest opadne, nezůstat v ní uvězněna) vůči všem, kdo nemá bílý plášť, nebo začnete hledat dál...
Btw, mě umřel tatínek, když mi bylo šestnáct. Nebylo to pro mě lehké, protože jsme se m. j. museli i odstěhovat z domu a zahrady, kde jsem vyrůstal, což dodnes ve své mysli řeším, protože tam zůstalo moje dětství. K alternativním metodám léčení jsem se dostal díky tomu, že jsem pochopil, že současné lékařství v mnoha (neříkám že ve všech!) směrech nefunguje na základě osobních zkušeností.
Co se týče odchodu Vaší maminky, v Aura-somě existuje lahvička č. 78 (www.aura-soma.cz/aura-soma.php), pokud máte zájem zkuste se domluvit v dubnu na www.alkion.cz (paní teď jde na operaci za lékaři - prostě i klasická medicína MÁ své místo). Tato lahvička pomáhá těm, kteří zůstali, aby se dokázali rozloučit.
Přeji Vám rozhodnutí, které přinese klid Vaší rozbouřené dušičce....
Michal
dulca
  • 
24.1.2005 12:06:10
... a jakou barvu dlazdicek mate ? :))))... jinak moje babicka porodila 9 deti doma... všechni porod prezili a vetsina se jich narodila pred 2. svetovou valkou.... pro rejpali
Hanča
  • 
24.1.2005 11:21:07
Tak si pročítám diskusi a právě jsem narazila na příspěvek pod který bych se podepsala. Přece nejde o to jestli rodit doma, nebo v nemocnici. Moci se tak pohybovat a rodit v poloze která jsem cítila, že mi bude příjemná... ach jo... Kdy už tohle někdo pochopí a nebudou nám nutit klistýr, holení a epidurály a polohu na zádech, protože pro porodníky je to pohodlné. Kdy?
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 287 [Dalších 197 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.