| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 763 [Dalších 633 >>]
4.9.2007 21:33:37
Čímž končím tuto diskusi neboť bych se nerada dostala k doslovnému a opakovanému řešení absurdit a klišé typu: pracující matka = špatná matka apod. Své jsem řekla. Pardon, napsala:-)
4.9.2007 21:31:31
Libiku, sestra byla od dvou.
Víš, a přes veškeré volnomyšlenkářství jsem především člověk praktický, byla jsem tak vychovaná a též dost racionální - v některých rodinách matka do práce musí (např. v té naší, neboť se jí též před lety naskytla nesrovnatelně lepší pracovní příležitost než práce původní), některým mámám by doma prakticky šiblo a já se nedivím, jiné zastávají takovou práci, pro kterou je několikaletý pracovní výpadek často osudným, jiné prostě pracovat chtějí. Tečka.
Školka je v pohodě. Navíc teď je výběr školek široký. Toť můj názor.
A pro roční dítě jsou zpravidla jesle, i když mě hlídávala (dobrovolně) babička v důchodu.
A ta fráze..,,zrovna od tebe bych nečekala.." je poměrně zarážející, ale jak říkám, jsem člověk praktický.
Nervózní matka je naprd.
Když má rodina málo peněz je to přes veškeré zanícení a lásku na houby, a to fakt nejsme nijak majetní, takže se nekoukám na věci povrchně, ovšem jíst a nějak tak žít se musí.
Toleranci - please.
Ale to je na této diskusi často problém.Tolerance vůči životnímu stylu druhých. A jak vidíš, nikoho jsem neodsoudila - jen řekla svůj názor. Tečka.
P.S. - Babička šla do práce, když byl mámě ani ne půlrok. A z matky vyrostla inteligentní, veselá a milující ženská. Její sourozenec byl od dětství opečováván a obskakován..no a osobnostně je na tom fakt mnohem hůř. Takže vše je indviduální.
4.9.2007 21:25:50
Lizzie, tvoje sestra byla od jednoho roku ve školce?
Od tebe bych nečekala, že přitakáš tak legračnímu textu a budeš pokračovat v této paušalizaci zaměstnaných matek a kolektivizovanýchj dětí, které mě úplně fascinují svou hloupostí a nabubřelostí.
4.9.2007 21:23:51
Jo, některé děti pravidelně brečí - jenže znám i děti, co pak zpravidla brečet přestaly a začaly se těšit.
Víš, některé děti brečí i když jdou do školy.
A některé ořvou i intr, no i takové jsem viděla.
A pak se do toho dostanou. Život no.
4.9.2007 21:22:20
Lassie, vidíš a já se s tím potýkala dlouho a 1. třída byla celkem horor, už proto, že všichni se znali právě ze školky.
Jinak jsem nikdy nenapsala, že čeští rodiče jsou neurotičtí - už proto, že jsem Češka, mí rodiče i blízcí jsou Češi, no a já tohle národnostní zobecňování fakt nenávidím.
A sorry, ale ségra byla ve školce od 2 let, dost jejích i mých vrstevníků též a pořád měla i má skvělý vztah s rodiči, těšila se tam a nikdy jí to neuškodilo.
Takže tolerance - to, že mámy, které jdou dřív do práce jsou špatné je neskutečná blbost.
Jinak pár maminek po 2 letech na mateřské bez ostychu přizná, že ač děti milují, normálně jim z toho hrabe.
Dena
(IP adresa 81.25.16.77)
  • 
4.9.2007 21:22:02
Díky moc mrknu na to.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
4.9.2007 21:18:35
Lizzie, ve školce jsem pracovala, dokonce v mezinárodní. I ve školce byly děti, které se moc nezapojovaly, některé pravidelně brečely, když ráno přišly. Jiné nemohly dospat. Neřekla bych, že čeští rodiče by byli neurotičtější, než ostatní(možná to bylo tím, že to byla škola celkem drahá a rodiče si mohli dopřát chůvy a jiné vymoženosti a tak měli i čas pro sebe...).
Já jsem chodila do školky 4 dny a v kolektivu jsem byla jako ryba ve vodě. A stále jsem.
4.9.2007 21:08:57
Karkulko, ano s tím kolektivem souhlasím. Ve školce jsem nebyla a dost mi to uškodilo. Prakticky celou základku jsem se s tím potýkala dost výrazně, pak už to bylo lepší, ale stejně. Neuměla jsem zapadnout do kolektivu, komunikovat s dětmi, zatímco ségra jako dítě odchované školkou to bravurně ovládala a ovládá dodnes. A to fakt není, že já bych byla extra introvert a ségra extrovertní. Nene, ta školka dělá dost.
A s těmi víkendy souhlasím - byly aktivní, rodiče se nám věnovali, o všedních odpoledních jsme kecaly s mámou u čaje, no a teď..teď třeba ségra s našima řeší i věci a historky od kámošů o kterých jiné dítě ani nepípne:-)) Tahle schopnost rozhovoru je úžasná:-)
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
4.9.2007 21:03:54
Karkule, samozřejmě že děti, co jsou doma, nevyprávějí svým matkám o tom, co přes den dělaly. Jestli to nebude tím, že to dělaly s mámou společně. Jinak gratuluji k Tvým bohatým znalostem dětských duší...možná bys to mohla sepsat.
4.9.2007 20:47:41
Ty Karkule, pozorovatelko pozorná, co jsi tak odpozorovala, co pořebuje VĚTŠINA českých a evropských dětí, nemohla bys mi načrtnout, jak to mají děti eskymácké, japonské a indické?
Jo a pozdravuj v galerii, to víš, tam matka od dítěte nepřijde. A ještě děkuji, žes mi poradila, že bych si mohla s dítětem popovídat, ale nechám to na neděli, přesně jak říkáš ty.



[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 763 [Dalších 633 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.