| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 763 [Dalších 623 >>]
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
4.9.2007 20:45:34
A mimochodem, v západních zemích je běžné, že i matky, co jsou s dětmi doma, je dávají třeba na dva dny v týdnu do školky, aby se děti naučily orientovat v kolektivu. Když je totiž dítě pořád jen s matkou, maximálně s pár dětmi na hřišti, tak tuto schopnost nemá kde získat, je více upnutější na matku a bázlivější v přítomnosti cizích lidí.
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
4.9.2007 20:31:30
Každá činnost se dříve či později stává nudným stereotypem... navíc mít matku za zadkem není dobré ani pro děti. Moje holky byly ve školce od 1 roku, a školku milovaly. Nikdy nebrečely, jakmile jsme se přiblížily k vrátkům, hýkaly nadšením a svítily jim oči. Totéž když pak přišly domů. Byly plné dojmů a doma jsme si pak mohli povídat o tom, co zažily a co se jim líbilo... o tohle děti co jsou s nimi matky 4 či víc let doma přijdou. Teď je jim 6 a 11 let, povídáme si, o víkendu podnikáme výlety a chodíme do galerií... kdybych byla s nimi doma, tak bychom zřejmě nic takového nedělaly, navíc jsem odpozorovala, že děti, se kterými jsou matky dlouho doma, mají mnohem horší schopnost zapadnout v kolektivu, protože to neumí.
4.9.2007 20:05:26
Sylvi, to karkulka nepopírá, ale je péče a péče.
A stejně jako u každé jiné práce zde může nastat jistý: ,,syndrom vyhoření"...
A to jsem fakt prošla láskyplnou výchovou, nepíše ti tedy žádná deprivantka..
Apolena.
4.9.2007 20:03:37
Karkulko,
péče o dítě je práce jako každá jiná a věř, že skutečně někoho může bavit a zcela uspokojovat celý život.
4.9.2007 20:00:01
Jo ještě - tady se často propaguje návrat k přirozenosti, jak se dříve rodilo, žilo apod.
Významným aspektem je, že na děti bylo minimum času - mámy měly hospodářství, děcka pobývala buď v péči starších sourozenců nebo prostě sama, jak jen mohla začala pěkně makat a těžko z nich vyrostli nějak extra zakomplexovaní jedinci.
Prostě život..Teď má dítě zajištění, pohodlí apod..ať už od babiček, chův či jeslí nebo školky. A mámu, která si ho ráda vyzvedne a bude se mu věnovat celá odpoledne i víkendy..To se máme:-)
4.9.2007 19:57:20
Karkulko, pravdou je, že já měla asi dost liberální výchovu a sestra též - když se podívám na leckteré své vrstevníky nestačím se divit. Zatímco s námi si naši většinou povídali (byť později jsme se s mámou často zhádaly jak kočky, ale to proto, že máme stejnou povahu), nic nám nezakázali a dost se nám věnovali - ale máma chodila do práce, u sestry dokonce od 2 let jejího věku, což v té době bylo celkem nezvyklé, chodily jsme do družíny, ségra do školky apod. Prostě pohoda, patřila nám odpoledne a víkendy, o to víc jsme se na ně těšily a přiznávám, že mít matku v domácnosti už někdy v 8 mi to leze pěkně na nervy.
Čtyřletá mateřská dovolená mi přijde jako strašně dlouhá doba - navíc ve spoustě profesí představuje dost významnou pauzu, to fakt ne, byť své dítě budu milovat jak jen to půjde. Vidím to - po vzoru matčině - též na 2 roky.
A o té negativní kolektivní výchově - drahé mámy, já mateřinku nenavštěvovala, neboť máti v tu dobu pobývala na mateřské a mě tam nevzali. Donedávna mi to fakt chybělo a ta absence mateřinky mě dost negativně poznamenala. Tečka.
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
4.9.2007 19:51:44
O tom tady mluvím, ve většině vyspělých zemí jde matka do práce od několikaměsíčního dítěte, samozřejmě ho nechá pár nocí plakat, protože sotva lze 5x za noc vstat k dítěti a ráno vyskočit jak srna a jít s úsměvem do práce a jsou snad tyhle děti nešťastnější než ty české, kterým máma do 4 let utírá nudle, ale protože jí to doma nebaví (ač tvrdí opak), tak na něj občas řve a nadává mu do střev a telat a pak se prezentuje na internetu a shazuje nazývá matky, které si vybrali jinou cestu, krkavčími a jejich děti týranými? Rozhodně bych řekla, že většina českých dětí je zakřiknutější nebo úzkostlivější než děti v USA nebo Francii, a jejich matky nespokojenejší než ty pracující.
4.9.2007 19:41:21
Karulko, když někdo ječí na dítě nebo ho zesměšňuje apod., je to dost hrozné, dotyčný si pravděpodobně léčí nějaký komplex.
Na stranu druhou se mi nelíbí reakce některých nadmatek, které např. mámám, které jdou dřív do práce, či neběží hned, co si dítě zařve (často spíš z provokace) div nevynadají a označí je za bestie, že si ty děti neměly pořizovat apod..to je vážně přehnané..
Všechno má své meze a mám pocit, že dítě prostě tu lásku pozná, máma ho pohladí, hraje si s ním apod.,ale takové tříleté dítě už jí nemusí mít celý den za zadkem..
A s tím agresivním diskutováním na netu souhlasím. Byť je diskuse prakticky anonymní, není o tom, aby si tu lidé nadávali a osočovali se. To popírá smysl diskuse a něco to o člověku též vypovídá - i když se dotyčná prezentuje jako nadmatka.
Karkulka, 2 holky, tč. žijící v Indonésii
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
4.9.2007 19:36:28
Musím souhlasit s tím, že nejprotivnějsí matky jsou ty české, ne všechny, samozřejmě, ale ta koncentrace neurotických matek ječících a nadávajích dětem je tam mnohonásobně vyšší než všude jinde, kde jsem žila. A nevěřím, že když si někdo léčí mindráky agresivním "diskutováním" na internetu, pak je doma na děti jak sluníčko. Nekterým z přítomných bych dle jejich příspěvků nesvěřila ani kočku, natož lidskou bytost, protože z ní vychovají člověka plného zloby jako jsou ony samy.
Vendy
(IP adresa 89.103.27.114)
  • 
4.9.2007 17:27:17
No madam má co říkat, kvůli kozám za 55 tisíc kojit nebude a bude se do někoho navážet??? Sory, tím bych se nechlubila, že jsou pro mě kozy důležitější než mé dítě. Sice budu mít prsa jak sáčky na tabák, ale budu vědět, že jsem pro své mimčo udělala co mohla a dala mu to nejdůležitější - mateřské mléko a nesobeckou mateřskou lásku. Ale každý jsme jiný, že?!
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 763 [Dalších 623 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.