| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 763 [Dalších 613 >>]
Vendy
(IP adresa 89.103.27.114)
  • 
4.9.2007 17:16:26
Ahoj, jsem ráda, že se na to dívá někdo stejně jako já, každý máme metodu na uspávání a pečování o miminka jinou a každá z nás se může svobodně rozhodnout, jak se bude nebo nebude o své děcko starat. Dotyčná určitě chtěla jen pomoci a ne Vás navádět k "týrání" dětí. Znám spoustu maminek ze starší generace, které tuto metodu praktikovali na svých dětech též a že by z těchto dětí vyrostli teroristi popř. po zuby ozbrojení mafiáni, to se říct nedá. Většina z těchto dětí žije naprosto normálním životem a o nějaké agresivitě se nedá mluvit. Každý má svůj názor, tak proč se do té maminky navážíte, to nevím. Někdo je holt "krkavčí matka" a má v noci spící miminko a někdo je holt matka, které nevadí v noci k mimču vstávat a krmit ho. Já mám to štěstí, že mi mimčo od 9. týdne spí celou noc, takže se naštěstí nemusím rozhodovat co dělat a co ne. takže mamči, pečujte o své děti jak nejlépe dovedete a každá dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Irena, 2 deti
(IP adresa 85.207.117.80)
  • 
4.9.2007 16:44:58
Samozrejme, ze dite v deloze nedycha, tam je plodova voda, kyslik plus ziviny prichazi z matciny krve pres placentu.
madelaine
4.9.2007 16:22:41
Evo, ty jsi asi spadla z oblakov :)) Ale jako provokačka dobrý :).
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
4.9.2007 15:59:43
Evo, především by to mělo být tak, jak se ti dva dohodnou.
Jinak ne každá maminka se přes den vyspí(pokud Ty ano, pak Ti gratuluji) a jestli se o děcko stará přes den a vstává k němu i v noci, považuji za samozřejmé, že tatínek sem tam zaskočí. Kde jinde(a především KDY?) má matka nabrat síly, pokud nemá babičky ani jinou pomoc? I v případě, že dítě v noci dobře spí, je péče o dítě náročná a vyžaduje minimálně 12 hodin denně, 7 dní v týdnu. Píši zde o občasné pomoci, nikoliv o pravidelném střídání partnerů.
Baba Jaga
4.9.2007 15:59:00
Muj manzel v noci vstaval, prestoze pracoval vetsinou od deviti rano do pulnoci, 6 dni v tydnu (ja neberu materskou ani zadne socialni prispevky). Prisel o pulnoci domu, narkmil, pockal do tri na dalsi krmeni a pak sel teprve spat a ja vstavala. Dobrovolne, aby maleho taky videl. Fakt je, ze byl strasne unavenej, ale chtel, abych si mohla odpocinout i ja a pres den to neslo, protoze mi trva pul hodiny, nez usnu a mimco vic jak pul hodiny nikdy nespalo. A prezili jsme to, ale po tech 4 mesicich uz to bylo neunosne, vubec jsme se nevideli, ten jeden den co byl doma jsme si brali "sluzby" a na stridacku spali.
(IP adresa 83.69.40.200)
  • 
4.9.2007 15:51:28
Myslim,ze v ZADNEM pripade neni povinnosti manzela,otce ditete k nemu v noci vstavat.On jde rano do prace a zajistuje finance rodine.Zena ma materskou,bere za ni penize,tudiz se ma postarat o dite.Ja take neresim pres den manzelovu praci,a ze ji ma dost narocnou,tudiz nevim,proc on by mel v noci resit tu moji.
Ano dite mame spolu,jak nektere damy namitnou-"vzdyt je taky tvoje,tak si vstan".Myslim,ze kdyz jedou dva na koni,vzdycky jeden sedi vzadu :oDD.
Zena je na materske=povinnost postarat se o dite a domacnost,muz chodi do prace=zajistuje rodine finance,obstarava velke nakupy a mel by byt predevsim vyspaly,protoze on se pres den nevyspi,zatimco zena muze.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.125)
  • 
4.9.2007 15:43:43
Dekuji - ja chvalabohu mam noci klidne s vyjimkou tech, kdy me prijde okopavat syn ;-)) Holcicka zatim z postylky nevyleze, az se k nam budou cpat oba, tak to asi bude tlacenice, ale docela se na to tesim - nicmene ciste prilezitostne.

S 10-minutovym kojenim bych taky neuspela - pripada mi to nesmyslne kratke vzhledem k tomu, ze dite se musi propracovat k zadnimu mleku. Taky mam priklad, kdy syn sal hodinu a ja precetla tuny knizek a dcerka fakt tak tech 10 minut na kazde strane..

Preju Ti hodne stesti a sil pri reseni spankoveho rezimu a jen to nejlepsi s pripadnym druhym miminkem!

Kimmy
Katka, chuva
(IP adresa 213.16.20.140)
  • 
4.9.2007 15:41:14
Pracovala jsem jako live in nanny v Anglii, USA, Nemecku a ted jsem ve Francii. Celkem jsem pracovala pro 14 rodin, z nichz vsechny naucily sve deti spat uvedenym zpusobem a musim rict ze to, ze by to na nich zanechalo nejake nasledky, je naprosty nesmysl. Myslite si, ze v CR, kde je ze vsech zemi, kde jsem zila, nejvice nespavych deti, jsou deti stastnejsi? Ani nahodou. Vzdycky kdyz prijedu domu, tak se nestacim divit, jak jsou ceske matky podrazdene, jak na deti rvou a neboji se jim venku jednu majznout. To jsem v zahranici nevidela jeste ani jednou. Deti se nauci spravne spat a nikdo to proste neresi. Myslim si, ze ta debata o psychickych nasledcich do budoucna je naprosty nesmysl, protoze v zahranici se to takhle praktikuje uz nekolik generaci a dle toho co jsem videla, tady maji lide vetsinou s rodici LEPSI vztah maji v Cechach, coz samozrejme neni tim spanim nebo nespanim, ale celkovou vychovou, ale chci tim rict, ze to ze nechate dite 3 noci trosku brecet, ho rozhodne neovlivni.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
4.9.2007 15:30:46
Pravda, končíme. Já jsem se celou tu dobu vlastně jen snažila říct, na čem jsme se v závěru celkem shodly - že každé dítě je jiné. Některé dítě spí celou noc(kamarádka synka musela budit na kojení), některé se prostě budí. Pokud si broukne a matka k němu hned letí, to jistě také není dobré. Pokud pláče tak, že se mu po tváři koulejí slzy jako hrách, je možné, že opravdu pociťuje úzkost a že to není jen projevem vzteku a rozmazlenosti. Já se snažím řídit svou intuicí a to především proto, že už na předporodním kurzu nám doporučovali kojit 10 min a 3 hod., čímž jsem se, bohužel, chvíli řídila, ale dcera řvala hlady a uklidnila se až když jsem jí kojila častěji a déle.
Mně osobně tato diskuze celkem hodně dala...a to především proto, že má dcera problémy s usínáním má, nebo spíše s nočním buzením. Rozhodla jsem se to začít řešit a také uvažuji o pozvolném odstavení. Naopak mě to nepřesvědčilo o tom, že by to byla vhodná metoda pro malá miminka. Takže nemám žádná předsevzetí k případnému druhému dítěti, kromě toho, že si chci každé své dítě pořádně užít.
Přeji Ti jen to dobré, hlavně hodně spánku a málo probděných nocí.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
4.9.2007 15:16:17
Dr. Ferber je pro mne synonymem kontrolovaneho place - dokonce ma metoda nazev ferberizace ;-))

Jak rikam - ja bych se nikdy nesnazila stanovit nejake hranice, kdy se ma metoda aplikovat. Ja jen tvrdim, ze tahle metoda je proste zpusob, jak diteti napomoci k samostatnemu spani... Asi kazde dite ma jinou potrebu nocniho krmeni - obe moje deti spaly od 11 vecer do 7 rana ve veku tri mesicu samy od sebe. Par problemu jsme meli jen s vecernim uspavanim okolo 7 vecer. Takze si umim predstavit, ze jsou deti, ktere ve ctyrech mesicich nocni krmeni nepotrebuji, ale mozna jsou deti, ktere to potrebuji i po tech sesti mesicich...

Promin, ale uz se nejak ztracim - o cem tu ted konkretne diskutujeme? O vhodnosti teto metody jako takove? O veku, kdy je vhodne ji pouzit?

Ja myslim, ze uz jsme docela vsechno rekly ;-))

Kimmy
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 763 [Dalších 613 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.