| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 763 [Dalších 583 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
4.9.2007 9:21:10
Lassie - souhlasim s Tebou, ze Petra se taky vyjadruje dost nevhodne...

Nicmene k metode - metoda nerika, ze kdyz se dite v noci vzbudi, ze se k nemu vubec nema chodit. Vstat - ujistit dite, ze mama je na blizku, ze dite neni napriklad pokakane nebo mu neni horko nebo zima - ale nevytahovat z postylky, nechovat, ujistit, ze je vsechno v poradku, ale je noc a spi se... o tom to je. Je to uceni, o navyku na spani bez pomoci. Dite vi, ze rodic je nablizku a pocit bezpeci to neovlivni.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
4.9.2007 9:14:01
Sylvie - souhlasim s Tebou, ze metoda nemusi byt vhodna pro kazde dite - ale tohle autorka uz nekolikrat opakovala a neni tady jediny nazor, ktery to tvrdi.

Odpurkyne metody mohou mit ruzne zkusenosti, ale nevi o cem mluvi, kdyz pouzivaji slovo tyrani - tady Ti dam priklad tyrani ditete;

"Desetiměsíční děvčátko, které před pár dny přivezly liberecké sociální pracovnice do Fondu ohrožených dětí, prožilo víc než mnohý dospělý. Mělo několik špatně srostlých zlomenin. Který z rodičů dívce zpřerážel údy, teď šetří policie."

"Děti v rodině podstupovaly to, čemu odborníci říkají psychické týrání. Denně musely přihlížet tomu, jak otec matku mlátí, a nemohly jí pomoci. V rodině hladověly, s matkou po nádražích žebraly."

Kdo se opovazi srovnavat tuhle metodu s osudem techto deti by se mel podle mne stydet.


Ja myslim, ze se jedna jen o nepochopeni teto metody - nikdo nerika, ze se deti maji nechat rvat cele hodiny bez pomoci. Kdyz te metode nekdo nerozumi, to se da pochopit, ale naznacovat tady souvislost s tyranim je zcela nemistne. Uz jsem psala, ze metoda predpoklada, ze je dite nakrmene, prebalene, ze mu neni zima, nerostou zoubky, neni nemocne a podobne - je to pro zcela zdrave a jinak spokojene deti, ktere si proste navykly usinat v naruci rodicu a nechteji se spokojit s usinanim v postylce. Neni to metoda pro kazdeho a nikdo ji tady nikomu nevnucuje. Jsou tu jen utoky na autorku a nazory zcela nemistne srovnavajici podobne metody s mucenim a tyranim.

Jsou rodice, kteri veri, ze jejich dite vi, co je pro nej nejlepsi. Jsou rodice, kteri veri, ze oni vedi, co je pro jejich dite nejlepsi. Kazdy at si to zaridi po svem, ale prosila bych, aby se rodice s jakymkoli nazorem krotili ve vyjadrovani. Uplne stejne mi vadi, jak se tady nekdo vyjadril, ze rodice vstavajici budou mit spratky - to je taky naprosto nevhodny komentar...

Proc maji lidi potrebu porad provokovat?

Kimmy
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
4.9.2007 9:12:31
Petro, tyhle prognozy o budoucnosti našich dětí mám nejraději. V tomhle si s Mrkfičkou můžete podat ruce, ona tvrdí, že naše děti budou na práškách, Ty je zase posíláš vybírat naše důchody. Předně si myslím, že my už žádné důchody mít nebudeme, tak bych se tím tak netrápila.
Další věc je, že potřeba jistoty a bezpečí není jen reklamní slogan na vložky, ale základní lidská potřeba. Dej si do vyhledavače třeba jméno Maslow, či "Pyramida lidských potřeb". Až moc často se setkávám s názorem, že pokud je dítě najedeno, napito, přebaleno, tak přeci musí spát, jelikož mu nic nemůže být. Pokud se ale dítě, především mluvím o dětech mladších půl roku, vzbudí, nemá u sebe matku a navíc se jí nedovolá, pak je to minimálně srovnatelné s tím, jako by bylo hladové, či mělo žízeň.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
4.9.2007 9:05:29
Sylvie, Tvá prvorozená se podobá mé prvorozené :-) V porodnici jsem po nocích chodila po chodbě sem a tam, nyní, v jejích 13 měsících nespí klidně, pokud alespoň sem tam nemůže parazitovat na mém těle:-) Když jí dám do postýlky, stoupne si, šlape tam zelí, vříská jak tur a padají jí slzy jako hrachy.
Mohu se zeptat, jakého temperamentu je dcera nyní?
4.9.2007 7:34:18
Sylvie - tak to je moc dobre, ze to u vas tak fungovalo. U nas by to tak nefungovalo - a moje deti jsou mozna povahove blizsi tem Tvym mladsim.

Jj, tomu věřím :o) Protože kdyby se blížili mé nejstarší, tak by ses nemohla ohrazovat proti pojmu "nechat vyřvat". Protože holka v postýlce "nebrečela", ona v ní "řvala jak tur", už v porodnici mi ji sestry strčily do postele ;o) Ono jestli odpůrkyně metody mají zkušenost s podobným děckem, tak se nejde ani moc divit, že mluví o týrání dítěte. Já byla v šestinedělí tak utahaná, že jsem jednou přes den ležela s holkou na velké posteli a normálně jsem usnula, holka byla na dosah ruky ode mne, já k ní sice tu ruku dala, ale už jsem neměla sílu si ji přitáhnout k prsu a usnula jsem - takovým tím utahaným spánkem, kdy člověk mlhavě vnímá, co se kolem něj děje, ale nemá v sobě sílu se pořádně probrat. Podle budíku jsem tak ležela asi hodinu a celou tu hodinu holka řvala, řvala, řvala, řvala, řvala... Teprve když jsem se vzpamatovala natolik, že jsem ji dokázala k sobě přitáhnout, tak se vzlykavě přicucla k prsu a vzápětí usnula. (Ono jsem tehdy byla hrozně utahaná, protože jsem v noci prakticky nespala, holka trpěla na prdíky... teprve když jsem se odhodlala používat rektální rourku, tak se noci u nás zklidnily.)


---------------------------
Petra, dvě děti
(IP adresa 200.199.220.110)
  • 
4.9.2007 4:29:05
Hrajete si na odbornice a skvělé matky a přitom svému dítěti nedopřejete nepřerušovaný spánek? Já jsem tohle v půl roce udělala s oběma dětmi, od té doby spí bez problémů celou noc, a hlavně jsou MNOHEM SPOKOJENĚJŠí, protože děti taky potřebují spát, jen je jim občas třeba k tomu pomoci. To je totéž, jako byste nechali svoje rozmazlené mazánky chodit do 6ti let v plínkách, protože je nechcete týrat učením na nočník nebo je cpali hranolkama a párkama, protože jim nic jiného nechutná. A když budou brečet, že nechtějí do školy, tak je taky necháte doma, protože je nechcete trápit? Tak ty vaše rozmazlené spratky bych fakt vidět nechtěla. Jen se modlete, ať vás jednou nešoupnou do domova důchodců a nechodí si k vám pro důchod. Že vám není trapně, takhle se obouvat do autorky, která to myslela dobře, když jste to ani nezkusili. Zřejmě závidíte, že se vyspí, zatímco vy se obětujete, abyste se mohli bavit s kámoškama o tom, kdo častěji vstává.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
4.9.2007 4:05:49
Madelaine,

nikdo Te prece nenuti, abys neco vydrzela. Ty si to ve sve rodine udelej podle sveho. Ale ja tady porad citim to opovrhovani matkami, ktere tuto metodu uznavaji a uspesne vyzkousely nebo planuji vyzkouset - tyhle reakce jsou prehnane a naprosto neprimerene. Kdyby autorka rikala ""dejte diteti na noc prcka becherovky a uvidite, jak bude spat" nebo "poradne s nim zatreste, at se uklidni" - tak ani nepipnu, ale nechat dite par noci kricet a tim dlouhodobe vyresit spankovy problem - tak to si opravdu nezaslouzi takovy povyk.

Ja taky nejsem odbornik, ale myslim, ze detem dlouhy spanek prospiva a prospiva jim vic, nez spanek prerusovany, protoze telo si tim proste vic odpocine. Ne kazde dite tohle dokaze, ale nektere to dokazi s pomoci rodicu tim, ze si odvyknout v noci se budit pomoci teto metody. Pro me je tohle pripad ""ucel sveti prostredky"" a nejake tri noci place (rvani) v porovnani s nasledujicimi tremi lety klidneho spanku mi neprijdou jako tak zavazne trauma. Ja sama treba nesouhlasim s matkami, ktere svym detem daji vsechno v momente, kdy si o to reknou - ale nikdy bych nesla a nezacala jim vysvetlovat, jak jsou pitome.

Nesouhlasim s Tebou, ze "mnohe" matky sve deti muci a frustruji. Jsou jiste ubohe bytosti, ktere jsou dusevne natolik poskozene, ze k temto smutnym pripadum dochazi, ale neverim, ze je jich tak moc. Ted jsem o tom zrovna psala jiny prispevek, tak uz to nebudu opakovat.

Preji hezky den,

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
4.9.2007 3:43:30
Sylvie - tak to je moc dobre, ze to u vas tak fungovalo. U nas by to tak nefungovalo - a moje deti jsou mozna povahove blizsi tem Tvym mladsim.

Dulezite je neprosazovat jeden zpusob jako ten jediny spravny a nutit vsechny matky, aby to tak delaly. Ja mam porad pocit, ze autorka clanku metodu pouze nabidla k zamysleni a dostalo se ji naprosto neprimerenych reakci.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
4.9.2007 3:40:51
dobra - tedy podle mne nechat "vyrvat" dite zdrave, prebalene, nakrmene, primerene oblecene v cistych vecech a v ciste postylce, kde rodice bud u ditete jsou nebo kazdych 5-10 minut jej chodi uklidnit neni ani muceni ani tyrani - skutecne nazyvejme veci pravymi jmeny.

Muceni a tyrani deti je fyzicke zneuzivani, trapeni deti hladem nebo zimou, umyslne pusobeni bolesti, neposkytnuti zdravotniho osetreni.

Rada bych take vyzvala vsechny ty, co se tady tak rozciluji a biji za pravo deti na naruc, aby vyrazily do parlamentu a donutily poslance zmenit soucasny zakon o adopci a zavrely ceske kojenecke ustavy, kde podle nich jsou desitky deti vystavovany muceni a tyrani a nenavazely se tady do matek, ktere o sve deti pecuji a jedinym jejich hrichem je snada vyresit spankovy rezim jejich deti.

Kimmy
Iveta
(IP adresa 71.48.96.145)
  • 
4.9.2007 3:37:47
Hahaha, taky jsme zkouseli jednat podle doporuceni AAP a nejen my, ale i hodne mych kamaradek a znamych. A vysledek? Nekde se podarilo, nekde ne. Kazde dite je original, tak jak muze jedna metoda fungovat u kazdeho? A o tom, ze v Americe vetsina miminek spi, bych taky pochybovala, z vlastni zkusenosti vim, ze tomu tak neni.
[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 763 [Dalších 583 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.