| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 763 [Dalších 573 >>]
Agata
(IP adresa 193.224.189.2)
  • 
4.9.2007 3:20:49
Kdybyste ji davala spat ve stejnou dobu ve dne i v noci, tak by nebyla vecer unavena, takze to je vase chyba. A ja znam desitky rodin, ktere metodu z clanku praktikuji a jeste jsem neslysela, ze by u nekoho nefungovala, takze nejdriv vyzkousejte a pak kvokejte, ze to nefunguje.
Agata
(IP adresa 193.224.189.2)
  • 
4.9.2007 3:13:44
Tri deti krat tri roky, to je 9 probdelych let... tak to mi za to fakt nestoji. Tady v Madarsku se pouziva stejny postup jako je v clanku, s prvnim ditetem jsem to udelala v pul roce, s druhym ve 4. mesicich a ted mam treti, jsou mu dva mesice, vstava kazde dve hodiny a uz jsem z toho hotova. Jedine co me drzi nad vodou je, ze za dva mesice se konecne vyspim. A starsi deti, je jim 12 a 10 let, jsou uplne normalni, to ze to na detech zanecha nasledky je kolosalni kravina. Jsou tady same slepice, co nezkusily a kritizuji.
Iva
(IP adresa 89.176.188.95)
  • 
4.9.2007 1:54:12
Promiňte, ale tohle je blbost. Možná to na někoho platí, ale... jak nacpete lid do tabulek?
Třeba to "nepovolte spaní k večeru" no nesmysl, párkrát jsem to zkusila, nenechat malou usnout když byla ospalá navečer. Když se to podařilo, byla pak už tak přetažená, že večer byl opravdu výživný. Brečí a mele se a nemůže usnout celé hodiny....Tak teď ji nechám, ona si zdřímne, sice jde ten den spát o něco později, ale zboří se svět?
Myslím, že veškerá tato debata vyplývá z představ matky začátečnice o tom, že život se má škatulkovat, řídit podle rodičů a že to tak je správné. No comment.
Iva
(IP adresa 89.176.188.95)
  • 
4.9.2007 1:01:29
Právě takto jsem to totiž pociťovala u nejstaršího. S jeho spaním to byla opravdová hrůza, a my vyzkoušeli nejrůznější metody, ale dodnes mám z toho špatný pocit. Byl od narození úzkostné děcko a i když se časem přestal domáhat uspávání a nevolal mě, myslím si, že to prostě bylo ze zoufalství.A že to v něm tak nějak zůstalo. Tenkrát mě do toho tlačilo i okolí a dnes toho dost lituju, že jsem se nechala přesvědčit. Ale byla jsem nezkušená matka prvního dítěte, a to je vždycky tak trochu pokusný králík.
Iva
(IP adresa 89.176.188.95)
  • 
4.9.2007 0:47:28
Mě to pediatrička řekla, když byly dceři asi čtyři měsíce. Ale bylo to proto že jaksi málo přibrala, tak mi řekl ať zkusím kojit i v noci, aby se popohnala laktace. Zabralo to, a malá zas spala celou noc.
4.9.2007 0:08:03
Jé, to jsi řekla pěkně proč vlastně tak malé děti učit násilím nevolat v noci maminku
Iva
(IP adresa 89.176.188.95)
  • 
3.9.2007 23:54:01
Tedy nečetla jsem zatím ohlasy, tak se možná opakuju, ale jako máma tří dětí, z nichž každé spí ůplně jinak si myslím, že maminka autorka má prostě štěstí na dobře spící dítě, tak rozdává rozumy a může tím maminky nespavců jen nervovat. Vím to, protože první dítě bylo naprostý nespavec, nepomohlo vůbec nic, a to jsem pochopitelně vyzkoušeka kdejakou radu. Protože je pravda, že nevyspalé dítě a tím i nevyspalá máma ovlivní všehno. Jen jsem si ale připadala víc a a víc jako neschopná matka. Druhé dítě mělo tak dobré spaní, že jsem z toho byla málem v šoku. Třetí je tak i tak, podle okolností, někdy spí i usíná hezky a spí celou noc, jindy brečí a budí se.
Ještě mám poznámku k tomu, proč vlastně tak malé děti učit násilím nevolat v noci maminku. Děti mi strašně ryche vyrůstají, proč to prostě těch pár měsíců nebo i let nevydržet, vždyť od toho jsem máma, ne? Teď vstávám už jen k nejmenšímu a ani u toho nejnespavějšího to netrvalo dýl než do jeho tží let, tak si to maminky samy zvažte, jestli vám to stojí za to.
Dena
(IP adresa 81.25.16.77)
  • 
3.9.2007 22:55:44
Tak to já mám taky dvojčátka je jim rok a půl a stále se mi v noci budí musím jim dát čaj a oni zase usnou,je to už taky unavující,ale vubec nevím jak je to mám odnaučit,tím že je nechám brečet tak zas jedna probudí tu druhou tak poradte.....
berunka
(IP adresa 85.160.90.188)
  • 
3.9.2007 22:09:44
No já jsem učila malou usínat, ale spát celou noc se naučila jaksi sama a to už od sedmého týdne. Asi to vážně bude těma genama nebo povahou miminka. Mám takovou spací dceru:-). Teď už má tři a půl měsíce a usíná i přes den velmi pěkně. Vydrží být vzhůru jen hodinu a půl a už zase chce spát. Když je vzhůru, tak se pořád usmívá a je veselá, ale jakmile jí její pravidelný spánek něco naruší, tak už to není ono a smích z ní jen tak nevyloudíme. Ale nepláče. Ale možná je to u takových malých dětí normální, že spí tak často. Nemůžu to posoudit, mám první dítě. Ale mám kamarádku, která má o tři týdny staršího chlapečka a ten usíná večer až kolem 23hod a přes den spí maximálně chvilku odpoledne.
madelaine
3.9.2007 21:31:04
děkuji za odpověď. Možná, že na té metodě něco je, to jako laik nedovedu posoudit. Vím jen jedno - ať je to řvaní nebo plakání, já bych to nevydržela :).
Nejsem žádná supermatka, ale když malé dítě brečí, mám instinktivní potřebu je k sobě přitisknout. Jistě se ne vždy dá zabránit desetiminutovému pláči, třeba po očkování nebo po úraze, ale tam je ta náruč vždycky samozřejmostí, tak mně hlava nebere, proč dítě nechat uřvat do spaní... :(. Ale jak říkám, třeba to funguje a dítě z toho nemá žádné trauma, nevím, ale nic pro mě... :)

Ještě k tvé poznámce:
"zadna matka nema dite proto, aby ho mucila a frustrovala"
to je asi pravda, přesto to mnohé dělají, bohužel :(.
Tím ovšem nemyslím tohle konkrétní téma, to by bylo na jinou diskusi :(.

Měj se moc hezky.


[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 763 [Dalších 573 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.