| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 763 [Dalších 553 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
3.9.2007 16:22:51
Madelaine - on by to byl asi zazrak, kdybychom se shodly naprosto ve vsem ;-))

Mne se nelibi, jak se v tehle diskusich volne zachazi se slovy. Pojem "vyrvat" nepochazi od autorky, ale od tech, kteri tuto metodu kritizuji. V clanku se pise, ze dite nema byt samotne, rodice jsou s nim a utesuji ho. Pro mne se pojmy "vyrvat" a "vyplakat" dost lisi. Uz jsem tady o tom vyjadrovani psala, ale nejak zahadne se ta cast diskuse vytratila - mozna se to nelibilo redakci, vytratila se i cast "zkusenosti z ciziny", kterou jsem zacala...

Kdyz se podivas na muj komentar k Monty, tak se ohrazuju nad jednou jedinou vetou - myslim, ze Monty pochopila, co jsem chtela rict a uznala, ze to mohlo byt receno jinak - tim to pro me hasne. Neohrazovala jsem se nad jejim popisem duvodu, proc sdilela se synem postel, naprosto je respektuju.

Pokud vezmu slovo ""vyrvat"" tak, jak ho asi autorka minila - tedy nechat dite vyplakat a ne ho neustale zvedat a konejsit, ale jen ujistit, ze rodice jsou na blizku - pak tohle opravdu nepovazuju za tyrani. Zase jsme u tech slov - ja bych to mozna definovala jako mirne docasne potrapeni. Je to krok jednorazovy a vetsinou netrva dlouho. Ja si myslim, ze u zdravych deti to neskodi a ze umeni usnout je pro deti samotne dulezite. Slovo tyrani ve mne vzbuzuje predstavy deti hladovych, tresenych, zanedbavanych a fyzicky zneuzivanych. Vsechny jsou na hony vzdalene tomu, ze dite se necha 10-20 minut v postylce kricet.

Myslim si, ze se tady schvalne pouziva tech silnych slov prave pro vyvolani emoci a uprimne receno tomu nerozumim. Ja chapu internetove diskuse jako vymenu informaci a nazoru, ale nechapu, proc nekdo povazuje za nutne sokovat a sahat k drastickym vyrazum. Kdyz Monty napsala, ze nemela dite na to, aby ho mucila a frustrovala, tak me to sokovalo. Opravdu nechapu vyznam te poznamky, protoze zadna matka nema dite proto, aby ho mucila a frustrovala a matky, ktere na tu metodu pristoupi, to nedelaji s umyslem mucit. Ale tahle diskuse pro mne uz skoncila a myslim, ze Monty rozumi, co jsem chtela rict.

Promin, ze je to tak dlouhe, ale chtela jsem to opravdu vysvetlit.

Kimmy
3.9.2007 16:11:41
ty se hluboce stydíš za to, že nenecháš řvát hladové dítě?
madelaine
3.9.2007 16:01:46
mně se zase moc líbí tvoje příspěvky a zpravidla s nimi souhlasím. Ale tentokrát ne... Nechat vyřvat dítě taky považuju za týrání. Monty to napsala moc hezky.




3.9.2007 15:54:44
Monty, jsem ráda, žes přispěla, už proto, že tě každý zná, kdekdo miluje a málokdo podezírá z toho, že bys byla sebeobětující matka, jak jsou podobně uvažující ženský zhusta označovány.
A řeklas to hezky:)

Děvčata, přečtěte si to, Monty umí žít, přetože její chlapeček z naprosto logických důvodů nebyl vyřváván.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
3.9.2007 15:52:03
CT2 nechytam, ale pokud vim, tak miminko v deloze nedycha - tak nevim, jak definuji pojem citeni... ale rada se poucim
zuzini
3.9.2007 15:42:39
miminko v děloze cítí, zrovna před 14 dny o tom byl francozský dokument na čt2
lenna 3miláčci
(IP adresa 83.208.67.219)
  • 
3.9.2007 15:22:13
Ano, spánek odpoledne je vážně skvělý a moc ráda bych si ho dopřála, ale můžeš mi prosím říct, jak to mám udělat, když 1) potřebuji vyzvednout prostřední dítě v Mš 2) nejstarší dítě v Zš a doručit ho na nějaké kroužky atp..... Jediná rada asi zní, nepořizovat si více dětí než jedno, anebo místo kroužků naučit spát děti (i školní) po obědě.
Náš nejmladší vstává po 2 hodiních ve dne v noci, ráda mu dopřeji pocit jistoty, ale mám dojem, že lepší nějaká matka, než mrtvá matka. Vydržet se to opravdu nedá, čekám nedočkavě na 4 měsíc, pokud se situace nezmění, brouček dostane, alespoň jednou lahvičku, abych mohla spát minimálně 3 hodiny v kuse. Vybrečet bych ho asi nenechyla, ale osobně k dispozici mu být též nemůžu, neb to prostě fyzicky nevydržím.
P.S.: Po třech měsících mám o 3 kg méně než před těhotenstvím tj. 48kg.
MaminkaLucinka
3.9.2007 15:15:18
No já taky nejsem zrovna zastánkyní miminčího vyřvání, ale na samostatné usínání jsem před necelými 14ti dny zkoušela metodu Dr. Estivilla - metodu kontrolovaného pláče. Je to taky celkem drasťárna, ale k miminku se chodí v určitých intervalech a omílá se dokola pořád jedna věta. Tu jsem teda neomílala, vymyslela jsem si vlastní a za 3 dny bylo hotovo, malá krásně usíná sama přes den i večer ve své postýlce.... Ovšem na co zatím tahle metoda neměla vůbec vliv tak to je právě to celonoční spaní. Malá je prostě hladová a já nemám srdce ji nechat vyřvat (je jí 6 měsíců a jen kojím - máme atopák) a tak stejně v noci skončí u mě v posteli, protože nad ránem jaksi nemám sílu vstávat a jsem prostě kožená.... Za to, že jsem tak nedůsledná, se hluboce stydím :-))), ale zatím nemám nervy a sílu jít "v boji" za celonoční spaní jaksi dál. Třeba se stane zázrak a s nasazením kašiček ustane i hlad a to moje zlatíčko prospí celou noc... :-)))) A taky si myslím, že na to, jestli dítě prospí celou noc, má taky vliv jeho povaha a "spací geny". Já jsem byla kojená a od 6ti týdnů jsem prospala celou noc, to stejný můj brácha, můj starší syn byl na Nutrilonu a taky spal celou noc od 4 týdnů a nikdo nás nic neučil.... Kamarádka má holčičku, která je plně kojená a spí jí celou noc od 4 měsíců, aniž by podnikala jakékoliv "školení". No a mladší dcera asi podědila geny z manželovy strany a prostě v noci se bude budit i kdybych si udělala na prsách uzel a stála na uších a zpívala státní hymnu:-))))) A možná mně jednou dojdou síly a trpělivost a zkusím nočnímu vstávání udělat ráznou přítrž... Uvidíme....
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.124)
  • 
3.9.2007 15:14:16
Sylvie - tlukot srdce myslim neni nijak specificky (tedy pochybuju, ze by dite poznalo rozdil mezi tlukotem srdce matky a jine zeny) a vuni taky pozna az po porodu, protoze v deloze nic neciti...

Pri spani v jedne posteli ale silne pochybuju, ze dite tlukot srdce matky vnima...

Jsou to hratky se slovicky - myslim, ze je jasne, o co tady jde...

Kimmy
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
3.9.2007 14:49:47
No já myslím, že dcera nějakou tu újmu mít bude, soudě podle maminky.... :-)
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 763 [Dalších 553 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.