3.9.2007 14:46:40
Kimmy, novorozeně zná i rytmus tlukotu matčina srdce a údajně rozeznává i její vůni.
------------------- |
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 15.203.169.124) |
• |
3.9.2007 13:31:35
Novorozenec nezna nic z toho, co na nej po porodu vykoukne - vcetne tvare matky a dotyku. Jedine, co zna je hlas... na vsechno ostatni si zvyka.
no - dost prestrelky ;-))) Samozrejme, ze dite patri k matce, o tom neni zadna debata. Spani v jedne posteli je otazka nazoru - jsou odbornici, kteri do doporucuji a pak jsou odbornici, kteri veri oddelenym loznicim. Pro moje deti i pro nas jako rodice fungovala rutina - stejny rozvrh, stejna doba jidla a spani. Kdybych to mohla vratit, udelala bych to stejne - proste nam to sedne. Jine maminky davaji prednost podridit vse diteti - kdy usne, tak usne a jist, kdykoli si rekne... Ale tvrdit, ze deti maji spat s rodici v posteli do peti let (coz byl puvodni prispevek, na ktery jsem odpovidala) mi pripada prehnane a nepodlozene. Tvrdit, ze jinak deti trpi - tak to uz je uplne vedle... Asi tak. Kimmy |
Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
3.9.2007 12:58:49
Kimmy, ale jinak s tím, že každému vyhovuje a funguje něco jiného, souhlasím.
|
3.9.2007 12:53:58
Novorozenec si nic nenamlouvá, on to ještě neumí.
Pro novorozence je podle mého názoru fyzická přítomnost matky sama o sobě uklidňující, dodává pocit bezpečí, navozuje důvěrně známý pocit z "bříška". Naopak nepřítomnost je narušení toho, co zná, po traumatizujícímu zážitku z porodu obvykle těžko "vstřebatelná" a akceptovatelná. Můj názor. :o) |
• |
3.9.2007 12:53:03
Ale jiste - nicmene muj komentar byl o necem jinem.
Ty jsi se svym miminkem spala kazdou minutu, kdy spalo pres den? Nikdy jsi ho ani na chvilku neopustila? Ja nevim, mam asi nejake neobvykle deti - na kazde spani sly do sveho pokojicku a vytvorily si tak navyk... neprislo mi, ze necim trpi a kdyz se vztekaly, tak jsem k nim samozrejme pravidelne chodila, hladila, utesovala, chovala a opakovala to porad dokola, dokud neusnuly... Kazda proste verime necemu jinemu a je to o tom uznani, ze jinym lidem muze vyhovovat a fungovat neco, co nam je proti srsti.... Ja tady z toho presvedcovani vidim jen dve cesty - jedna je ze ty matky, ktere tuhle metodu uznavaji, jsou matky tyranky, nebo by ty matky mohly byt vzaty na milost, pokud by kajicne uznaly, jak se mylily a jak to mely delat jinak... protoze uznani se jinak nedockaji... Kimmy |
• |
3.9.2007 12:47:10
Monty - diky za pochopeni - Ty sis preci taky leccim prosla v reakcich na vlastni clanky, tak vis jake to je... kdyz napises "ja jsem nedelala tohle kvuli tomuhle" tak naznacujes, ze ti, co s Tebou nesouhlasi, to presne delaji...
U Tebe me to fakt zarazilo, protoze jsi mi nikdy neprisla jako ten typ, co nekomu potrebuje dokazovat, jak oni to vymakli a ti ostatni jsou uplne vedle... Kimmy |
Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
3.9.2007 12:37:58
Kimmy, ale to jsem netvrdila. Nemyslím, že by si novorozenec myslel, že když je u mámy, tak je zpátky v břiše. Jen věřím, že se cítí bezpečněji. Ty ne?
|
• |
3.9.2007 12:35:41
Lassie - ja jsem presne citovala, co konkretne me na Monty prispevku vadi.
Se zbytkem nebudu polemizovat, protoze je to vec nazoru. Mne prislo zcela logicke dat dite po navratu z porodnice do klidne tiche mistnosti, kde ho nic nerusilo a kde mel na rozdil od nasi loznice idealni podminky pro spani. Ani novorozenec si podle mne nenamlouva, ze spankem s maminkou se nejak vraci do stavu pred porodem... Hodne lidi nechape mnoho veci - ja toho taky hromadu nechapu - ale nechodim a nerikam tem lidem, ze kdyz to delaji jinak nez ja, tak svym detem ublizuji a uz vubec nepouzivam tak silne vyrazy jako je muceni. Jsme tady dospeli lide, kteri se snad umi vyjadrit, aniz by nutne museli provokovat... Kimmy |
3.9.2007 12:35:08
Kimmy,
já přece netvrdím, že to někdo záměrně dělá. Jen jsem napsala, že pro mne je odložení novorozence kamkoli mimo dosah matky nepřirozené a dítě frustrující. OK, mohla jsem to napsat "elegantněji". Omlouvám se za silný výraz. |
Hanka a Anička | (IP adresa 82.100.34.109) |
• |
3.9.2007 12:31:37
Jistě, že existují metody, dokonce i na rodine jsem pár takových článků četla. Zkusili jsme to, nechat dítě vyřvat, ale pro mě je to psychicky k nevydržení, slyšet malou křičet skoro dvě hodiny, to je na mě moc. Myslím, že pro dítě je důležity režim a nějaký takový rituál. Malá už spí skoro celou noc. Usíná sama, když se v noci vzbudí, tak k ní párkrát vstanu. Svět se nezboří. Rozdodně určitě nejsem sebeobětující matka, když k dítěti vstanu v noci. Každé dítě je jiné, nemůžeme je vychovávat podle nějakých tabulek a měřítek. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.