Baba Jaga |
3.9.2007 0:33:30
nikoho neurazim, naopak o sobe jsem si precetla uz spoustu urazek a proste jsem dospela k nazoru, chytremu napovez a hloupeho kopni. Nekolikrat jsem hlasala, ze moje dite nervalo cele noci, ze tento postup nikomu nenutim, protoze to bylo napsane jen v dobre vire pomoci matkam, ktere deprimuje nedostatek spanku a ceho se mi dostalo? Urazek, ze mi na mem diteti vubec nezalezi, ze jsem lina, krkavci matka, ze se pritomne damy prece nedaji nutit k tomu, aby sve deti tyraly jako ja... Ani jednou jsem nerekla, ze nekdo neco delat musi a ze jedine muj pristup je spravny, a presto se mi vyse uvedenych reakci dostalo. Tak se nemuzete divit, ze pochybuji o inteligenci nekterych pritomnych a ohradim se trosku ostre. A prijde mi naprosto priserne, ze nekteri cesi porad ziji s tim, ze kdo je uspesnejsi nez oni, toho je treba srazit na kolena - to nemluvim o sobe, ale o doktorovi, jehoz prace se zde zesmesnuje. To me dokaze nastvat. Takze, mile damy, ja uz s touhle diskuzi koncim, vstavejte si 10x za noc, je mi to fuk, budte doma s detmi treba 10 let a myslete si pritom, ze jste chytrejsi nez vsichni doktori a profesori sveta, to je mi take fuk a uvidime, treba si za deset let popovidame o tom, ci deti jsou vychovanejsi a komu se vymstilo, ze jim delal otroka. A jsem rada, ze mi par z vas napsalo a reklo, ze jim uvedena metoda fungovala, mam radost, ze jsem nekomu pomohla.
|
molekula | (IP adresa 88.100.31.209) |
• |
3.9.2007 0:33:30
Hezky napsáno. Děkuju vám i podobným maminkám, které tu láskyplně zmínily, že uspávání dítěte je jedna z nejhezčích věcí. Taková, jaká se nebude opakovat.
Vyřvávací a podobné metody považuji za špatně skrytou omluvu vlastního pohodlí. Jistě, matka se nemusí obětovat celá, ale kousek by sakra mohla, ne? |
madelaine |
2.9.2007 23:18:13
Evčo, tys tomu nasadila korunu :)). Nic ve zlém, prostě mě to pobavilo :)).
|
(IP adresa 24.207.53.212) |
• |
2.9.2007 22:52:59
Bydlim tez za tou velkou louzi, ale v Kanade a musim rict ze z desne moc cechu co sem prijedou se stanou volove. Vse americke ci Kanadske je jim svate a dobrej ceskej selskej mozek odhodi stranou. Vse co nas ucili nase babicky a maminky tu jsou blbosti a tydle debilni novoamericke napady jsou pro ne ty nejlepsi. Jsem tu jiz od svych 14 let ale se svymi detmi jednam pouze po ceskym normalnim zpusobu a muzu rict ze nejsou tak rozmazleny a nevychovany jak vetsina ostatnich deti - a to hlavne tech spratku v Americe. Jo, ceskej rozum nadevse.
|
Iva, dve deti | (IP adresa 85.207.207.172) |
• |
2.9.2007 22:43:23
Na uvod bych chtela rict, ze me uplne zarazilo, jaka je uroven nesouhlasnych reakci. Je to ostuda takove chovani. Bohuzel to mame asi jako narod v sobe vychovane. Co je to respekt jeden k druhemu nam vubec nic nerika.
Pokud se tyka Vaseho nazoru, musim rict, ze jsem cetla pred narozenim prvni dcery angl. knizku, kde byly vsechny tyto rady popsane, ktere uvadite. Nez se narodila, byla jsem odhodlana tyto rady nasledovat. Ale u nas to nefungovalo. Uz mam druhe dite a musim rict, ze ikdyz se zabehne nejaky navyk spojeny se spanim - vecer nebo behem dne, neznamena to, ze vydrzi. Dceru jsem zacala ucit a mela naucenou usinat sama, ale jakmile se postavila v postylce, navyk prestal fungovat. Stala v postylce a rvala a neumela si jeste sama lehnout, takze jsem musela pockat u postylky nez usne. To byla od 4 mesiců zvykla spat sama ve svem pokoji. Navic jakakoliv zmena prostredi uplne rozhodi navyk. Jelikoz dost jezdime, tak i tohle byl dost rusici faktor - v cizim prostredi se musi dite uspat, tam navyk na samostatne usinani z domu nefunguje. Zaverem bych chtela rict, ze po mych zkusenostech se dvema detmi verim tomu, ze se vse kolem spravneho spani a jezeni neda naucit pokud dite nechce spolupracovat. Samozrejme se da spousta pokazit a rozmazlit, ale pokud se clovek snazi postupovat co nejlepe, dite je osobnost a spat samo nebude nebo jist take nebude i pres nejlepsi rady a prirucky. Jinak preji hodne stesti a doufam, ze vam celonocni spani vydrzi. |
Apolena. |
2.9.2007 22:40:11
Mrkficko,
jak se pozná "lepší matka"? Podle čeho? Co dělá "jinak"? Jak víš, co je lepší pro MOJE dítě? Svetlusko, a jak se pozná "supermatka"? Protoze napsat, jak s radosti, laskou a optimismem nespim cele noci muze napsat jen blb. Tak to máš pravdu. Souhlasím, to může napsat jen blb. Jsi jediná, kdo to tu napsal, jak jsem si tak všimla ;-))). |
Svetluska | (IP adresa 160.218.169.36) |
• |
2.9.2007 22:24:00
Mam 3 deti, to posledni je trimesicni miminko.Nikdy jsem si nemyslela,ze materstvi je prochazka ruzovou zahradou, ostatne nejstarsi dcera by mne z teto predstavy rychle vyvedla,nicmene abych vydrzela jeji hyperaktivitu, musela jsem byt odpocinuta.Ve svych pokojiccich byly deti velmi brzy-viz muj prispevek vyse-a zadnou ujmu to na nich nezanechalo.Sve deti miluji, jsou pro mne v zivote to nejcennejsi, z pohledu venovani se detem se povazuji za supermatku:-), nicmene zbytecne vstavani k rozmazlenemu batoleti ode mne nemuze nikdo cekat,tim take reaguji na pripominku ohledne optimistickeho a radostneho vyskakovani z postele a ustavicneho kojeni rocnich a starsich deti.Dobrou.
|
2.9.2007 22:19:19
Mrkficko, děti jsem nenechávala vyřvat - ani jedno. Zatím žádné z nich netrpí poruchami spánku, asi by se to už poznalo - nejstaršímu je 18 let.
Nerozhoduje, kolik kdo má titulů, ale to, jestli neříká nepodložené nesmysly. Pokud chce pan doktor někoho přesvědčit, nechť doloží odkazy na příslušné studie. Jestliže jen tak něco plácne do větru, nedá se to brát vážně. |
Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
2.9.2007 22:09:12
Světluško, napiš mi, prosím, kdo zde psal, že "s radosti, laskou a optimismem nespim cele noci"(?). Nemohu to nikde najít...Jinak nevím, jak Ty, ale já jsem už jako malá holka věděla, že mateřství asi nebude hračka a už tehdy jsem věděla, že jednou přijdou noci nevyspání a sem tam nějaké to odříkání....sice jsem si to neuměla v praxi představit, nicméně mě to teď, když mám děcko, nepřekvapuje. Nevím, co je na tom tak zvláštního, že některé děti jsou nespavci a jiné dokážou spát celou noc. Každopádně každý, kdo plánuje potomka by měl s tou první možností počítat.
|
2.9.2007 21:52:00
Holky, teď jste se teda odhalily:-)))), vrána k vráně sedá:-)))), nic ve zlém, jen malý vtípek a dobrou...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.