| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 763 [Dalších 503 >>]
Svetluska
(IP adresa 160.218.169.36)
  • 
2.9.2007 21:50:19
Mrkficko,mas mou plnou podporu.Mysli, ze nektere ty tzv.supermatky, ktere tady diskutuji, maji pak ty nejprotivnejsi a nejrozmazlenejsi ditka.A taky si myslim, ze ne vse, cim se tady holedbaji-pokud je cim se holedbat- je skutecne pravda.Protoze napsat, jak s radosti, laskou a optimismem nespim cele noci muze napsat jen blb.Pardon, nechci tim nikoho urazit, je to jen momentalni vztek...
2.9.2007 21:50:19
Mrkficko, nezlob se, ale všechny kolem sebe urážíš a pak se divíš, že Ti to někdo vrátí. Nevšimla jsem si, že by v posledních příspěvcích byl někdo tak agresivní jako ty.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
2.9.2007 21:40:15
Mrkfičko, vynášet soudy o tom, které děti budou jednou na práškách na spaní, je celkem odvážné. Nezapomeň, že jsi to byla ty, kdo přišel s medikací na zuby - které bych se já osobně také třeba nebránila, ale nejdříve bych vyzkoušela osvědčenou metodu a to pochovat, pomazlit, pohladit.
Svetluska
(IP adresa 160.218.169.36)
  • 
2.9.2007 21:33:57
Musim reagovat, taky se mi da spojeni spani ditete v rodicovske posteli jako prevence syndromu nahleho umrti jako odtrzene od reality.Mam 3 deti, vsechny spi od cca 2 mesicu ve vlastnim pokoji ve vlastni posteli.A proc- dvere mam samozrejme otevreny,navic chuvicku na nocnim stolku,takze plac samozrejme slysim,ale uz nemusim slyset ruzne jine zvuky ze spani miminka, odfrkavani, vzdychani atd., coz mi nedovoluje spat, o ruznych ranach rucickou nebo nozickou ani nemluve.Treti miminko jsem dala do vlastniho pokoje takrka hned po privezeni z porodnice, protoze melo tak hlucny spanek-vzdychani, tlaceni, frkani, ze jsem uplne zbytecne nespala nekolik noci, prestoze miminko se ukazkove budilo na papani kazde tri hodiny.Zkratka kdybych mela dite ve stejnem pokoji, nemluve o vlastni posteli,nespala bych celou noc, stejne jako manzel.A uz vubec si nedovedu predstavit, ze bych manzela vystavovala zbytecnemu probouzeni,kdyz chodi do prace.Spani v jedne posteli se mozna da docasne pochopit z prostorovych duvodu,ale jinak ne.I kdyz, co mama,to jiny nazor.
Baba Jaga
2.9.2007 21:16:03
Mily pane doktore, bohuzel jak jsem varovala, narazil jste, protoze ani kdybyste mel nekolik titulu z Harvardu, tyhle chytre damy nepresvedcite. Ona tahle diskuze totiz neni o tom, co je dobre pro dite, jim je zrejme jedno, pokud budou jejich deti na praskach na spani za par let, ale o tom, kdo je lepsi matka - a to je dle nich ta, co se vic obetuje, tzn. casto v noci vstava a dela to rada. Bohuzel, ceska mentalita. Jsou tady rozumne matky, ktere si z toho neco odnesou, ale vetsina vas jenom rozdrti. Ale alespon budete mit za par let vic prace, az k vam zacnou chodit jejich deti.
2.9.2007 21:10:14
Berunko, problém je ale v tom, že takhle malé děti (4měsíce) potřebují veliké množství tělesného kontaktu, který jim sezením u postýlky či držením za ruku nedám. Ve spoustě příspěvků to tu i padlo, že je to neukonejšilo. Oni se prostě často potřebují přitulit a cítit mámu. Můj mateřský instinkt mi v případě takhle malého dítěte a jeho pláče velí přitulit či pochovat.
2.9.2007 19:55:01
Kimmy v tom článku je uvedeno, že paní doktorka vychází z 800 studií!!!!
Medunka
(IP adresa 84.42.222.109)
  • 
2.9.2007 19:08:45
Holky, jestli vám takhle mimina spí, tak buďte jenom rády. Nám se docela často (řekla bych že minimálně 3-4 týdně), naposledy dneska, že já sice spím, ale dítě nikoliv, docela dobře se baví - píská si, rotuje si, hraje si s nožkama. Přes den spí max. 1-1,5 (má 5 měsíců).
(IP adresa 87.192.120.213)
  • 
2.9.2007 18:25:40
Tak u nas to bylo asi takhle, ditko jsem kojila tak do jedno a pul mesice, jak se tady pise nevyspala a nervozni maminka, proste neni maminka. Ziji v Irsku s manzelem, takze bez jakekoliv pomoci pribuznych, aby si vzali prdolu na chvili a ja mela cas i na sebe. A o nocich bez probuzeni se mi mohlo jen zdat. Jednou jsem byla uz tak unavena, ze i kdyz prcek v noci brecel hlady pro flasticku, tak proste maminka spala a spala, tatinek unaveny z prace, taky spinkal, a ejhle co se stalo, nas broucek spinka uz od te doby celou noc. Kdyz se v noci probudi a ja ho slysim, tak zasadne nevstavam a nehrnu se k nemu, chvili si brouka, povida a pak zase sam usne. Je mu ted 5 mesicu a budi se ted jen proto,ze mu rostou zoubky.A ty vecerni ritualy mohu jen a jen doporucit, koupani, zpivame si a chvili hrajme,flasticka, sup do postylky a dobrou noc, pusu na celicko. Kdyz mu vykladam pohadku, tak se tak leda zacne smat. V noci spinka krasne a pres den tak jeste daslich 5 hodin. Je spokojenejsi a ma vice chuti si hrat. Maminy chce to jen vydrzet. Vsechno zle je pro neco dobre. A nebojte, ty deti Vas za to nebou nesnaset. Vzdycky budete jejich maminky, u kterych najdou hrejivou naruc. A budou se chtit pomazlit. Tak ahoj Sarka a Davidek
berunka
(IP adresa 85.160.70.240)
  • 
2.9.2007 18:23:56
Nechápu, proč, když nesouhlasíte s názorem autorky článku, se tak navážíte do Američanů celkově. Já v Americe nežiji a nikoho tam ani nemám, ale takový způsob reakce se mi opravdu nezamlouvá. Autorka napsala jen návod, jak naučit dítě celou noc spát a pokud s ním nesouhlasíte, nikdo Vás nenutí ho užívat. Nikdo neříká, že máte nechat dítě řvát a sedět si jinde, třeba u televize. Když u něj budete sedět a budete ho třeba hladit po bříšku nebo držet za ručku, tak ho naučíte usínat bez chování a žádné trauma z toho mít nebude, protože budete u něj! Za chvilku pochopí, že má spinkat a nebude Vás k tomu potřebovat. Takhle dítě učíte usínat, protože ono to samotné nejdříve neumí. Základní důvěru si vypěstuje i tak. Tahle metoda uspávání je známá i v ČR a poradí vám ji mnoho dětských psychologů a také matek. Čím dřív dítě naučíte usínat, tím lépe. Až bude větší, bude to už horší.
Ani bych se nedivila, kdyby autorku článku Vaše reakce odradily a už nikdy nechtěla sem dát žádný příspěvek. Určitě chtěla jen pomoci a někomu se to třeba osvědčí. Ale pokud s tím nesouhlasím, můžete to napsat i méně sarkazticky a bez urážet druhých.
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 763 [Dalších 503 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.