Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
2.9.2007 18:16:29
Kimmy, je spousta pracujících matek, které tvrdí, že si v práci odpočinou. A já to chápu. Ač jsem pracovala v různých profesích, nic z toho nebylo tak vyčerpávající, jako celodenní péče o dítě. Také si myslím, že je to čím dál náročnější, čili prvních pár měsíců, kdy dítě prospí dny v kočáru a období kolem roku se ani nedá srovnávat. A nemohu říci, že by se od matek nevyžadovala pohotovost a koncentrace, i když často vypadají vyřízeně. Čili - když nevyspalé matky zvládnou péči o své hyperaktivní potomky, proč by druhý, pracující rodič, nebyl schopen dělat dobře své zaměstnání(?). A jak jsem psala, nemluvím o zaměstnáních typu "Řízení letového provozu" aj.
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.10) |
• |
2.9.2007 18:16:14
urcite je to individualni - mne slo ciste o to spani v jedne posteli do peti let - ja se s detma v posteli nevyspim a kdybych takhle chodila nevyspana do prace 7 let, tak pekne rychle zadnou praci nemam.... A mam podezreni, ze manzel by 7 let podobne usporadani netoleroval...
Ten clanek mi proste prijde trosku nerealisticky.... Kimmy |
zuzini |
2.9.2007 18:14:07
Abych to uvedla na pravou míru, proč jsem tohle napsala. Určitě si nemyslím, že jsem super matka, zdaleka ne. Celou dobu jsem se snažila být v klidu, ale... Psala jste, že dáváte 4 měsíčnímu dítěti pití do postýlky a očekáváte, že se samo napije. Přebalujete své dítě 3 krát za 24 hodin, já vím, že se vlhkost k pokožce nedostane, ale jakou má potom ta plínka váhu? Psala jste, že jste v noci nikdy nekojila, že jste odstříkávala a dítko nakrmil manžel a i přesto jste psala, že jste byla unavená a proto jste ho musela naučit spát 13 hodin přes noc. Kolik hodin dohromady spalo před tím, než se přestalo budit? Možná jsem to napsala krutě, ale to je bohužel můj pocit. Omlouvám se, že jsem se neovládla.
|
madelaine |
2.9.2007 18:07:08
Kimmy,
asi těžko se dá objektivně posoudit náročnost jednotlivých zaměstnání. Já sama pracuji od doby, kdy dítěti bylo 7 měsíců. Z hlediska koncentrace a zátěže je moje profese tak nějak ve středu. V období od 7 do 18 měsíců to bylo proměnlivé, někdy dcera spala, někdy se 1-2x za noc vzbudila. Takže rozhodně nemůžu říci, že bych do práce nastupovala stoprocentně zrelaxovaná :). Chci tím říci, že samozřejmě pokud je žena jen v domácnosti, může si po obědě zdřímnout a dohnat spánkový deficit. Nicméně, pokud pracuje, i tak se to dá nějakou dobu překonat a vydržet. |
• |
2.9.2007 17:59:09
A tak ja jsem to ani nemyslela tak, ze by se na ne maly brat nejake ohledy - ale spis jen z hlediska te delky pobytu - u nas by to treba bylo 7 let, kdy by s nami spalo alespon jedno dite, z toho tri roky obe (ja bych asi nespala vubec hruzou, ze ten dvoulety na to novorozene nejak nalehne)
Ja sama pracuju od ranneho veku deti a nezlob se na mne, ale pozadavky na vykon cloveka v praci a v domacnosti jsou trosku jine. Ty bys zamestnala cloveka, ktery Ti v praci usina a nemuze se soustredit? Nehlede na zamestnani, kde si clovek muze nepozornosti ublizit? Nebo bych nechala sve dite operovat clovekem, ktereho celou noc kopala dvouleta dvojcata? Ja nemam nic proti spolecnemu sdileni postele v rodinach, kterym to vyhovuje, ale mam hodne proti pristupu typu "jestlize spi dite samo ve svem pokoji, pak tim trpi a rodice mu ublizuji a jeste ho vystavuji riziku SIDS" Proste - kazda rodina si to ma zaridit po svem, ale snazit se v lidech vyvolavat pocity viny, kdyz se snazi dobre vyspat - to mi vadi.... |
Medunka | (IP adresa 84.42.222.109) |
• |
2.9.2007 17:55:21
Mrkfičko, dík za odpověď. Naše děťátko usíná "samovolně" nejradši v 18 hodin, takže ve 4, v 5 má fakt ráno. Samo že bych byla radši, kdyby spala do 9 :-D.
|
Maruska, 3mesicni holcicka | (IP adresa 86.49.106.4) |
• |
2.9.2007 17:46:17
Mam 3 mesicni holcicku (presne 3mesice a 11 dnu) a uz cca mesic mi spi celou noc. Davam ji spat kolem osme vecer az devate a pak spi do pul sedme az deveti rana (zalezi, zda taky po ranu nema uplne plnou pampersku). Spat celou noc zacala uplne sama, bez jakychkoli skoleni nebo nuceni. Obcas se sice úrobere kolem pulnoci (to jdu spat vetsinou ja), ale jen se usmeje v postylce a spi dal. Rekla bych, ze je to asi individualni. Spise me trapi, ze se ji nechce na brisku vubec zvedat, jen si da hlavicku na bok a rve. Pry uz s tim zaostavame a pokud se to nezlepsi pujdeme na nejakou rehabilitaci. :-( A museli jsme prestat pokouset se sednout (mala uz si zvedala hlavu v leze a davala nozicky k sobe-zkousela sednout se) - pry je to skodlive pro pater. Asi kazda mame nejake ty problimky s miminky, ale stejne jsou to vzdy nase milovana zlaticka. :-)
|
Lassie | (IP adresa 194.228.68.203) |
• |
2.9.2007 17:44:29
Kimy, co na to otcové, kteří vstávají do práce? Já do práce sice nechodím, ale máme celkem dost živou dceru, která spí přes den půl hodiny až hodinu, takže i pro mě je důležité se vyspat. A nespím. Nevím, proč by se na otce měl brát větší ohled. Pokud tedy není pilot či nepracuje v jinak zodpovědné profesi, kde je dobrá koncentrace nutností.
|
• |
2.9.2007 17:36:47
tak to je docela darda - se dvema detma (obe mladsi peti let) si opravdu neumim predstavit, jak bych se vyspala. Co na takove usporadani rikaji ti otcove, kteri musi do prace?
Internet je plny informaci - ironii je, ze jsem zrovna nasla nazor, ze spani v jedne posteli muze byt jednou z pricin SIDS (The concern for SIDS, in particular, seems to be a significant one, as much SIDS research suggests that co-sleeping is a definite risk factor. http://www.thelaboroflove.com/articles/where-should-my-newborn-sleep-in-her-own-room-or-ours/) Vzdycky je to individualni - nase deti chodi spat v uplne jinou dobu nez my a neumim si predstavit, jak by to fungovalo v praxi. Syn si k nam chodi rano prispat a sice se k nemu rada pritulim, ale nevyspim se ani nahodou - a uz jsem parkrat dostala peknou ranu do zubu nebo do oka..... Nicmene co se tyce oddeleneho spani a SIDS - tak jak tak ten clanek ctu, tak se jedna pouze o NAZOR pani doktorky - nikoli o nejake prokazane souvislosti. Kimmy |
PajaMM |
2.9.2007 17:24:01
Obvykly argument na teto diskusi :-)
Tak proc mezi ty slepice chodis a snazis se jim radit?:-)))) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.