2.9.2007 17:23:06
Milé Dámy, jediné co mi přijde na mysl je to,že jste vážně slepice a diskutujete o zbytečnostech.Každému vyhovuje něco jiného a tak to prostě má být.Výroky některých "nadmatek" mě doslova zvedají ze židle.Milé matky nechcete se raději věnovat dětičkám ,než tady zbytečně tlachat?
|
2.9.2007 17:04:48
Díky Marie:-), je to ono, i když jsem to četla na jiných stránkách.
|
Líza |
2.9.2007 17:03:59
A nemůžu se nezeptat - ptáte se těch lidí na to, proč nemůžou spát? Porucha spánku často není primární záležitost a neřeší ji předpis hypnotik. Pracujete nějak s těmi lidmi? Co psychoterapie? Co jejich aktuální životní zátěž? Málokdo nespí "jen tak", ale spousta lidí v depresi nebo s úzkostnými potížemi užívá léky na spaní proto, že podstatou jejich potíží se spaním se nikdo z "odborníků" nezabýval. Není to tak, že úzkostné batole fixované na rodiče, trpící nočními můrami a vyžadující noční vstávání rodičů, je prostě od přírody úzkostnější člověk, který bude i na jakékoli starosti v dospělosti reagovat poruchou spánku? Stále jste mi neodpověděl na to, kde jste vzal tu kauzální souvislost mezi vstáváním rodičů a spánkovou poruchou dítěte.
|
Kimmy, 2 deti | (IP adresa 218.186.10.10) |
• |
2.9.2007 17:03:32
Ja jsem cetla uz docela hodne teorii - pocinaje polohou ve spanku konce pouzitim matrace od predchoziho ditete (nejake bakterie a vypary nebo co, znelo mi to dost divne). Myslim, ze prokazani jednoznacne priciny SIDS je dost slozite. Verim, ze v Anglii to maji podchycene, ale argument, ze v Cine deti na SIDS neumiraji je trosku mimo - v Cine totiz tyhle veci tak neresi a casto si myslim ani po pricine nepatraji... takze to mozna vysvetli ten fakt, ze pro to nemaji vyznam...
No nic - mne to jen tak zaujalo v diskusi.... ale rada se poucim. Ja jsem jedna z tech stastlivek, jejichz deti v noci spaly a nestresovaly se. Kimmy |
Líza |
2.9.2007 17:00:03
No, třeba proto, že pan doktor (nepoužívá-li anonymizér) se s náma baví odkudsi z Číny?
|
Apolena. |
2.9.2007 16:57:09
Zřejmě tedy máme geniální dítě, protože naše dcera usnula asi hodinu po porodu, aniž bychom ji cokoli učili. Nikdy jsme ji nenechali ubrečet do spánku, usínala sama během večerního kojení. 10 měsíců byla plně kojená, během té doby jsem kojila i v noci. Pak začala jíst, nočních kojení postupně ubývalo (tj. ze dvou, tří na jedno). Asi okolo 1 roku se v noci přestala budit. Uspávali jsme houpáním a zpíváním nebo tím, že uspávač usnul v posteli první a tím jí šel příkladem :-). Okolo 2 let už stačilo uložit ji do postele, přečíst pohádku, dát pusu na dobrou noc, nechat pootevřené dveře a usnula sama. Občas (výjimečně) zavolala (zavolala, neplakala), vždycky jsem hned přišla. Nikdy neměla problém usnout v cizím prostředí.
Teď jsou jí čtyři roky, usíná pořád stejně (sama) po pohádce, v noci spí 11 hodin bez probuzení. Asi je fakt geniální. Naučila se spát úúúplně sama! :-)))))) |
Mesalinda |
2.9.2007 16:56:09
Našla jsem odkaz na ten článek o SIDS - taky jsem ho četla.
http://tehotenstvi.pramenyzdravi.cz/1253/Deti-by-mely-spat-v-posteli-s-rodici-do-peti-let.php |
MUDr. Karol Havlíček | (IP adresa 220.249.114.134) |
• |
2.9.2007 16:55:41
Vážená paní, vystudoval jsem v Itálii, kam moje rodina emigrovala a po USA a GB jsem ted na stáži v Číně.
|
madelaine |
2.9.2007 16:54:02
Stáňo, i mě by to velmi zajímalo.
Kamarádce teď zemřela holčička na SIDS dva dny po porodu, tedy pitva neprokázala jinou příčinu. Nezdá se mi, že by důvodem byl stresový hormon. Pokud vím, příčina SIDS dosud nebyla prokázána... |
2.9.2007 16:52:57
Zkusím to najít, byl to výzkum z Anglie,Čína tedy určitě ne:-).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.