| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 290] Příspěvky 291300 z 763 [Dalších 463 >>]
2.9.2007 16:14:08
Víte, že v Číně, kde spí děti odmala s rodiči, nemají ani název pro SIDS(syndrom náhlého úmrtí novorozence či kojence)? Prostě to tam neznají. Proběhl výzkum na toto téma v Anglii, kde je dost běžné dávat děti od malička do vlastních pokojíčků a kde je 400 až 500 těchto úmrtí ročně. Zjistilo se, že v těle miminka odděleného od matky vzniká stresový hormon, který může být příčinou zástavy srdce.
MUDr. Karol Havlíček
(IP adresa 220.249.114.134)
  • 
2.9.2007 16:09:21
Máte pravdu vtom, že nelze moc ovlivnit potřebu délky spánku, ale není pravda, že by nešlo ovlivnit jeho kvalitu. 6 hodin spánku bez probuzení je pro tělo výrazně prospěšnějších než 10 hodin přerušovaného spánku. Každé dítě starší 4. měsíců je schopno spát minimálně 7 hodin souvisle, a záleží na tom, jestli na to přijde samo, nebo ho to někdo naučí. Rodiče mají v podstatě čas do roka a půl, aby dítě spát naučili, ale pokud chtějí, aby to šlo co nejsnáze, měli by to udělat v období mezi 4. a 6. měsícem života, kdy se začínají formovat zvyky. Pokud si dítě zvykne, že v noci se nevstává, nebude mít později s touto skutečností problém. 18 měsíční dítě už je zvyklé, že v noci je normální vstávat a bude vám proto trvat mnohem déle přesvědčit ho, že to tak není.
dana 2 děti
(IP adresa 213.192.22.81)
  • 
2.9.2007 16:09:21
Nevím, co Vás opravňuje odsuzovat, že dítě hned po narození spí ve vlastní posteli a vlastním pokoji(samozřejmě jsou-li k tomu podmínky, nejen prostorové, ale i zdravotní stav dítěte). Přiznám se, že mě vůbec nenapadlo, že by to mělo být jinak, prostě děti měly u nás nachystané své pokojíky a tam hned po příchodu z porodnice byly položeny do postýlek. Že v noci zůstaly otevřené dveře do ložnice rodičů, je samozřejmé.
MUDr. Karol Havlíček
(IP adresa 220.249.114.134)
  • 
2.9.2007 16:09:20
Máte pravdu vtom, že nelze moc ovlivnit potřebu délky spánku, ale není pravda, že by nešlo ovlivnit jeho kvalitu. 6 hodin spánku bez probuzení je pro tělo výrazně prospěšnějších než 10 hodin přerušovaného spánku. Každé dítě starší 4. měsíců je schopno spát minimálně 7 hodin souvisle, a záleží na tom, jestli na to přijde samo, nebo ho to někdo naučí. Rodiče mají v podstatě čas do roka a půl, aby dítě spát naučili, ale pokud chtějí, aby to šlo co nejsnáze, měli by to udělat v období mezi 4. a 6. měsícem života, kdy se začínají formovat zvyky. Pokud si dítě zvykne, že v noci se nevstává, nebude mít později s touto skutečností problém. 18 měsíční dítě už je zvyklé, že v noci je normální vstávat a bude vám proto trvat mnohem déle přesvědčit ho, že to tak není.
Ifca
(IP adresa 89.176.205.228)
  • 
2.9.2007 16:09:02
Inko, nechapu? Do koho jsem se trefila? Jaka slova myslis, ze jsem nevazila? Nemyslim, ze muj prispevek byl konfliktni - jen jsem zkratka toho nazoru, ze rozdavat zarucene rady, jak to delat SPRAVNE s miminky, je docela odvaha a mozna i trochu namyslenost - kazde mimi je trochu jine a co funguje s jednim, muze byt pro druheho katastrofa. A davat za priklad Ameriku mi taky neprijde uplne nej. To je vsechno. Doufam, ze jsem se do nikoho nestrefila :-)
2.9.2007 16:09:01
Bože, jak já miluju tyhle výzkumy a teorie:-)))
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
2.9.2007 16:06:36
Pořád nechápu, jak lze naučit děti, aby se v noci nebudily(?). Opravdu nevěřím tomu, že se budí plánovaně, či úmyslně. Můžu dítě naučit jíst lžící, chodit na nočník a další věci...ale naučit je, aby se nebudily, to nechápu. A i děti, ke kterým matky nevstávají se mohou budit, jen se nesnaží se jich dovolat, jelikož vědí, že to nemá cenu.
(IP adresa 213.192.22.81)
  • 
2.9.2007 15:51:16
No já taky nevím proč maminky nechají v noci dítě rozeřvát, připadá mi to navíc dost bezohledné i k okolí. Noční krmení mě ničilo, zvládla jsem to vždycky napůl spící, v mrákotách. Pokud dítka znovu v noci začala kňourat, nenechala jsem je rozeřvát, ale polospící jsem dokráčela k postýlce, namočila jsem špičku dudlíku do medu a hele, ono to bylo stoprocentně účinné. Byla to jakási babská rada, asi ne moc zdravá, ale opravdu fungovala, dítě si párkrát potáhlo a spalo. Používala jsem tuhle metodu i když už jsem v noci nekrmila, to bylo už asi po 4 měsících věku a dítě se náhodou v noci vzbudilo, stačilo dát ten lehce medový dudlík. Nemám pocit, že by to ovlivnilo stav zoubků obou dětí, ani že by byla děcka tlustá.
Baba Jaga
2.9.2007 15:43:07
Ani se nesnazte, temhle supermatkam stejne nic nevysvetlite. Nevim, co je tak sloziteho k pochopeni na tom, ze sice nelze ovlivnit, jestli dite potrebuje 12 nebo 8 hodin spanku, ale lze ovlivnit, jestli se behem te nosi nekolikrat probudi nebo ne. A milionkrat omylane - kdyz to naucite dite do 6ti mesicu, tak bude vyrustat s presvedcenim, ze v noci se proste spi, to je fakt a nelze o nem diskutovat, v roce a pul uz je na to trosku pozde. Pro dobrotu na zebrotu, za chvilku se na vas sesypou, ze nemate lidsky pristup a ze jsou to blaboly.
Baba Jaga
2.9.2007 15:35:08
Pokud vim, tak cela noc by melo byt 7 - 12 hodin v kuse.
[<<Předchozích 290] Příspěvky 291300 z 763 [Dalších 463 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.