| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 763 [Dalších 453 >>]
Baba Jaga
2.9.2007 15:34:03
Dik :) Kde je tvoje segra?
Líza
2.9.2007 15:34:03
Taky způsob, jak interpretovat statistiku. Pokud nás nepřekvapí, že většina těch batolat, která mají hnědé oči, bude v dospělosti hnědooká, že většina batolecích alergiků bude alergiky i v dospělosti, proč by mělo být překvapivé, že nespavé děti budou nespavými dospělými? Chybí mi tu důkaz toho, že chování rodičů je příčinou té poruchy spánku, nikoli jejím následkem. A především - diskuse se odvíjí od článku, kde se metoda doporučuje pro 4měsíční děti, nikoli 18měsíční, jak píšete.
Medunka
(IP adresa 84.42.222.109)
  • 
2.9.2007 15:29:37
Mám možná trochu slaboduchý dotaz, co to je celou noc - v kolik večer naposledy a v kolik ráno by mělo dostat jíst? Jsme na UM a tak přesně vím, kolik má dostat jídla a v žádném případě nedávám víc, ale nějak pořád nechápu, jestli není jedno, jestli dostane v půl paté nebo v šest? Nebo to už je ráno? :-)
Romana
(IP adresa 83.208.142.78)
  • 
2.9.2007 15:27:36
Proč říkáš svým dětem bestijky?
MUDr. Karol Havlíček
(IP adresa 220.249.114.134)
  • 
2.9.2007 15:22:18
V posledních letech nejen v ČR, ale všude po světě dramaticky narůstá počet uživatelů léků proti nespavosti. Rozsáhlé výzkumy na toto téma ukázaly, že na vině není jen nezdravý životní styl, ale také překvapivě poukázaly na souvislost spánkové hygieny v ranném dětství a pozdějších problémů se spánkem v dospělosti. Ukázalo se, že až dvě třetiny děti, které mezi 18. a 36. měsíci života nebyly schopné samy usínat a v noci se probouzely, mají v dospělosti potíže, které řeší užíváním léčiv. Proto je ve vyspělých zemích propaganda nabádající rodiče, aby naučili děti správně spát a usínat. Tím že k dítěti několikrát za noc vstáváte a nekladete důraz na jeho samostatné usínání a nepřerušovaný spánek jim vlastně nevědomky škodíte. To co se píše v tomto článku není jen doporučení AAP, ale celosvětově doporučovaný postup, který osvědčeně funguje již mnoho let. Rád bych proto apeloval na rodiče - naučte své děti správně spát a ušetřete jim budoucí problémy se spánkem. Postup, jakým toho docílíte je na vás, ale neměli byste si myslet, že to, že vaše dítě neumí samo spát, mu prospívá.
Helena
(IP adresa 213.194.221.11)
  • 
2.9.2007 15:12:13
ne, furt se na to svoje miminko šklebím jak jojo. Nikdy mu nic nevytknu, nezvýším na něj hlásek.Nidy mě ničím nenaštve. Nosím ho na rukou 24h denně, nejím, nespím,kojím co hodinu a jen si s ním povídám a jsem stále ready, Ty ne? Bože, co se tady ještě dočtu za bláboly. Mrkfi drž se a měj se hezky, já mám taky sestru v Americe, tak zdravím za oceán.
LU,2děti
(IP adresa 89.24.20.251)
  • 
2.9.2007 14:49:02
Možná, že pravda je někde uprostřed. Někdy děti mohou usínat samy a někdy nás zkrátka potřebují.
Také jsem svou dceru od narození chtěla položit do postýlky, nechat ji broukat až usně. Zkraje to bylo dobré, pak přišla moje nemoc a tři dni ji hlídala moje matka a byla ráda, že ji nějak usnula. Pak se to vrátilo do normálu a usínala jak andílek, pak přišla kolika a já uspávala v šátku. Potom pomalounku jsme přešly na uspávání v postýlce, ale začaly jí růst zuby- měla horečku a rýmu a tak jsem uspávala v náručí. A tak se dobré a horší časy táhly do 2 let. Poslední fáze byla,že si před usnutím hrála s mými vlasy. Ze začátku jen tak zašmrdlala ručičkou a spinkala, později už mi začala vlasy rvát a chtěla to dělat i ze spaní. Když jsem se v noci od ní otočila, byla vzhůru. Tak jsem nastolila usínání tak, že jsem ji přes den pořádně utahala v bazénu, na procházce...a večer po pomazlení nechala v postýlce a odešla do vedlejšího pokoje, kde jsem si povídala s manželem, aby mě bylo slyšet. Nejdřív se vztekala, ale z postýlky nevylezla. Opravdu neřvala hystericky, to poznám. Pak si začala povídat a pak najednou spala. Je pravda v noci chce k nám do postlele, tak si pro ni vždycky dojdeme:-)a spíme spolu. Když cítím, že se potřebuju lépe prospat, tak ji zkrátka šupnu k taťkovi. Myslím, že dítě potřebuje cítit, že k vám patří. To ale neznamená, že to je jedině u prsa:-)
Je pravda, že na rozdíl od syna má dcera svoji postýlku docela ráda. Možná je to tím, že od narození v ní vždy musela chvilinku vydržet, než např uvařím, vypravím syna do školy,...Měla jsem 2 postýlky- v ložnici a v kuchyni.
Jíťa
(IP adresa 217.197.156.5)
  • 
2.9.2007 14:48:14
tím myslím všechny diskutující. Nechápu o čem se tu přete. Většina miminek už brzy po narození prospí v noci 6 hod v kuse, píšou to v knížkách, moje děti tak spávaly a i děti mých kamarádek. Pokud vezmeme v úvahu, že dospělý člověk spí max. 8 hod, pak mi stále vychází, že k miminku se musí vstávat tak max. 1-2x za noc na kojení. Nechápu, proč někteří píšou že kojí i 4x.

Dceru jsem naposledy krmila v 11 hod. a pak jsem spokojeně spala až asi do 5-ti hod do rána. A skutečně to vydržela. V půl roce, kdy začala jíst kašičky prospala celou noc, jen kolem 9 se probouzela. Pár dní jsem jí dávala mléko, ale pak mi někdo řekl, že se budí žízní a tak jsem vyměnila mléko za čaj a po dalších pár dnech jsem jí dávala čaj hned po jídle a přestala se budit úplně.

Našeho chlapečka kojím naposledy v 10 večer a vzbudí se asi kolem 4. Mezi tím se občas v postýlce vrtí a vzdychá, jak ho trápí prdíky, ale nikdy se skutečně neprobudí, takže k němu nevstávám, jen pokud se skutečně rozpláče (zatím se stalo jen asi 2x v 1. měsíci života).

Jinak jsem si posunila dobu, kdy chodím spát podle dětí a jdu spát hned po posledním kojení. Připadalo mi to nejjednodušší, asi jako když se mění letní a zimní čas.
Mesalinda
2.9.2007 14:07:14
Mám 3 děti a ani jedno z nich není rozmazlené, se všemi mám krásný vztah, neznáme vztekání, bití kamarádů apod.
Myslím, že uspávat dítě a vůbec se starat o to, aby bylo spokojené a nebrečelo je náplň práce každé mámy na MD a jde to dělat více či méně "kvalitně". Nemusíme mu vařit, existují rohlíky nebo pizza, nemusíme si s ním hrát, existuje televize, nemusíme ztrácet večer čas chováním a zpíváním ukolébavek později čtením pohádek - existuje přece "metoda" která dítě naučí spát. Je to otázka volby a všechno má své důsledky.
Uspávání dítě neukrajuje čas ze spánku maminky, ale z večerního času, kdy se kouká na TV apod. A to, že se dítěš v noci párkrát vzbudí a pochová či krátce nakojí zaručí také více spánku než důslednoust, kdy se dítě v noci vzbudí a aby se nepokazil návyk, nesmí se pochovat a řve 2 hodiny.
No i když možná v tom někdo umí usnout :o)

Ještě na závěr - naše pětiletá dcera byla 14 dní u babičky na vesnici a ta neměla večer čas na pravidelné čtení pohádky, na které je dcera zvyklá od malinka. První dva dny kňourala, pak si "četla" sama a po 14 dnech si na uspávací rituál, kdy se jí věnuje před usnutím 30 minut maminka nebo táta, ani nevzpomněla. Stejně tak je to s miminkem. Chce uspávat u maminky, v bezpečí, pomazlit se, ale když to nejde, tak si zvykne a naučí se uspávat samo.

....ale co je dobře?

Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
2.9.2007 13:59:02
Mrkfičko, jelikož jsem ještě nikdy nebyla v kůži někoho jiného, mohu mluvit pouze za sebe. Pokud jsem spokojená, nic mě nebolí, netrápí, není mi zima, horko, nemám hlad či žízeň, či pokud mě někdo nebo něco neprobudí, tak si spokojeně odfukuji celou noc. Nemyslím, že by se nějaké děcko budilo proto, že je zhýčkané či by chtělo ukazovat rodičům svou převahu. To mi prostě hlava nebere. Neznám ani nikoho z dospělých, kdo by pravidelně budil své partnery jen proto, aby si získal pozornost. Je jasné, že každý tvor se rád vyspí a že špatný spánek značí, že je něco v nepořádku. Pokud se dítě v noci budí, musí k tomu mít nějaký důvod, jinak by přece spalo. Věřím, že vám zafungovalo to, že jste jej nepochovala, jelikož dítě časem prostě zjistí, že s rodičem rozhodně počítat nemůže a že si musí poradit samo...za šťastné řešení bych to ale nevydávala, tato metoda bude mít s největší pravděpodobností nějaké mouchy, které se jednou někde projeví.
[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 763 [Dalších 453 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.