Lucka | (IP adresa 88.100.70.136) |
• |
2.9.2007 9:56:57
Podle mé zkušenosti zaleží na tom, jakou má zrovna miminko náladu. POkud chce, usne v postýlce bez nějakých větších problémů, ale pokud nechce, nic s ním nehne. U mého 5-měsíčního chlapečka, zdá se, nefunguje žádné: jak sis ho naučila, tak to máš. Někdy usíná dobře, jindy ho halt musím vzít do náruče, potichu na něho mluvit nebo zpívat a počkat až usne. Metoda "vyplakat" je nesmysl, protože její propagátorky asi ještě neslyšely, jak některé děti umí šíleně řvát, až se z toho zalykají. Já to zkusila jednou a taky naposledy. Nehodlám ho trápit.
|
2.9.2007 9:27:58
Neustále nechápu na co jsou rádobi Američané hrdí. původní obyvatelstvo už skoro neexistuje a zbytek je v podstatě z trestaneckých kolonií a pristěhovalců takže dějini jejich země jsou pouze pár set let. Věrící či nevěrící podle mého nehraje roli. Neustále by chtěli do všeho mluvit a hlavně řídit celý svět.V prvé řadě by jste si asi měli udělat pořádek doma a pak se poohlídnout jinde.Bohužel mám pocit,že tohle je všeobecný trend.Ale tohle je v podstatě v téhle diskuzi bezpředmětné.
Opravdu nechápu jak můžu tak malé miminko necha řvát hlady.Nevěřím,že za tři dny se to srovná.Můj malý musel přestat pít mlíko v 18 měsících a měsíc se mi budel ze spaní,že má hlad.Prostě se nám nedařilo ho u večeře donutit aby toho snědl víc.Takže nevěřím,že miminko by tohle dokázalo taky? Je to můj osobní názor a vyjídření.Nehodlám nikoho odsuzovat za jeho názory takže doufám,že se tu neztrhne nějaká hádka. |
2.9.2007 9:06:17
Přečetla jsem několik ohlasů a řekla jsem si, že napíši i své zkušenosti.Mám tři děti ve věku 13,10 a 8 let,za tři týdny čekáme další miminko. Všechny tři děti jsem chovala v náruči vždy,když to potřebovaly,i přes veškerá chytrá upozorňování, že budou rozmazlená atd. Taky jsem si v poledne s nimi lehla a byla jsem tak odpočatá na další odpolední a noční zápřah. Někdy, většinou, s námi i spaly v noci. Teď po několika letech vidím na dětech jak jsou samostatní,neustrašení a pohodoví. Když jedou k babičce nebo na tábor, jsou v klidu a vždy vědí, že na ně doma čekají milující rodiče. Takže naše malé mimi budu taky nosit a kojit jak si bude přát a nenechám ho plakat.
I s naším 13.ti letým synem máme krásný vztah a doufám, že to tak bude pokračovat. Čeká nás zase noční vstávání a už se na to těším. Děti totiž rychle vyrostou a pak už můžeme jen vzpomínat, jak se k nám tiskly a potřebovaly jen nás. Přeji všem maminkám pevné nervy a hodně trpělivosti. |
Bleška27 |
2.9.2007 8:50:32
Souhlasím, že v Čechách je to děs, od matky se očekává jen objetování, prostě to musí vydržet, vydržely to všechny... Na tyhle řeči jsem fakt alergická... Nechci trpět mateřstvím a obětovávát se!!! Chci si to svoje krásný miminko užít s dobrou náladou a chutí do života, vždyť už se to nikdy nevrátí!!! A ne bloudit dva roky bez duše z nevyspání a přetrpět ty nejhezčí okamžiky jeho života. Snad se nám to podaří... Děkuju
|
2.9.2007 8:35:15
tvůj článek je fajn.Myslím,že ani jedna maminka co tě tu napadá nežažila jak se lidově říká padat na hubu unavou.
Já už jsem o něco výše popisovala,jak má dcerunka do 7 měsíců se budila klidně i po hodině.Byla jsem vyčerpaná,unavená,naštvaná na celý svět a podotýkám brala jsem jí do 7 měsíců i k sobě do postele.Když mi po jedné vydařené noci spadla z postele,protože jsem prostě během kojení usla a nedala jí mezi nás a nebo do postýlky.To byla poslední kapka a řekla jsem si že prostě takhle to nejde dál.Vyzkoušela jsem podobnou metodu,nejednalo se o žádné brutální vyřvání a moje do té doby dítě budící se po 1 hodině sápající se po prsu spalo celou noc ve své postýlce a od 1 roku ve svém pokoji SAMA. Mám skvělou samostatnou holku,mazlíka,který každý ráno po probuzení příjde ke meě do postele a mazlí se. A nějaké tupé napadání,že kvuli 2 probrečeným nocem mě dítě v pubertě odepíše mi příjde posttavené na hlavu.Ať si každý dělá co chce,ať si matky spějí s dětma třeba do puberty,mě je to fuk,ale NIKDY bych o nich nenapsala,že jen protože to dělají jinak jsou špatné matky a že si neměli řídit děti a pod.jedovatosti co ty padaly.Své dítě miluju a udělala jsem pro ní to co jsem považovala za správné a jsme spokojený všichni. |
Klara, Robin 4 roky | (IP adresa 62.194.132.109) |
• |
2.9.2007 8:03:27
Vubec nechapu, co znamena tahle reakce... Nikde nebylo nikym receno, ze byt doma s miminkem je podradne, nebo podradnejsi nez jit zpet do prace...
Kazdy by se mel ridit vlastnim rozumem a pocity a jini by to meli respektovat a nechovat se jako napadeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Eriny, Janička 23 měsíců | (IP adresa 85.207.219.222) |
• |
2.9.2007 7:18:48
ale já si myslím, že jsou děti spací a nespací. Samozřejmě se to dá částečně ovlivnit naučením určtých rituálů. Ale některé děti Vám opravdu strašně brzy prospí celou noc a některé neusnou sami, ani kdyby jste se stavěla na hlavu.
|
(IP adresa 80.188.34.45) |
• |
2.9.2007 2:22:25
Jiřina Prekopová je dětská psycholožka českého původu, která působí v oddělení dětského vývoje ve Stuttgartu.Ročník narození 1922, tkaže žádná moderna. Její knihy vřele doporučuji - najdete v nich spoustu cenných myšlenek. Já její knihy přímo hltám.
V knize "Děti jsou hosté, kteří hledají cestu" v kapitole "Noci s dítětem" se píše:"A proto se děti v noci nechávaly křičet. Každé dítě umlkne, když nedostane žádnou odpověď na své volání o pomoc. U mnohých ale umlklo i hledání důvěry. Místo aby hledaly útěchu u rodičů, hledají ji v dudlíku. Protože ho nehoupala matka, houpalo se samo, kývalo hlavou a aspoň v náznaku si přibližovalo pocit teplého hnízda nebo se počuralo". Jinde se zase píše "Ve vysoce vyvinuté technické společnosti se v první polovině dvacátého století radilo, že sterilita a dodržování určitých zásad je důležitější než tělesný pocit bezpečí. Doporučení, které dostaly naše matky a babičky: Když dítě pláče, tak ho určitě neberte do náruče, nebo ho rozmazlíte. Je lepší ho nechat křičet, aby se mu posílily hlasivky a plíce, aby později lépe mluvilo. Společná postel s matkou po porodu byla vyměněna za inkubátor, mateřské prsy za láhev a šátek za kočárek. Tento odklon od přirozeného způsobil růst závislostí na různých náhražkách, které měly odstranit strach z dotyku. Neschopnost mít rád, navázat a udržet vztahy, kterou pozorujeme v dnešní době, má bezesporu kořeny zde." Co je a co není vhodné pro Vaše děťátko si musí každá máma udělat sama. Já osobně jsem zásadně proti metodě "nechat vybrečet" i když efektivitu této metody nezpochybňuji. Osobní zkušenost mám takovouto. Náš Kryštůfek se prvními měsíci doslova proprděl a proplakal. Byla jsem zoufalá a občas jsem z toho taky brečela. Je to první miminko, takže jsem na tohle nebyla připravená. Ale jak jsem si tak brečela, tak jsem Kryštůfka nepřestával kolebát v náruči na gymnastickém míči. Ten rytmický pohyb a teplo máminy náruče bylo to jediné, co ho dokázalo utišit. Uznávám - bylo to někdy hodně náročné, někdy jsem byla hodně unavená a taky nevyspalá a rovnět energie někdy nebylo nazbyt, ale kdybych ve stejné situaci byla znova udělala bych to znova tak. Jak jsme tak Kryštůfka kolébali na míči, tak se nenaučil usínat sám. Takjsme ho dál uspávali na míči. Spousta lidiček kolem mě kroutilo hlavou a varovalo mě, že si na sebe pleteme bič a že s Kryštůfkem budeme skákat na baloně ještě ve 2 letech. K tomu přidám ještě jeden "katastrofický" návyk. Od 3 měsíců jsem si Kryštůfka brala k sobě do postele (do 3 měsíců jsem se bála, abych ho nezalehla). Podle některých - další hrůza, další bič. Jak jsme na tom dnes? Kryštůfka nakojím, položím do postýlky, zazpíváme pár písniček, chvilku ještě zůstanu v jeho přítomnosti a nechám ho usnout. Kdysi se budil i 5x za noc, dnes 1x někdy 2x. Samozřejmě, že jsem se k tomuto dopracovali postupně. Njedříve jsme uspávali na balóně, potom přišlo období, kdy Kryštůfek usínal u prsu, pak přišlo období, kdy se po kojení potřeboval ještě chvilku uplácat na manželské posteli (postýlka mu byla malá a plakal v ní), dnes si vystačí s postýlkou. Tahle metoda je samozřejmě oproti metodě "nechat vyplakat" běh na dlouhou trať, chce to trpělivost a láskyplné porozumění. Je to zdlouhavé, někdy vysilující a trochu unavující, ale jak už jsem psala znovu bych to udělala stejně. A věřím, že tohle je to nejlepší, co jsem pro našeho chlapečka mohla udělat. Ale to asi každá máma, že? |
Matanek |
2.9.2007 1:16:52
Mě teda absolutně nezajímá, na co přišla "AMERICKÁ AKADEMIE PEDIATRŮ", přijde mi už směšný samotný název. A Amíci taky !!!
Naše malá taky spala od 4 měsíců tahem celou noc. Nekojila jsem ani jeden den. Kozama za 55 000Kč teda fakt kojit nebudu !! A dnes je jí 19 měsíců, nemá žádnou újmu a spí celou noc a vstává v 10:30 hodin dopoledne. Což mě teda fakt někdy deptá, když chci jet dopoledne do města a ona pokaždé, když přijdu do ložnice - spí. Vzbudím ji, hraje si a za chvíli zase spí. A odpoledne spí i 4 hodiny. Prostě, když si dáchne, tak si dáchne. |
Baba Jaga |
2.9.2007 0:47:07
Ale prosim vas, opravdu si myslite, ze normalnim lidem to neni ukradene? Tady nikdo krome mozna vlady o radaru nic nevi. A k tomu "VY", ja jsem porad Ceska, jen ziju tady. A mimochodem, pokud vim, ten radar tam nikdo nepostavil pres vyslovny nesouhlas vlady, ze, takze s tim nemaji americane moc spolecneho.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.