| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 763 [Dalších 423 >>]
petra
(IP adresa 213.195.200.115)
  • 
2.9.2007 0:16:27
ted z jineho soudku...tak proc k nam cpete radar a navazite se do Iraku, Iranu atd.....nevim nevim....
Baba Jaga
2.9.2007 0:00:32
Tak to nedelej, at si kazdy dela co mu pripada nejlepsi. Mne prijde strasne, ale strasne neomalene a drze nekomu rict, ze mu na vlastnim diteti nezalezi a ze je spatna matka jen proto, ze neco dela jinak. To by si napriklad v USA nikdo nedovolil, kazdy si hledi sveho a nekomentuje veci, ktere mu neprislusi a ja, ac jsem vychovana v cechach, bych si neco takoveho taky nedovolila.
Monika,Tobiášek-6měsíců
(IP adresa 81.30.248.13)
  • 
1.9.2007 23:42:24
Taky tě nechci strašit,ale jen trošku připravit na to,že to tak nemusí být pořád.Tobi spinkal do 4 měsíců skoro nonstop.Ve dne i v noci,budil se jen na kojení.Noc prospal skoro celou bez jídla.Spousta maminek mi závidělo a já si myslela,že to tak bude pořád.Ještě jsem si říkala,kdy se jako naučí všechno,co má umět,když pořád spí.No a ve 4 měsících se to zlomilo.Teď spinká přes den tak 3x po 40 minutách a v noci se budí i 5x na jídlo.Ale vyspaná jsem,řeším to tak,že si přes den zdřímnu s ním.
petra
  • 
1.9.2007 23:08:15
nikdo se nenavazi, nikdo nechce byt vitez.
Jen mi prijde spousta veci prekonanych. Porad jen doporuceni asociaci, nekterych doktoru, atd, mame tabulky, uplne na vsechno, ale nejak se nam vztraci rozum a cit.....a asi o to jde.
Nejde o plenky, mmch ten nas balicek za dve hodiny vazi kilo....a jenom curala, ale i o princip proc mimco. Nechci vztekajici se dite, chci normalni dite, ale proc trapit ted maly mimco, ktery jeste nema vzssi nervovou soustavu rozvinutou????Ma jenom isntikty? Trapit ho v noci a nedat mu najist? Ze bude jist vic pres den. Nevim, ale viz proklinane priricky, hlad je pro mimco doopravdy bolest.....
petula
  • 
1.9.2007 22:59:33
taky mame alergii na postylku. Vidi ji...a uz natahuje. Takze usiname ve velky u nas, se mnou, chvilku a pak za chvilku ji prenesu do jeji. Pokud se vzbudi jeste uplne nezaspala, tak je cela vydesena a musime holt znova....ale dodeviti spi. V noci po kojeni ji to nevadi, ale rano v sest uz tam byt nechce, tak si ji beru k sobe a spime do osmi....tatik zrovna vstava v tech sest. Jinak tu alergii na postylku a samotu na od porodnice...mozna to bylo fototerapii, byla tam tri dnz, mela jsem ji jenom na jidlo, nevim. (tim nechci rict, ze foto je spatna, ale neco to s ni udelalo, deti maj pry radi zavinovacku, rozkopala ji, takze jsem je uklidila, a od malicka spi s rucickama roztazenyma uplne dosiroka...jen v kocarku se tak nemuze roztahovat....)
jo a byli to jentri dny...
Baba Jaga
1.9.2007 22:58:47
Tak za prve - jestli musite v noci prebalovat a pri kazdem pocurani, tak dopourucuji koupit lepsi plenky. My mame Pampers cruisers, sice jsou drazsi nez normalni pampers nebo huggies, ale ke kuzi se mu opravdu vlhkost nedostane. Za druhe - mate nejaky problem, ze se musite do mne navazet? Jestli si potrebujete dokazat, ze jste lepsi matka, tak ja vam to vitezstvi rada prenecham, chapu, ze jste nejlepsi a mate nejvychovanejsi dite. No a co? Koho to zajima? Lezte si treba po stromech, mne je to jedno. Mam spokojenou rodinu a extrovertni dite, ktere netrpi separacni uzkosti, nedrzi se me sukne a je stastne. A spokojene dite dela dobrou matku, je jedno jakymi zpusoby toho bylo dosazeno. Jestli si myslite, ze kvuli tomu, abych se vam vyrovnala, zacnu dite tahat z postylky pri kazdem zamrnceni a prebalovat 10x denne, a kdyz mi udela scenu v krame ze chce hracku, tak mu ji samozrejme koupim, aby nebylo frustrovane, tak se mylite. Tak, skoncila jsem a prosim, jdete se vytahovat na nekoho jineho, super matko.
madelaine
1.9.2007 22:41:26
Hm, je to možné, ale nejsem si toho vědoma.
Můžeš prosím uvést několik příkladů mého kategorického škatulkování?
petula
  • 
1.9.2007 21:49:16
tak proc sis to mimco porizovala? Jen proto, ze si v tom veku?Mam VS, dobry misto a presto chci byt s mkimcem doma tri roky, pokud najdu misto ve skolce...pokud ne, budu holt dele. Chci aby prcek mel mou vzchovu, abysme se uzili. Starsi zenskz mi rikali, hlavne ne jesle, ne chuvu, mimco je ten nejlepsi dar, co je.
Za prvni republiky bylizensky doma dele, ne, meli i vic deti a myslim, ze nase babicky nebyli zaostali. Spis bych rekla, ze rodina byla vic pospolitejsi, deti klidnejsi. Nechcito tu rozebirat.Moje mama bzla se mnou sama, musela jit brzo do prace, hlidala me babicka, byloto fajn, nicmene v peti letech jsem babicce rikala mami.....
ella
(IP adresa 82.100.3.4)
  • 
1.9.2007 21:38:18
hlavne,ze je mala v pohode :) My mame jendoho a tak nejak se nam podaril az po umelym,takze chapu,ze se to tezko planuje...nechce se mi podstupovat cely ten kolotoc umelyho znovu, bylo toho moc, tak si rikam,ze bysme mohli byt jen tri, ale jasne,ze si rikam,jestli nas nebude malo :-) Preruseni tt je taky dost sila, to me mrzi...jo,neni to jednoduchy..
Margaret a Aní
1.9.2007 21:26:14
Tak to je smutné. Ale tedy jen jedno konkrétní dítě se udusilo zvratky.. Teď chápu, proč se ty k této metodě nepřikláníš.
A na otázku, co dělat, když to jsou prdíky, zuby atd. odpovím, že reaguji instinktem, takže třeba dělám všechno možné. Při prdíkách různé masáže, cviky s nohama, teplé zábaly, nebo jsem malou i celou ponořila do vaničky s teplou vodou.
Při zubech (ještě jí chybí 1) to mělo různá období, takže třeba v noci jsme poskakovaly na balónu, to jí neuvěřitelně dělalo dobře. Ale třeba za čas už to nechtěla a trpěla na průjmy, takže jsem zkusila Nurofen sirup a ten vlastně na zuby zabírá do dneška.
Při horečce jí v noci klidně dávám pití, když měla střevní virózu a nespala v noci, tak jsem ji utišovala chováním, kolébáním..
Ale jsou to vždy jen krátká určitá období a jakmile přejdou bolístky, tak ona ví a je naučená, že se zkrátka v noci spí a nevyžaduje ani pití, ani nošení, ani nic jiného. Praktikuji u ní laskavou a šetrnou důslednost a ono to opravdu funguje. Čím dřív se začne, tím lépe to dítko snáší. Např. já jsem malou v noci nikdy nekojila v posteli, při nočním přebalování vždy bylo jen tlumené světlo a nemluvila jsem na ní. Už tím se dítě učí rozeznat den od noci..
[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 763 [Dalších 423 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.