| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 360] Příspěvky 361370 z 763 [Dalších 393 >>]
PajaMM
1.9.2007 19:12:04
Ano, bere to normalne, nijak mu to nevadi a je rad, ze jsme vsichni spokojeni....Teda byli, nase beruska uz s nami nespi. Ale pokud jeste miminko, bude to tak nejspise znova...
ella
(IP adresa 82.100.3.4)
  • 
1.9.2007 19:11:25
ja myslim,ze si to tak maly dite neuvedomuje...myslim,ze nedokaze premyslet v souvislostech,jako,ze neni mama,neni prso,neni jidlo,nastane smrt hlady...myslim,ze rve,protoze mu neco vadi,ale ani nedokaze definovat co presne....nas syn spi od dvou mesicu dvanact-trinact hodin v kuse, vstava kolem 8-devate a pak praktricky celej den ji. Nenechavala jsemho vyrvat,proste to tak prislo samo,ale je fakt, ze jsem nebezela na kazde jeho zaplakani,ale vetsinou az kdyz spustil opravdu rev...ale nemyslim,ze bych byla extra matka,spis si myslim,ze je to individualni, nekdo spi driv celounoc, nekdo pozdeji,i kdzy deticky vymazleny,ktery do dvou let nemuzou spat v posteli sami,mi prijdou jak tyrani ;-)
petra
(IP adresa 213.195.200.115)
  • 
1.9.2007 18:54:37
je to 6 tydnu, rekl mi to i doktor v porodnici, z novorozeneckeho. Mala ho stejne plive ven, takze mame macerovane rucicky...holt rucicka je jistota.
vsechna doporuceni ohledne kojeni je od WHO, LL je jen interpretuje. Na druhou stranu i v knizce je, pokud to nejde, nestresujte se z toho, udelali jste pro dite to nejlepsi.A to je nejdulezitejsi, ne?
A take, kazda zenska by mela mit i svou hlavu, udelat si svuj nazor a ne jen presne kopirovat vsechna doporuceni a prirucky a knizky....ma svuj selskz rozum a cit,ne?
1.9.2007 18:51:00
Bože to je zase diskuze:(Neni lepší ať si to každý udělá jak chce?Myslíte,že maminky které nechají dítě ¨chvilku brečet,že jsou horší matky,než ty které při kždém kňournutí beží?
Já jsem svoji holčičku"naučila" spát v 7 měsících do 7 měsíců jsem si jí brala do postele,ale moje dítě budící se i po 1hodině bylo na mě fakt moc,byla jsem unavená,podrážděná a vyčerpaná.Myslíte,že je to pro matku i dítě dobrý,aby se takhle matka cítila?Já myslim,že ne!
A tak po jedné noci kdy dcera se budila fakt non stop a byla u mě v posteli,my z té postele spadla,prostě jsem vyčerpáním usla když po stý jsem jí uspávala prsem.Tak jsem si řekla,že takhle ne.Zkusila jsem metodu Dr.Estevilla a do 2 dnů spala bez kojení celou noc,neřikám,že se neprobudila,ale stačilo pohladit a byl klid(mé dítě nedudalo).Nejednalo se o žádný brutalní vyřvání.
Od 1 roku má svůj pokojíček ve kterém spí,od 2 a čtvrt let velkou postýlku a spí SAMA,každé ráno po probuzení příjde se mazlit ke mě do postele,ví,že tam jsem a že jsem vždycky ráda stejně jako manžel,že přišla.,V noci NIKDY nechodí.
A myslíte,že jí mám míň ráda,než matky které své děti mají div né do puberty navezený v posteli?
Já si myslím,že si to každý udělá jak cítí,ale NIKDO proto není horší matka.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
1.9.2007 18:45:30
naprostej souhlas, Libiku. jak napsal svého času prof. Matějček: "Jesle jsou zařízení pro rodiče, nikoliv pro děti. Školky (od 3 let) jsou už vhodné i pro děti." Má-li někdo takovou hmotnou nouzi, že nezbývá nic jiného, než děti dát do instituce a jít vydělávat na chleba, budiž. Ale jinak, a ať si to klidně zní tvrdě, ať mi nikdo envykládá, jak je to pro dítě úžasné, když ho vychovává instituce a ne matka. Tak tady u nás v ČR vyrostlo několik generací deprivantů - a žel to řada z nich předává dál... A představa, že by byly doma s dětmi, jim připadá enpřijatelně "sebeobětující"... MMCH, jako by snad sebeobětování bylo něco nenormálního, jako by to nebyla součást života... Jinak já jsem "doma" deset let, ne že by to bylo vždy jednoduché, ale nelituji. Řada lidí na mne hledí jako na cvoka, co zabalil "slibnou kariéru" a nevidí tu spoustu práce, kterou dělám - a tím enmyslím "jenom" děti a domácnost (i když i to by zcela stačilo). Je mi to fuk. A doufám, že dám své dceři dobrý příklad, že je možné se jako matka dětem věnovat, nedávat je někam na výchovu a přitom být dostatečně "seberealizovaná" i v jiných oblastech. Ještě podotýkám, že můj manžel skutečně není milionář :)
1.9.2007 18:37:17
Ale hlavně jestli problém byl v tom, že tvoje kamarádka neuměla dítě správně přiložit, tak pokud mohu soudit ze zkušeností kamarádek, tak mám dvě, které to v porodnici nenaučili, ale naučili je to právě až na osobní konzultaci v laktační lize.

----------------
1.9.2007 18:34:21
No, nevím, co a jak přesně řekli tvojí kamarádce, ale že by se novorozencům neměl dávat dudlík vychází i z doporučení WHO/UNICEF, není to výmysl "sektářské LL". Neměl by se dávat minimálně do doby, než novorozeně dobře zvládne techniku sání z prsu (teď fakt z hlavy netuším, jak dlouhá byla zmiňovaná doba - tuším něco v rozmezí 4-6 týdnů), jinak u něj může dojít ke "zmatení" a odmítání prsu. Mně se to stalo, když ve třech týdnech dala máma dudlíka mojí prostřední holce (na hodinku, na dvě?) - pak jsem přes týden doslova zápasila s tím, abych ji začala znova kojit, protože ona se přisála, podudlala... rozeřvala. Nemít zkušenosti se starší holkou, tak nevím, jestli bych to zvládla nebo radši dala lahvičku :o( MMCH holka se mi odstavila v necelém půl roce, když jsem jí z blbosti dala jednu!!! dávku UM z lahvičky :o/ Pak už nechtěla nejenom sát z prsu, ale byla tak rozmlsaná, že mi plivala i odstříkanou mateřinu z lahvičky. Tehdy jsem ocenila poradu laktační poradkyně (školená v laktační lize), se kterou jsme sice návrat ke kojení nezvládli, ale aspoň mě utěšila, že jsem udělala, co jsem mohla.

Jinak nevím, jak funguje podpora kojení v USA, ale v ČR se čerstvé maminy učí kojit přímo v porodnici (no, kvalita je samozřejmě různá nemocnici od nemocnice :o/) MMCH u nás LL taky nedoporučje krmit z lahve, což ale neznamená, že doporučuje děti nechávat o hladu - doporučuje třeba přikrmovat lžičkou, stříkačkou, z kádinky, suplementorem...

-------------
Ráchel, 3 děti
  • 
1.9.2007 18:29:46
Mrkficka: Jak uz jsem nekolikrat psala, ovsem pritomne damy si melou svoji a ignoruji to, u nas o zadne rvani taky neslo. Proste se probudil, my ho hladili po vlasech, ctvrt hodiny mrncel nebo poplakaval, rozhodne nerval jako tur, a pak zase usnul na par hodin.

Mrkcifko, jak už ti tady mnoho dam psalo a co ty ignoruješ je zase to, že NE U KAŽDÉHO DÍTĚTE to takhle funguje. Řada matek takovou metodu zkusila a jelikož jejich děti byly JINÉ než to tvoje a ty z příruček, tak ŘVALY jako tuři a ty matky velmi správně vycítily, že to jejich děti frustruje a je to pro ně v tak nízkém věku zcela škodlivé. Takže, třeba se ti podaří mít ještě několik dětí se stejnou povahou, jako je to tvé první, ale pokud ne, snad si na tuhle diskusi vzpomeneš :) a některé psotoje přehodnotíš.
Markéta
(IP adresa 86.49.100.195)
  • 
1.9.2007 18:26:32
Tak buď je dítě autorky geniální, nebo moje úplně neschopné, a nebo tu něco nehraje. Abych to vysvětlila. Dostal mě ten hrníček na pití v postýlce čtyřměsíčního prcka a argument: má ho v postýlce a když se nenapije, tak asi neměl v noci žízeň. To by taky maminka mohla přiložit pribiňák a lžičku a říct: když si nedal, tak asi neměl hlad.
A ještě něco: jestli autorka vyjadřuje obavy, že nevyspalá maminka, která neplní "manželskou povinnost" (jak v jedné své odpovědi doslova napsala), riskuje rozvod, protože největší manželské krize nastávají po narození dítěte, kdy manželky opouštějí svou roli manželek a stávají se jenom matkami, tak by se radši měla rozvést rovnou. Protože jestli její pan manžel nehodlá respektovat, že je pár týdnů nebo měsíců nevyspalá a unavená, tak co bude dělat, jestli nedejbože dítě dlouhodobě onemocní, nebo onemocní manželka, nebo se objeví nějaký jiný problém?
V tomhle směru je opravdu velmi výhodné mnohoženství. Manželky se podělí o péči o domácnost, o děti i o manžela.
Ráchel, 3 děti
  • 
1.9.2007 18:22:39
Hluboce obdivuji tvoji schopnost ohodnotit člověka na základě několika příspěvků ke kontroverznímu tématu. To se ti zdá laskavé?? Jaká úžasná jistota pro některé lidi, že můžou škatulkovat :).

madelaine, díky za tvůj hluboký obdiv :) ... nicméně kategorické škatulkování je právě to, u čeho jsem si u tebe mnohokrát všimla - nikoliv pouze v pár posledních příspěvcích... takže se před tvými schopnostmi v tomto směru hluboce skláním :)

Ortodoxní antikřesťanka nejsem, možná ortodoxní antikatolička.

hmmm... katolička nejsem, vůči katolické věrouce i praxi mám mnoho konstruktivních výhrad... tak by bylo taaak snadné se přidat na tvou stranu... ale proč bych to dělala, když znám mnoho katolíků, od kterých se mám co se týče pokory a víry co učit?

A k Bushovi necítím fanatický odpor, jen zcela racionální odpor. Ty ho máš ráda?

No, asi ho těžko můžu mít nějak "ráda", když ho osobně neznám. Některá jeho rozhodnutí a postoje považuju zcela racionálně za dobré, jiná nikoliv.
[<<Předchozích 360] Příspěvky 361370 z 763 [Dalších 393 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.