| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 763 [Dalších 713 >>]
Eliška kluk a hosčička
(IP adresa 213.195.205.201)
  • 
5.9.2007 21:42:11
mám dvě děti, které jsou od sebe jen 20 měsíců. Obě dodnes kojím a jsem spokojená matka, ketrá má dvě spokojené děti. Protože malá papá i v noci a abychom nebudili starsího syna, spíme v posteli společně. Přes den je starší nespavec / a byl takový už od malička, když spát tak jen doma ve své posteli/ a večer v pohodě po pohádce a prsíčku usne. Dcerka taky spí nejradsi jen doma, protože venku je vždycky něco k vidění a něco se děje. Většinou usíná při kojení přes poledne a pak až večer. Mám sice jen dvě děti, ale jedno jsem pochopila. Děti mi vždy pláčí a špatně usínají, když jsou přetažené nebo jim něco chybí /nemoc, bolest břicha ../. Tak maminky milujte své děti
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
5.9.2007 21:31:14
Lassie, a nebude to spíš tím, že si prostě nejsou zvyklé vážit si práce? Vím, že jsou v zahraničí české sestry, a nejen ty České, mnohem příjemnější, ale kdyby nebyly, tak tam nejsou... Každý má přece možnost volby, nechce dělat sestru, může jít třeba prodávat zmrzlinu nebo dělat něco jiného, poitou je, že ti pacienti nemohou za to, že sestry jsou málo placené a ani je to nezajímá. Placené za to jsou a od začátku přece věděly, do čeho jdou. V zahraničí jsou také některé profese placeny žalostně, ale lidé jsou rádi, že tu práci mají, a vědí, jak lehce by ji mohli ztratit.
Když rodila moje kamarádka, vyplašená prvorodička, tak jí sestra nejdřív vynadala, ať jí na příjmu tak neřve, že není první ani poslední co rodí a že nechápe, proč tak vyvádí. Pak poprosila jinou, jestli by nemohla dostat trochu vody a další polštář a sestřička se na ní obořila "vypadám jako číšnice, nebo co?". Řekla jí, že jestli se k ní bude chovat tak neurvale, tak si bude stěžovat a sestra jí odvětila "milá paní, já mám 4 roky do důchodu a tady pracuju 10 let, takže vy mi můžete vlézt na záda". To je přece neskutečné, ne? Já jsem rodila první dítě v USA a sestřičky kolem mně lítaly, řekla jsem si o senwič, za pět minut jsem ho měla, měla jsem chuť na coca colu, došly mi pro ní do automatu, totéž když měl manžel hlad, tak mu přinesly jídlo, pak mu přivezly postel, aby se mohl natáhnout, neustále se usmívaly a uklidňovaly mě... to je diametrálně odlišné od zkušeností mých kamarádek z českých porodnic. Měla jsem známou, češku, co dělala sestřičku na psysichatrickém oddělení a když tam byla krátce, tak převlékala postel a pacient něco chtěl, tak mu řekla ať chvilku počká, nachomítla se k tomu vrchní sestra a kamarádce sebrala prémie a měla s ní dlouhý rozhovor na téma "pacient je no. 1 a vy mu musíte být vždy k dispozici". Také mají pravidelná školení o jednání s lidmi. A měla 12 dolarů na hodinu, většina nelegálních chův či mexičanů pracujících na stavbách vydělává víc než to.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
5.9.2007 20:51:59
Karkule, to opravdu ještě potrvá....Když ale mohu mluvit třeba o tom zdravotnictví, tak si myslím, že pokud personál nebude dobře ohodnocen, nikdy se to nezlepší. Proto věřím, že přijmout lidi z východu by nám prospělo. Myslím tím lidi vzdělané v oboru s dostatečnou praxí(i když pochybuji,že by byli ochotni učit se česky, když můžou rovnou anglicky a jít pracovat za ještě lepší peníze...). Neříkám, že to, že jsou sestry špatně placeny omlouvá hrubé a neprofesionální chování k pacientům(!). Nemůžeme ale očekávat, že pokud budou podhodnoceny, budou dělat svou práci s nadšením. Já jsem dřív ve zdravotnictví pracovala a vždy se snažila jednat s lidmi s respektem. Je také pravda, že jsem zdrhla a také se pokoušela najít si práci v UK, což bylo velmi papírově komplikované, takže jsem si nakonec našla live-in job. Pracovala jsem jako ošetřovatelka u staré, velmi protivné a nepříjemné paní. Byla jsem ale velmi dobře zaplacena a paní byla se mnou spokojena. Vůbec netušila, jak mě dokáže vytočit....
Přítel ležel nějaký čas v nemocnici v Rakousku a velmi si pochvaloval české sestry. Aby ne, dostaly tam plat několikrát vyšší, než by měly u nás. Pak ho převezli do Prahy a byla to katastrofa.
I v UK a Německu jsem se setkala se spoustou cizinců v této profesi a byla jsem spokojena s jejich jednáním.
Bohužel schopné sestry a lékaři odcházejí za lepším, jsou lépe motivováni a je to vidět na jejich přístupu. Během své (krátké)praxe ve zdravotnictví jsem zažila dost vyhořelých sester, které by tuto profesi rozhodně neměly vykonávat. Na druhou stranu jsem si několikrát říkala:"Byla bych jako ony, kdybych zůstala dalších 20.30,40 let? Neumím si to, po pravdě, ani představit.
Chtěla bych ještě říct, že jsem se také setkala se spoustou sester, které měly k lidem velmi pěkný vztah a které svou profesi dělaly rády a zodpovědně. Nutno dodat, že se, bohužel, platy dobrých a "horších" sester nijak neliší :-(
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
5.9.2007 19:26:56
Lassie, teď jsi asi reagovala na to, co jsem psala Lizzie, ale nevadí. Já mám Čechy taky ráda, hlásím se k tomu, že jsem Češka a domů se vždycky těším, akorát jsem vždycky hrozně rozčarovaná z toho, kolik lidí se pořád tváří jako že pracuje za trest a dávají to svému okolí nemile pocítit. Pominu teď nepříjemné pokladní v supermarketu a úřednice, tohle bylo v jednom malém krámku s oblečením. Patnáct minut stojím u pultu a čekám, až se slečna prodavačka vyhihňá po telefonu s kamarádkou. Už to mi připadá nepřípustné, ale budiž. Po patnácti minutách se chce dceři na záchod, tak se pokusím slečně naznačit, jestli by nás mohla obsloužit. Nic. Tak začnu "prosím vás, slečno, my spěcháme, mohla byste se nám věnovat" a snažím se o příjemný tón. Slečna odvědí "nevidíte že telefonuju?" tak jí řeknu že ano, ale že už telefonuje čtvrt hodiny. Na to mě seřve, co je mi do toho jak dlouho a kámošce do telefonu řekne, prosim tě zavolám ti za chvíli mám tady ňákou otravnou babu. Tak jsem se zeptala, kdo je jejím nadřízeným, že bych si ráda stěžovala a na to řekla "to klidně můžete, to je totiž moje máma".....
Nebo například některé zdravotní sestry mají taky šílenou úroveň. Kamarádky měly otřesné zkušenosti z porodnic díky sestrám a některým doktorům. Věřím, že se situace mění k lepšímu a lidé si začnou vážit práce, zákazníků i pacientů, ale bohužel v tomhle čeka Česko ještě dlouhá cesta.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
5.9.2007 18:55:12
Karkule, ani nevim, jestli mluvíme spolu navzájem, jen si tak říkám, že asi jo:-) Není už vidět průběh diskuze...
Já se od svých necelých 18 stěhovala asi 20x, většinou po Čechách, pak v zahraničí. Naučilo mě to neshromažďovat majetek a tak jsem dost dlouhou dobu měla jen tolik věcí, co se vešly do krosny a kufru. Musela jsem oželet knihy, ty byly na stěhování těžké a neměla bych je kam dát :-)Ke konci už mě to ani nebavilo, snila jsem o jednom místě, kde zakotvim a začnu zapouštět kořeny. Problém byl, že jsem se začala zakořeňovat až kolem 30 a to už je člověk na leccos zvyklý, takže si teď navykám na maloměsto se střídavými úspěchy. Jde to, ale dře to. Najednou člověka sem tam popadne ta chuť sbalit si krosnu...ovšem teď mám nejenom psa, který mne posledních pár let věrně provázel(už jen po Čechách), ale ještě batole, a to by se nevešlo :-) Tak Ti přeji jen samé hezké zážitky a radostné události na cestách.
5.9.2007 18:49:42
Jo, já to tak beru taky, už jsem to psala - nevím, s kým si padnu do oka a kde budu žít:-) Jinak to vaše ,,cestování" je zajímavé, byť asi také o zvyku.
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
5.9.2007 18:45:57
Ani já jsem nikdy nechtěla... nikdy nevíš, kam tě vítr zavane. Teď navíc kvůli manželové práci žijeme každý rok jinde, ale zatím se mi to líbí - alespoň se nenudíme, pořád je co balit a vybalovat :)
5.9.2007 18:43:03
Sylvie - tak to zas ja si tu praci dam - tady cituji z Tveho prispevku
"Někam ji zcela bezdůvodně izolovat ode mne (to, že ji třeba držím za ruku, za dostatečný kontakt nepovažovala) a nechat ji řvát, bych i já za týrání považovala. "

A prosim Te, nepovidej mi, ze to bylo v dobe, kdy Tvoje holcicka byla mladsi sesti tydnu - i tak to nebylo tyrani a vsechno, co jsem o tom psala plati.

Neni to tyrani a zbytek uz nebudu opakovat.

Howg.


Nerozumím, co se tímto snažíš říct Už jsem tu psala, že když byla holka asi třítýdenní, tak jsem vyčerpáním padla vedle ní do postele, a i když jsem ji držela, neměla jsem sílu si ji k sobě přivinout a v polospánku jsem asi hodinu čerpala sílu, než jsem ji přivinout dokázala. Celou tu dobu řvala jak bizon. Hladová být nejspíš nemohla, protože předtím jsem ji měla u prsa v šátku. Jo, bylo mi z toho hrozně, neudělala jsem to bezdůvodně, ale šlo jaksi mimo moji vůli a stejně jsem si vyčítala, že jsem v sobě nenašla tu sílu si dítě přitulit k sobě. Pro mne to bylo výzvou k tomu, abych svůj život dočasně co nejvíc přizpůsobila rytmu dítěte a postupně se to srovnávalo.

Že tobě jako týrání nepřipadá nechat zbytečně zoufale řvát stresované dítě, je tvoje věc, já to pochopila a opakovat mi to nemusíš :o) Dokonce jsem pochopila i to, že ty máš se svým dítětem jiné zkušenosti, než já se s svým, a že u vás to nebylo nijak bouřlivé. Však jsem ti taky nikdy nepsala, že svoje týráš ;o) Jenom jsem psala, že z vlastních zkušeností chápu ty, které to za týrání považují. Zkus taky ty pochopit, že já mám jiné dítě, než ty, a že u něj mně to jako týrání připadá, tak jsem se tomu snažila vyhýbat. Fakt nechápu, co je na tom k nepochopení

V9š co, já tvůj příspěvek původně reagovala proto, že ses divila, jak to někdo může nazývat týráním. Pokoušela jsem se ti to vysvětlit, teď ale chápu, že tobě nešlo o to pochopit druhou stranu, ale "bojovat", aby změnila názor. V takovém případě ode mne opravdu byla chyba, že jsem se ti to pokusila vysvětlit

NIkdy jsem ti nenapsala, že týráš své dítě. Za týrání jsem to označovala u dítěte svého. M"žeš se třeba stavět na hlavu, ale nemáš nejmenší důvod mi kecat do toho, co já u svého dítěte považuju nebo nepovažuju za prospěšné, neprospěšné, škodlivé nebo za týrání. Já ti taky nekecám do toho, co a jak si děláš se svým dítětem.


----------------------
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
5.9.2007 18:33:41
Karkule, v klidu...já mluvilo o telátkách, co se vracejí po půl roce ze zahraničí nafrněný, až to hezký není. Jestli se v tom vidíš a máš pocit, že se to týkalo Tebe, to je věc jiná.
Nežila jsem v cizině nijak převratně dlouho, ale vím, že je opravdu všude chleba o dvou kůrkách, a jestli někde platí "grass is greener...", pak možná ve Skotsku, kde hodně prší :-)
Měla jsem zaměstnavatele - v Čechách - který mě tak vycepoval, co se péče o klienty týče, že občas také nechápu, jak si kdo může dovolit mluvit s lidmi jako hulvát. Člověk si prostě zvykne na nějaký standart a v vyžaduje to i od druhých. To ale neznamená, že zcela odmítnu své kořeny a prostředí, ze kterého pocházím. Ale já jsem celkem patriot a někdo to může mít jinak.
5.9.2007 18:24:25
Karkulko, já bych v Americe žít nechtěla, i k návštěvě mě lákají spíše jiné kontinenty,navíc Čechy miluju, ovšem ty reakce ti nějak tak věřím..S tím se potkávají i holky, co si berou muže jiné národnosti než americké..
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 763 [Dalších 713 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.