| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 763 [Dalších 693 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.126)
  • 
5.9.2007 17:36:31
Karkulko - koukam, ze toho mame hodne spolecneho... :-)))

Kimmy
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
5.9.2007 17:32:41
Kimmy, zatím nestuduji, jen se připravuji na studium a to večer, když malá spí.Pracuji jen nepatrně, učím AJ a to v době, kdy je přítel doma. A jelikož jezdí na služebky, není to tak často. A pak máme vedle babičku, která má ve svých 53 letech víc energie, než já, sportuje, běžkuje, bere dceru na dlouhé procházky...tak to taky někdy využiji.
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
5.9.2007 17:31:49
Sylvie, opravdu si myslíš, že pediatři a odborníci ve vyspělých zemích, nemluvím o zemích třetího světa, ale o USA, Velké Británii, Francii atd, by schvalovali neco, co by dětem škodilo, případně bylo týraním? Myslíš že děti všude krome České Republiky jsou týrané? Přemýšlej nad tím, co píšeš.
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
5.9.2007 17:28:23
Moje máma taky vždycky říkala "já mám z toho vstávání a kolébání ještě dnes kruhy pod očima, ale až budeš mít svoje děti, tak se ti to vrátí" :) Když u nás byla popvé, tak nemohla uvěřit, že dám dítě bez uspávání do postele a vytáhnu ho až ráno, že kdyby jí tenkrát někdo řekl, jak na to, tak to udělala taky...

Já si taky myslím, že nejací ti úžasní čestí kluci asi jsou, ale to štěstí jsem neměla. Hlavně si je občas asi rozmazlují i novomanželky, ze začátku kolem nic rotují, nenechají je na nic sáhnout a těžko pak měnit staré zvyky. Táta s bráchou maximálně zvednou nohy, když máma luxuje a to ještě velmi neochotně, protože přes lux neslyší televizi... :) A to jsou oba vysokoškoláci, takže by člověk řekl, že se nebudou chovat jako burani, ale když si je tak mamina naučila...

Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
5.9.2007 17:27:41
Karkulko, cituji 2 Tvé příspěvky:
"Musím souhlasit s tím, že nejprotivnějsí matky jsou ty české, ne všechny, samozřejmě, ale ta koncentrace neurotických matek ječících a nadávajích dětem je tam mnohonásobně vyšší než všude jinde, kde jsem žila."
"Naprosto souhlasím s tím, co jsi napsala - mně ještě dokáže strašně, ale fakt strašně vytočit shazování výchovy v jiných zemích. Jsem úlně alergická na řeci typu "ty Amící dělají tohle, Angličané jsou taky pitomci, Francouzi jsou snobové..." Ono se to pomlouvá, kdyz jim stát platí za to, ze jsou doma, a pak si musí nějak vybíjet frustraci. Z toho co jsem četla si myslím, že například "Libik" musí být extrémně protivná osoba, když dokáže tak urážet a agresivně se projevovat vůči lidem, které nezná."
No a jsem z toho jelen...
5.9.2007 17:22:57
Unique, diskuze tady jsou poněkud nepřehledné a já nemám náladu dohledávat dozadu, ale mám pocit, že v jiném příspěvku psala něco v tom smyslu, že když je ráno kelímek plný, tak dítě nemělo žízeň. Z toho dovozuji, že dítě z něj pije samo.

Kimmy, já se na ROdině pohybuji už asi šest let, takže tahle metoda pro mne není nic nového ;o) Já jsem nikde nenapsala, že tu metodu samu o sobě považuji za týrání, ale psala jsem, že chápu, pokud ji někdo (na základě autorčiných příspěvků - bavily jsme se o reakcích pod článkem) tak nazve, zvlášť jestli má zkušenosti s děckem povahy mojí nejstarší. A taky jsem psala, že svoji nejstarší kolem devátého měsíce vyřvat nechala a že jsem to považovala za krajní řešení, když pro holku šetrnější možnosti nefungovaly (a u čtyřměsíčního děcka bych ji už vůbec nepoužila). Mám na mysli jakoukoli "vyřvávací metodu".
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.126)
  • 
5.9.2007 17:19:39
no nevim, nevim - jak to tak pises, tak si docela dovolujes... - co Tve ubohe dite dela, kdyz pracujes nebo studujes?

Definice nadmatky je dost jasna... "naprosto potlaci zajmy a ambice" - myslim, ze jsou tady na tu pozici silnejsi kandidatky...

Ale zas kdo driv prijde, ten driv mele, takze ten nick si zmenit muzes - ale bojim se, ze nadmatkam mozna trosku udelas ostudu, kdyz se nebudes drzet pravidla o vystvetlovani, jak to ty ostatni matky delaji blbe...

Prizpusobuji se i naproste opaky nadmatek, jako treba ja...

Kimmy
Baba Jaga
5.9.2007 17:18:04
1. ja taky kojim
2. psala jsem, že tu vodu jsem mu tam zacala davat v 6ti mesicich, kdy uz si sam drzel lahev. Zkuste avent kouzelny hrnicek, ten nejmensi s uchama, pije se z nej snadno, nevylije se nic a i tak male dite je schopno ho drzet.
3. rekla jsem, ze nevypije moc, ne ze nevypije nic. Zhruba 1 unci vypije.
Lassie
(IP adresa 194.228.68.203)
  • 
5.9.2007 17:12:19
Kimmy, v poslední době ani moc nic nepotlačuji. Dceři je rok, jsem na MD, částečně pracuji(i když to náš rozpočet nijak zvlášť nenafoukne:-), plánuji ještě studium a jiné věci. Také se chystám na kaligrafický kurs, i když ne hned.
Nicméně to není tak dávno, co jsem se celkem dost přizpůsobila své dceři a spoustu věcí odsunula na vedlejší kolej do doby, než bude dcera trochu větší.
Mám si změnit nick? Nadmatka tu ještě není, takže to rozvažuji :-)
5.9.2007 17:09:35
Karkulko, s tou nesamostatností máš pravdu taky. Já sice oficiálně bydlím stále u rodičů a nějaký ten čas ještě budu, ale:
1. V 15 jsem vypadla na intr a tam se člověk naučí o sebe starat, přesto jsem fakt k rodině vazbu neztratila, právě naopak.
2. Teď jsem též v tahu, ovšem - už od 16 chodím na brigády, z nichž si financuji část svých potřeb (oblečení, os. věci, na dárky apod.) a fakt to rodině dost uleví. Navíc je v tom ten fajn pocit, že si dokážu na něco vydělat a nevisím nikomu zcela na krku. Ovšem znám lidi, co si i vydělávaj, v 25 (30...) stále žijí u rodičů a nepřidaj jim ani korunu, to by mě hanba fackovala...fakt potěš koště holka (kluk), která si takového jelimánka najde..
S tou cizinou máš pravdu - lidé se učí být soběstační. Kdežto tady kolikrát rodiče děti nepustí na intr a co hůř, často ani pak na kolej..páč jsou ,,mladí"..:-)))))))))))
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 763 [Dalších 693 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.