| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyspalé miminko = spokojené miminko i maminka

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 763 [Dalších 673 >>]
Nelie
5.9.2007 4:59:59
Dcera od prichodu z porodnice spala ve vlastni postylce a od 3 mesicu byla ve svem pokojicku. nakojit v kolem 11 vecer, spala tak do 6 ci 7 rano, v kuse, bez place, bez nutnosti kojit. Nedovedu si predstavit, ze bych k ni porad vstavala. Mne se zda hodne nesmyslne odmenovat rvouci deti zvysenou pozornosti - ja jsem naopak cekala, az se dcera vyrve a pak jsem si s ni hned sla hrat. A fungovalo to skvele. Ono se dost dobre da poznat, kdy miminko place, ze ho neco boli/je pocurane/ma hlad a kdy breci, ze chce pozornost. A nemyslim sis, ze by byla "citove chladna", je ji 13 a mame dost prima vztah.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.125)
  • 
5.9.2007 4:53:39
Na malem ale vyznamnem ostruvku hned naproti Bintanu ;-)) - na podzim nam sem fouka kour, jak tam u vas palite lesy... prosim Te, ozvi se mi na mail, jestli si chces popovidat o zivote.

Taky uz jsem se dovedela zajimavosti na tema deti v zahranici - docela nedavno mi tady nekdo povidal o tom, jak brzo deti v cizine odchazeji od rodicu (okolo 18) a jak je to ukazka toho, ze nemaji ty spravne citove vazby.

Mne se zas libi myty typu "v zahranici chlap vydela hodne penez a rodina v pohode vyzije z jednoho platu". Nebo taky ""v zahranici neziju, tak nevim, proc by me melo zajimat, jak to tam maji"". Ale zajimave je, ze na poslance stejne nadavaji, ackoli jsou to poslanci, kdo takove benefity schvalil...

Ale je fakt, ze sice chodim i na zahranicni diskuse, ale tak drsne vyrazy jsem nikde nevidela... porad premyslim, proc se tady nektere matky nechaji unest do takove miry nebo proc jsou zamerne tak zle...

Kimmy
Karkulka
(IP adresa 202.95.140.21)
  • 
5.9.2007 4:45:39
Kimmi a kde žiješ?

Naprosto souhlasím s tím, co jsi napsala - mně ještě dokáže strašně, ale fakt strašně vytočit shazování výchovy v jiných zemích. Jsem úlně alergická na řeci typu "ty Amící dělají tohle, Angličané jsou taky pitomci, Francouzi jsou snobové..." Ono se to pomlouvá, kdyz jim stát platí za to, ze jsou doma, a pak si musí nějak vybíjet frustraci. Z toho co jsem četla si myslím, že například "Libik" musí být extrémně protivná osoba, když dokáže tak urážet a agresivně se projevovat vůči lidem, které nezná.
Neznám žádnou vyspělou zemi, která by umožňovala placenou mateřskou tak dlouho jako ČR nebo Slovensko a pokud se nechtějí ještě více zadlužit, brzo se to změní, ač si umím představit ty stávky matek bojujících o svá "práva". Já jsem vážně nepozorovala, že by české děti byly oproti těm zahraničním dětem pracujících matek nějak šťastnější a doufám, že to těmhle "supermatkám" jednou dojde.

Přeju taky krásný den
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.125)
  • 
5.9.2007 4:32:38
Sylvie - mylis se, vyraz tyrani neni zalezitost individualni, ale ma pomerne presne definice, mezi ktere rozhodne nepatri zdrave dite placici ve sve ciste postylce, ktere je naprosto zajistene a jedine, co mu chybi, je nekdo, kdo by ho uprostred noci houpal v naruci (kdyz se mu houpani nabizi cely den).

Jestlize srovnavas svou holcicku, kterou drzis za ruku a ona se presto vzteka, s holcickou, ktere jeji rodice zlomili ruku a nechali ji bez osetreni, pak jsi clovek, ktery naprosto postrada dotyk s realitou. Je to predevsim urazka vsech deti, ktere jsou opravdu tyrany a ja Ti muzu jen prat, aby ses nahodou nekdy nesetkala s opravdovym tyranim a nemusela hodne drsne opravit sve podivne definice.

Jelikoz jsem odpurce hrubosti na internetu, tak uz radeji prestanu, protoze se musim hodne krotit, abych Ti nerekla od plic, co si opravdu myslim o tom, jak znevazujes deti, ktere byly vystaveny skutecnemu tyrani.

Doufam, ze pokud Te to tak trapi, tak aspon napises Amnesty International o ceskych kojeneckych ustavech, kde jsou podle Tve definice tyrany desitky deti - ba hur, protoze je ani za tu ruku nikdo nedrzi...

Sbohem,

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.125)
  • 
5.9.2007 4:23:14
Karkulko - mam stejny dojem, asi proto, ze ziju kousek od Tebe (kdyby ses chtela nekdy ozvat, napis na kdoe@seznam.cz). Mam pocit, ze v CR je skupina matek, ktera ma sablonu - kojit, pokud neprokaze lekarske osvedceni, ze kojit nemuze, zustat doma s ditetem do tri let, v noci vstavat k diteti, kdy si zamane apod. Kdo se tomuhle chce vymanit, tak to od techto matek pekne schyta, at uz ma duvody jakekoli.

Ja myslim, ze v CR je docela hodne matek spokojenych s tim, co dostavaji od statu (ale beda, kdyz jim to ted chce stat trosku ukratit) a odmitaji pripustit, ze cely ten system je neudrzitelny. Je to takovy ten pristup ""po mne povoden", ktery maji take temer vsichni nasi politici.

Mne by ani tak nevadilo to, ze se spousta mamin rozhodne plne te materske vyuzit, verim, ze to spoustu z nich bavi a nektere nemaji volbu, protoze skolek a jesli je malo - ale priserne mi vadi, kdyz zacnou rozdavat rozumy, jak ony jsou ty jedine, kdo to dela spravne a ty ostatni matky svym detem skodi.

Preju krasny slunny den,

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.125)
  • 
5.9.2007 4:19:32
Lassie - jen jsem chtela pridat muj dojem z definice nadmatky.

Nadmatka je zena, ktera vsechno vi lepe, nez ostatni matky, ktera sve deti vychovava tim nejlepsim moznym zpusobem a tudiz ty ostatni zpusoby jsou naprosto spatne a vseobecne detem skodlive. Nadmatka je zena, ktera sve deti stavi na prvni misto a jeji vlastni zajmy nebo nedejboze ambice jsou naprosto potlaceny ve jmenu blada ditete. Dite nadmatky je pak spokojene, vyrovnane, naprosto psychicky stabilni, a to hlavne proto, ze se mu nadmatka primerene venovala a je tudiz nejvetsi odmenou za jeji snahu. Nadmatka take dobre vi, ze deti nevyhovujicich matek (predevsim pracujicich) jsou emocionalne poskozene, citove stradaji a v podstate touzi po tom, mit doma nadmatku. Nadmatky to ale v jadru mysli dobre, a proto nevahaji to vse dukladne vysvetlit tem nevyhovujicim matkam, ktere jsou nekdy tak tupe, ze je treba pouzit ponekud ostrejsich slov, aby pronikly ochrannou vrstvou inteligence a zdraveho rozumu.

Pro pripad, ze by to nekdo nepochopil, je to mysleno jako satira.


Zatim jsem se nesetkala ani s jednou zamestnanou matkou, ktera by se nejak povysovala nad ty ostatni...

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.203.169.125)
  • 
5.9.2007 4:09:46
Libik - Ty Karkule, pozorovatelko pozorná, co jsi tak odpozorovala, co pořebuje VĚTŠINA českých a evropských dětí, nemohla bys mi načrtnout, jak to mají děti eskymácké, japonské a indické?


muzu nacrtnout ty indicke a japonske - eskymacke ne, ale uprimne receno jsem teplomil a jejich zpusobu zivota bych se branila zuby nehty.

Indicke deti jsou zhruba ve dvou kategoriich - jedny jsou chude - zijici v chatrcich, zebrajicich na ulici a casto nemaji zakladni peci nebo vzdelani. Jejich matky, pokud se o ne staraji, casto pracuji, aby neco vydelaly nebo travi cele dny varenim, pranim, uklizenim apod. (bez elektriny) a deti se vicemene staraji o sebe nebo volne pobihaji po vesnici. Pak jsou deti bohatsi stredni vrstvy, kde casto oba rodice pracuji (materska dovolena je 12 tydnu) a o deti se stara sluzebnictvo.

Japonskych deti se rodi stale mene a mene, protoze Japonky odmitaji jim prisouzenou roli zeny v domacnosti a velice spatne nachazeji po detech zamestnani. Deti, ktere se narodi, jsou odmalicka vedeny ke vzdelavani, protoze japonsky skolsky system je velice narocny a hlavnim cilem rodicu je, aby jejich dite uspelo akademicky - proto deti zacinaji se vzdelanim velice zahy a casto krome skoly navstevuji dalsi krouzky a vzdelavaci zarizeni.

CR je vyjimka ve svem systemu, ktery je prehnane luxusni a dlouhodobe neudrzitelny.

Kimmy
Petuna
(IP adresa 213.16.20.140)
  • 
5.9.2007 1:15:51
Opici zavislost je dite visici na matce - tzn. chorobne zavisle. Mimochodem, vsude se opevuji benefity kojeni, prestoze to je jen v radu par, opravdu par procent proti UM, ale nikde se moc nemluvi o rizicich kojeni pro matku..
5.9.2007 1:13:42
No u nás aj tatínek líp spí, když má synka vedle sebe ;o)

akorát já si občas když synek usne a tatínek je zrovna doma tak si vlezu k němu z druhé strany a přitulíme se ;o) místa máme dost, takže se určo netísníme (matraci máme 2x2 m)
5.9.2007 1:07:25
Ivčo,

moje máma má stejný názor jako ty, ale prostě každé mimi je jiné. Míša s námi spí v posteli a spát bude i dál. Možná i díky tomu je hodný a skoro neřvoucí (to až teď když máme období vzdoru), mě vždycky vyprávěli jaká já jsem byla uřvaná a táta říkal, že mámu to kolikrát ani nevzbudilo, si říkám, že možná kdyby mě alespoň chvilku pochovala nebo vzala do postele tak jsem třeba ani neřvala.

Kamarádky holčička zase spinká od cca 8 měsíců sama v pokojíčku, protožejak u maminky v posteli nebo ve své postýlce v ložnici se prostě nevyspala.

Takžee prostě si mylsím, že to je tsak strašně individuální a je irčitě důležité najít to co vyhovuje oběma.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 763 [Dalších 673 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.