| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 870 [Dalších 770 >>]
Hanka
(IP adresa 85.70.184.230)
  • 
30.10.2007 18:01:21
Myslím si, že když na to někdo má - tedy buňky, ne peníze - tak se to prostě naučí vlastní pílí a třeba líp, než ti, jejichž rodiče jsou dobře situovaní.

Nojo, to je pravda, ale co když na to někdo nemá ? -ty buňky.

Pak buď dvojnásobná píle, nebo pomůžou peníze. Přiznejme si to, je to tak na světě. Ona jde člověku angličtina mnohem lépe, když si může dovolit kurzy s rodilým mluvčím jen pro jednoho a né pro skupinu 10 lidí.

Já peníze nepřeceňuji, ale zase jim přiznám svou důležitost. Často pomůžou nebo umožní dohonit.
Na angličtinu v raném školkovském věku vyhraněný názor nemám. Co jsem četla, tak se na tom totiž ani odborníci neshodnou.
Shodnou se jen na tom, že je nutno tuto dovednost udržovat, protože jinak schopnost domluvit se cizím jazykem ze školskovskému věku časem vymizí.
A myslím, že strašně důležité je pro dítě chycení správného přízvuku. Ten se ve vyšší věku už získává těžko a už musí "být bunky" na to dosáhnout úrovně rodilého mluvčího. Zatímco dítě pochytí správný přízvuk rodilého mluvčího snadno. To je velká výhoda i pro dítě v budoucnu, bude-li třeba právník či ekonom, že má angličtinu jako rodilý mluvčí. No prostě podle mne, všechno pílí dohonit nelze a mít peníze znamená mít tak trošku výhodu. Ale jde toho hodně i bez peněz.
Vždyt oni i ty "bunky" jsou vlastně nezasloužená konkurenční výhoda, že.

Hanka
(IP adresa 85.70.184.230)
  • 
30.10.2007 17:48:41
Pavlí díky za příspěvek. Rozumím ti a nechci se tě dotknout, mě jen napadlo, co kdybys ty chtěla druhé dítě a partner ne, jak bys to vnímala ? Samozřejmě, že když on se dítěti tolik nevěnuje a bylo by druhé dítě jen na tobě, asi bys měla mít "větší hlasovací právo", ale co kdyby (jen nápad, né že to tak u vás je), on by chtěl víc času trávit s malou ne v práci vyděláváním peněz, chtěl by třeba zůstat na mateřské... a chtěl druhé dítě a ty ne.
Víš, já jsem si jen představila, kdyby si tu nějaká maminka postěžovala, že chce druhé dítě a manžel jen jedno, sice se mu naplno manžel věnuje, je skvělý otec, to nemůže říct, že ne, ale ona by ráda dvě děti a pro své dítě sourozence. Jak bychom se tady na severu na toho tatínka možná "sesypali".
Jestli by si ta maminka nemyslela, že by se tatínek měl místo tak moc naplno věnovat jednomu dítěti, podělit svou péči mezi dvě děti.
Nezlob se na mě za tento příspěvek.

Jo a samořejmě vnímám, že tu v rozhodování hraje roli i zdraví a věk, to jsou podstatné věci. To co jsem napsala, byl jen nápad-druhý pohled.
LUCKA2
(IP adresa 89.24.4.81)
  • 
30.10.2007 17:45:35
Omlouvám se nevšimla jsem si, že tu mám jmenovkyni....
30.10.2007 17:43:17
Ráchel,
samozřejmě. Dokonce bych si tipla, že i s daleko větší intenzitou (matku vídám poměrně sporadicky). :o)
Lucka
(IP adresa 89.24.4.81)
  • 
30.10.2007 17:40:16
Tak já jsem taky jedináček a rozdala bych se.

Žijeme s manželem 10 let ve spokojeném manželství a asi mi to nebudete věřit, ale ještě nikdy jsme se pořádně nepohádali. A to jsou ty kompromisy. Máme 4 letou dceru. Jak někdo psal..., když druhé tak až jí bude cca 6 let.

Podle mě to není v tom jestli je člověk jedináček nebo ne. Můj manžel je ze dvou dětí a vztahy mezi nimi jsou děsné, nesnáší se a brácha by chtěl všechno shrábnout pro sebe a nekouká kolem sebe.

Jak někdo psal, že se neměl komu svěřit, tak mám hodně kamarádek, které se raději svěřily své kamarádce než sourozenci.

Na rodiče v žádném případě nejsem fixovaná ani naopak. Hodně je výchovou a ne jestli je člověk jedináček nebo ne. Nikdy jsem toho nelitovala, že jsem neměla sourozence, ale každý to cítí jinak. Manžel nechce druhé dítě a je ze dvou.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
30.10.2007 17:39:38
Monty, a existuje nějaká taková cizí ženská, ke který by ses takhle chovala?
Pavla + rocni prcek
(IP adresa 88.103.46.244)
  • 
30.10.2007 17:35:11
Uplne s nazorem souhlasim. Taktez mame rocni holcicku, krasna milounka holcicka, ale vyda za dva kluky. Snazim se ji neustale venovat a cely den nestaci. Uz jsem take narazila na otazku a kdy bude dalsi........chci si malou uzit co nejvice a nejdele a venovat se ji a poskytnout ji vse potrebne a ne ji odstavit na druhou kolej. Okoli to nechape. Vsichni maji sve duvody pro rozhodnuti. Nase mala musela bojovat po narozeni a ja take. Narodila se predcasne, ale ted je vse v poradku. Nechtela bych ji ani v nejmensim osidit v nicem. Je mi skoro 32 let a je to moje prvni dite. Chtela bych nejmin do jejich 4 let veskery cas venovat prave ji. No a kdyz si spoctu, ze bych mela druhe mit v 37 letech + -, tak to uz jsme nekde jinde.................zustavala bych u jednoho ditete, protoze ten vek se mi zda hranicni............. je to ale muj nazor. Nejhorsi je, ze ani manzel nechape a zacal hovorit o sourozencich. No a prave manzel je cely den v praci, malou ani nevidi,s nicim nepomuze,nevi co to obnasi starat se o dite,ale vic sourozencu je vic sourozencu a hovori o me sobeckosti vuci male, ze bude sama....co na to rict? Ani muj zdravotni stav neni idealni a sama jsme rada, ze prcka mame. Nikdo by nemel premlouvat ci "ci nejak citove vydirat" partnera.
P.
30.10.2007 17:01:29
Rozdíl je v tom, že se sourozencem (pokud s ním bydlí v jedný domácnosti) se musí naučit vycházet. S "kamarádem" by se v případě problémů přestal bavit a spoustu věcí by se vůbec nenaučil. To je to, co mu může dát jen sourozenec: učí ho vytrvale řešit vzájemnej vztah. Může se to dost hodit do partnerskýho soužití.
30.10.2007 16:49:18
Ráchel,
to není o tom, že je moje matka. Prostě je mi jí líto, kdyby to byla cizí ženská, se kterou jsem nějakým způsobem v kontaktu, chovala bych se stejně nebo aspoň podobně... pro mne byla máma babička a ta už umřela. Protože se ke mně jako máma chovala - nebo aspoň nejvíc jako máma.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
30.10.2007 16:41:31
souhlasím. Monty, kdyby ti to bylo teda tak jedno, kdo je tvoje bio máma, tak by ses na ni dávno vybodla. (čímž neříkám, že to máš udělat) Ale tobě to očividně jedno není...
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 870 [Dalších 770 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.