| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 870 [Dalších 700 >>]
Božetěcha
29.10.2007 21:42:55
Souhlasím naprosto. Toleruji i jiná rozhodnutí, ale děti jsou budoucnost národa (jak profláklé!) a jedno se mi zdá málo. A možná to zní hloupě pesimisticky, ale dítěti se může stát cokoli, rodiče jsou pak šťastní za to, že nezůstali u jednoho, samozřejmě při vší bolesti, bohužel.
Milada.
29.10.2007 21:38:31
Frantino,

tady nejde o hadani, tady jde o princip. Sama jsi tu vcera, ci predevcirem napsala, ze nevis, proc by Tve dite melo vubec nekam chodit. Ted pises ze uz na krouzek chodi. A treba moje starsi dite zacalo s krouzkama az ve veku 6ti let. A Ty chodis na krouzek uz s miminkem! Tak co je tohle jako za debatu? :-)

Ver mi, ze az prijde doba skolky, skoly, tak tyhle nazory zmenis, protoze deti klidne mivaji XYZ zajmu..A nebo treba taky ne. Treba Tvoje nebude chodit nikam.
Ale zpusob, JA nikam nechodila, tak on nebude TAKY mi prijde ve veku Tvyho ditete-mimina podivnej.

A dal: furt jako nevim, proc mas takovou hruzu z toho placeni. PLNO krouzku napr. delaji ucitele po vyucovani v ramci skoly a ty krouzky drahe nejsou (u nas to byla treba ta informatika - to bylo na pololeti asi 400 Kc). Nebo treba Sokol. Tam se prosim pekne plati celych 250 Kc clenske prispevky za 12 mesicu a k tomu treba muj kluk plati jeste 200 Kc na Florbal (opet na rok). V ramci Sokola chodi jeste na sachy a za ty uz neplati nic, nebot uz tech 250 za Sokol platil v ramci Florbalu. Zda se to tady snad nekomu moc? 250 Kc za jeden krouzek sachu na 12 mesicu? Krouzek sachu je 1x za tyden 1,5 hodiny, aby stihli vic partii.

Dal se tu psalo o knihovnach a to kdyz se tam chodi pravidelne, tak se da povazovat za krouzek. Knihovny jsou u nas dve. Jedna Mestska a tam stoji roční registrační poplatek pro dospeleho CELYCH 90 Kc. U nas na tuhle pruzkazku muze chodit teda i dite. Pokud se jedna o prukazku detskou, tak na tu by se nemely pujcovat knihy pro dospele. Roční registrační poplatek pro dite stoji korun 30. Samozrejme ze s tim vznikaji problemy, nebot si syn chtel pujcovat knihy v dospelem oddeleni, knihovnice se baly, aby si asi nepujcoval nejaky porno nebo co:-)) a nechtely mu to dovolit.
Dale je jedna zakovska knihovna pri ZS. Tam je prosim pekne pujcovani zdarma.
Mohla bych pokracovat dal, ale nevim, jestli to jako ma smysl :-)

Dale: Nerikam, ze nekdy se platby za vic veci pro vic deti nesejdou..ale krouzky to fakt nejsou, ty se daji platit postupne a vsechny lektorky vedi, ze treba v zari je tech plateb vic a hodne z nich rika, ze pockaj az do rijna.

Tuhle jsme s manzelem v jeden den - hned po ranu asi do 9ti hodin zaplatili neco pres 400 za skolni obedy jednomu diteti, tusim 1100 Kc za skolni skrinku a 1050 za rovnatka druhemu diteti. Tomu rikam po ranu rana palici, ale jako krouzky? Tssss :)


Nechápavá
(IP adresa 88.102.225.118)
  • 
29.10.2007 21:06:14


vy si pokoj nedáte, co?
Měsíc jste tu schopné omílat: já mám jedno dítě, MĚJTE VŠECHNY JEDINÁČKA
já mám dvě děti, MĚJTE VŠECHNY DVĚ DĚTI....

JE TO JEDINÁ SPRÁVNÁ CESTA

to je fakt jak u blbejch, copak to nevidíte???
čekanka
(IP adresa 213.192.62.72)
  • 
29.10.2007 20:54:47
o těch, co se na nás usmívají jsem nenapsala. jsou, samozřejmě, i tací ...
štěpánka
(IP adresa 85.207.190.28)
  • 
29.10.2007 20:41:17
Já nechtěla shodit Tvůj postoj, Frantino, jen Ti sundat ty růžové brýle. Jediné věci, které moje děti nemají z bazaru nebo po někom jsou boty a školní aktovka - batoh. Vše ostatní dědíme (zdarma), nebo druhou podobnou věc dokoupím v bazaru za pár korun. S tímto Tvým příspěvkem souhlasím a možná Ti Tvůj optimismus i závidím. když se mi kluci narodili, taky jsem ho měla a plánovala 3. miminko. Prostým rozhlédnutím se kolem sebe (velikost bytu) a zhodnocením stoupajících výdajů zejména na jídlo a školu jsme to s manželem přehodnotili a zůstali u dvojčat. Moji rodiče chtěli mít 4 děti. Poté co se narodila moje mladší sestra (před 36 lety) to přehodnotili a zůstali u 2. A to tenkrát byla trochu jiná situace, zejména pokud jde o výhled do budoucnosti. Držím Tvé rodině palce a zcela upřímně obdivuji rodiny se 3 a více dětmi. Já prostě tu odvahu neměla a nemám a 2 děti mi stačí (a teď už jsem naštěstí na další děti "stará", tak je to snad vyřešeno definitivně).
frantina
29.10.2007 20:00:41
Upřímně nevím,jak bych to zvládla s dvojčaty.Syn je zatím miminko,možná že se na hory také nedostaneme,jinak máme vše z bazaru,i děti by měli bazarové vybavení.Knih mám spoustu ještě ze svého dětství,pro sebe si půjčuji v knihovně(mám výhodu,že půjčuji knihy v malé knihovně).Hory nemáme moc daleko,tak do 70km.Určitě také nepojedeme tolikrát jako bez dětí.Ale pořád nám zůstávají kola a nohy a bazén.Prostě budeme dělat to,na co nám vystačí peníze a když nebudou,budeme chodit na výlety a jezdit na kole.
Možná jsem nezodpovědná,ale já do budoucna nekoukám s obavami a nepřipouštím si,že může přijít jakákoliv krize.To bych si pak nepořídila ani to jedno dítě.
Mám kamarádku,která kvůli obavám nemá děti.Bojí se že ho špatně vychová,že nebude mít dost peněz,že by mohlo být nemocné aj.Přitom by byla skvělá máma.Kdyby se takhle obával každý,brzy bychom vymřeli.
29.10.2007 19:24:28
Jj, taky máme tři děti, nejsme romská rodina a nebereme 100 měsíčně. Ale pravda, kočár jsem měla z bazaru asi za čtyři-pět tisíc, dát za něj třicet táců bych si dovolit nemohla :o)
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
29.10.2007 18:56:19
100 tisíc měsíčně příjmy nemáme a nejsme ani romská rodina :)
Nikola
(IP adresa 198.28.69.5)
  • 
29.10.2007 18:46:41
Zrnko pravdy na tom je. ALE! Nikdy jsem nemela luxusni veci, vetsinou z bazaru, ale mela je. Rodice me ucili spoustu veci - sporty, jazyky atd. Vystudovala jsem taky VS a od tretaku pracovala na polovicni uvazek. Manzelovi rodice byli chudi a mozna i neochotni investovat neco do vzdelani a rozvoje svych deti a jedinou jejich hodnotou byla navsteva hospody. Ani ja ani manzel nejsme jedinacci. Ted se mame co ohanet, abychom si trochu nasetrili na vlastni bydleni. Vim, co to da setreni splacet hypoteku - zije se z jednoho platu, protoze manzeluv spadne na hypoteku, a o ten bych mela na materske prijit? Jako VS mam vice nez manzel. Resenim je, ze manzel pujde na onu materskou. On s tim i souhlasil, jenze co okoli-jeho rodina a ja jako matka bych mela odejit od 5mesicniho ditete do prace? Nemyslim tim cizi lidi, i kdyz na vesnici nikdo neni cizi (byla jsem z toho v soku, nejsem z vesnice a nemusim o vsech lidech vedet vsechno), ale jeho rodina? Uz ted me maji vyslovene v lasce, protoze neplnim jejich populacni plany zacinajici prvnim porodem v 17ti letech a stylem stat mi bydleni zajisti. Tim chci rict, ze si poridim jen tolik deti, abych jim byla schopna alespon do zacatku necim prispet a zaplatit adekvatni vzdelani. Mimochodem drive takove moznosti nebyly, takze jsi Petre byl na stejne startovni care jako vsichni VS. Ovsem jiz ted vidim, co dokaze placena prestizni zahranicni skola, prestizni stredni skola a i ty skolky se zacinaji lisit. Moje dite nemusi mit to nejlepsi a nejluxusnejsi, to kazi i charakter, ale chci ho postavit do zivota pripravene na vsechny situace a ne jen aby drelo a drelo, aby mohlo splacet hypoteku jako my s manzelem a v duchodu jit na pastvu, protoze jaksi na duchodove sporeni jiz nezbyva. Bohuzel kazdy neni takovy genius, aby kdyz mu rodice v 15ti reknou, aby si platil veci sam, pri zamestnani vystudoval SS a VS. Pak ma tedy i plat odpovidajici nizsimu vzdelani. Jo, mimochodem, kolegyne, ktera zdedila po rodicich byt a jeji manzel taktez, si opravdu mohou poridit 3 deti a kocar za 30 tisic, protoze je velky rozdil, jestli splacis 15-20 tis mesicne na hypoteku (pujceno cca 2 mil na 20 let). Takze zadnej barak za 10 mega. Kolik procent lidi bere 100 tis mesicne? Asi tolik, kolik ma 3 a vice deti, ze? Nezahrnuju to toho cikany.
štěpánka
(IP adresa 85.207.190.28)
  • 
29.10.2007 18:25:35
Aha, Frantino, to co jsi vyjmenovala, to jsou pěkně drahé koníčky. Pořídit dětem kola, lyže, sobě občas taky. Pravda, máš výhodu, že děti to mezi sebou podědí, takže i když budou 3, vyjde to asi líp než nám pro dvojčata 2x stejné.
Taky jsem ráda lyžovala, bezdětná jsem strávila na horách čistého času aspoň měsíc - včetně kursů, kde jsem byla instruktor. Plánovala jsem jezdit s dětmi. Dopadlo to tak, že jsme jim ani nekoupili lyže, jedeme 1x za rok na jarní prázdniny, lyže jim půjčíme (taky žádná levná sranda, ale na ten týden se to vyplatí - stálo nás to míň, než pro oba lyže a boty - předpokládám-li, že lyže můžou mít 3-4 roky a boty tak 2, dle toho jak rostou) a my s manželem máme lyže 20 let staré. I tak nás ten týden stojí dost. Kdybychom bydleli v horách, asi by to bylo lepší. Kola mají jen děti a manžel, na 4. nějak nezbylo. Kluci z nich už pomalu odrůstají, tak snad se podaří je prodat, aby bylo na nové. Mít více dětí, než 2, tak se nejspíš na hory nedostanem vůbec.
Ještě jsi psala knihy - no tak ještě, že existují knihovny. My kupujeme už jen občas encyklopedii nebo něco podobného k narozkám a k Vánocům apod....Taky ráda čtu. Bohužel je to tak, že naše životní úroveň stále klesá. Finance máme mnohem více napjaté nežli když jsem před 7mi lety jeli na jeden plat. A do budoucna teď hledím fakt s obavami. Až 20 000 kč z nás vytáhne lékařská péče, zdražilo se všechno, co každodenně potřebujeme - nájem, energie, jídlo,..............
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 870 [Dalších 700 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.