| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 870 [Dalších 680 >>]
Milada.
29.10.2007 13:17:20
Majko,

moc hezky napsano!:-)
29.10.2007 12:58:41
Nezajímá mě, proč má někdo jen jedno dítě, je to skutečně jen jeho rozhodnutí. Ale sama musím říct, že bych jedináček být nechtěla a neudělala bych to ani svým dětem. Vzpomínám si na to, jak jsme spolu prožívali vánoce a jiné svátky,jak jsme se společně těšili a povídali si o tom, o škole, i o rodičích. Takovou věc s nikým jiným neproberete.Sourozenci spolu prožívají radost, ale i společnou bolest. Moji rodiče se rozvedli ,po pár letech otec zemřel. Nevím, co bych dělala sama, sama zařídit pohřeb a pohřbít. Hrůza, já vím, že to je něco, na co pisatelka článku vůbec nemyslí, ale to je realita. Vaše dítě bude samo, nebude mít ségru nebo bráchu, se kterým probere takhle důležitý věci jako je štěstí, ale i neštěstí v rodině.
Helena, 3 dospělé děti.
(IP adresa 85.207.83.178)
  • 
29.10.2007 12:51:31
Vyrůstala jsem téměř jako jedináček - mám bratra o dost staršího. Být jedináčkem ale nikomu nepřeju - v dospělosti zjistí, že být jedináčkem je vlastně moc smutné, hlavně až už nebudou rodiče. Koho budou ty děti mít? Pak zjistí, že jsou na světě sami.Nikdo neví, jestli bude mít partnera nebo své děti. Ale sourozenci zůstanou. A kromě toho, některé vlastnosti, jako např. dělit se a nebýt sobecký - se jedináčci nikdy nemůžou naučit. Je mi jedináčků líto.Myslím si, že je to sice rozhodnutí každého rodiče, ale svým způsobem sobecké. Jednou vám to vaše děti vyčtou. Mít sourozence je mnohem, mnohem cennější než mít dost peněz. Helena
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
29.10.2007 12:19:48
"Díky, ale tohle mě nebaví a nemám na to čas."
no, tak vidíš, alespoň v něčem se shodneme :)
Martina-4děti-17.14.5.1rok
(IP adresa 213.220.200.211)
  • 
29.10.2007 12:10:27
Milá Katko-se zájmem jsem si přečetla tvůj článek a taky část diskuse.Každý máme své priority a představy o životě-což už bylo řečeno mnohokrát.Z tvého článku mi není jasné-proč oné paní prostě neřekneš,že je ti nepříjemné se na toto téma bavit-není snad tak neodbytná,že by po tomto jasném vyřčení chtěla pokračovat v debatě na téma počtu dětí.A jestli jo-tak se s ní prostě dál nebav.Jen mě napadá,že jsi tuto debatu začala proto,že se chceš sama přesvědčit o správnosti svého rozhodnutí.Já si osobně myslím,že není správné,ale ani špatné-je prostě tvoje a možná bude časem jiné.Já už jsem od dětství měla představu velké rodiny-konkrétní počet 4děti a jsem moc ráda,že jsem si tuto představu mohla splnit.A nikdy jsem nepochybovala o tom,jestli je to správné,nebo ne-je to moje rozhodnutí a samozdřejmě mého muže a hodnocení ostatních,kteří nejsou v mé situaci mě nemůže nijak zvykla.Když začnu pátrat o co moje děti přicházejí,tak mě nic podstatného-mimo finančního nadstandartu nenapadá,lásky máme pro všechny dost a že musí občas někdo na něco počkat-to ho jen posílí.Tím nechci kritizovat,že pro tebe je ten nadstandart důležitý.Pro mě je zase důležitá sounáležitost rodiny,láska a vzájemná pomoc.Rozhodně nepatříme mezi boháče,co se týká financí,ale na důležité věci se vždy peníze najdou.A vždy to nějak jde.Stačí jen chtít,nebát se a být pevná ve svém rozhodnutí.Ať se ti daří a jsi spokojená,ať už budeš mít jedno dítě,nebo třeba čtyři.Hezký den.Martina
Eva
(IP adresa 217.112.169.10)
  • 
29.10.2007 12:00:09
S tím souhlasím, 6 let je velký skok. Já jsem se ségrou o 3,5 roku a nerozuměly jsme si také. Také měla jiné zájmy, než já. Pak odešla studovat, jezdila domů málokdy, takže jsem si připadala zase sama. Teď si sice rozumíme, ale jsou tam rozdíly (já mám rodinu, 2 děti a uznává svobodu), takže to není úplně ono.
VítězSlávek
29.10.2007 10:52:27
Patřím k lidem, kteří nejprve použili hlavu :o) a když se doma sejdeme u stolu, je veselo (dva dospěláci a čtyři ratolesti v rozptylu 3 - 15 let).
Co se týče peněz, tak do vyskakování nám není, ale kdo chce mít víc dětí(což dnes pro většinu lidí znamená víc jak dvě), počítá s tím, že rodinný rozpočet moc přebytkový nebude. Zvládáme to. Vzpoměl jsem si na novomanžela, který ihned po sňatku vyhlásil, že budou mít jen jedno dítě, aby ho mohli držet na školách atd. Říkali jsme mu na to - a co když za 15 let zjistíš, že byś na školách mohl vydržovat dvě?
Je to samozřejmě každého věc, kolik dětí mít bude a asi se dočkají hloupých komentářů příznivci malého i velkého počtu dětí v rodině.
Fandím všem rodinám, ale stejně si neodpusím poznámku, že ve větší rodině jsou vztahy nesrovnatelně bohatší než v malé (jak tady už někdo napsal).
Milada.
29.10.2007 10:37:14
Frantino,

co to furt pises? Ja treba plavani beru jako krouzek, nebo chces-li jako volnocasovou aktivitu. Jako co jinyho to chces brat??
frantina
29.10.2007 10:27:51
Možná je to jiné ve městě a jiné v malé vesničce.Já vyrostla na vesnici a v jiné vesnici teď žiju s rodinou.Můj příspěvek se týkal pořizování počtu dětí podle jejich finančního zabezpečení do budoucna.Kdybych neměla na jídlo,střechu nad hlavou,oblečení atd.,tak bych si dítě také nepořídila.Ale my máme co jíst,bydlíme v minidomečku a dítě uživíme.Pokud bych do výdajů začala zahrnovat kroužky a studium na VŠ,asi bych si nemohla pořídit 3 děti,které plánujeme(zatím máme 1).Chodíme na plavání miminek(jsme blízko řeky,tak abych neměla takový strach,že se mi dítě utopí),postupně bych chtěla chodit vždy s nejmladším.Starší už pak můžou chodit do bazénu s námi bez instruktorky.Nebudu odsuzovat tvůj názor,já mám prostě jiné priority než vodit děti po kroužcích.Ráda čtu,jezdím na kole,v zimě na lyžích,chodíme po památkách a do přírody,nejsem domácí pecivál bez zálib.Pokud bude mít moje dítě opravdový zájem,nějak to i s tím kroužkem uděláme.Abych to shrnula:radši budu mít 3 děti bez kroužků než 1 s pěti a více kroužky a našetřeno na studia.
Hanka
(IP adresa 85.70.184.230)
  • 
29.10.2007 10:24:02
Milá Ráchel,

rozdíl mezi našimi příspěvky je, že tam, kde já jsem napsala něco pro tebe šokujícího, dokážu pro své stanovisko uvést věcné argumenty a diskutovat.

Zatímco ty napíšeš např.: že si se mnou ráda podiskutuješ na severu pro seniory, až mi tvoje tři děti budou připsívat na důchod.

Ale jediné tvé vysvětlení téhle agrsitivy, je, že jsi to napsala schválně absurdně, protože můj příspěvek byl taky absrudní, tak jsem si to zasloužila.
Pochopila jsem to dobře ? Účel byl asi ten, abys vyzkoušela, jestli mám "nadhled" a odhalím, že to nemyslíš vážně, že jsi chtěla napsat jen něco nesmyslného a absurdního ? Díky, ale tohle mě nebaví a nemám na to čas.

A že nemáš nadhled usuzuji z toho, že uvedeš pět nebo kolik bodů, pod každým něco napíšeš, ale přínosného nic. K čemu to je napsat, že máš z oboru státnici - to si myslíš, že je agument ? ˇYe je užitečná diskuse a výměna věcných názorů a různých úhlů pohledu, to prostě nevidíš. Jde ti jen o to, "něco" napsat. Přečti si pár příspěvků od Boba a uvidíš k čemu tohle vede. Taky vždkycky perfektně rozvíří absurditou diskusi, jeho příspěvkům se zdaleka vyhýbám.
[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 870 [Dalších 680 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.