| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 870 [Dalších 840 >>]
1.11.2007 10:05:33
Valkýro,
tak nějak. Mateřství mne nenaplňuje, spíš ničí. Byla bych maximálně spokojená, kdybych měla syna jen na ty hezký chvilky a ten zbytek odbyl někdo jiný. O což se vlastně snažím, protože ve srovnání s většinou matek jsem se synem málo.
Když na mne teď manžel ječel, že se mám odstěhovat, posílat mu na syna alimenty a přijít 2x týdně a vzít si ho na odpoledne, říkala jsem si, že kdyby manžel nebyl duševně nemocnej, nic bych si nepřála víc. :o(
Rozina Rosava
1.11.2007 9:41:44
Zuzkon ten závěr tvého příspěvku je moc hezký.
To je láska bez podmínek. A přesně tohle si děti zaslouží.
---
Problémy již dospělých dětí a jejich postarších rodičů jsou už trošku o něčem jiném, ale je prima, když rodinné vztahy fungují. Bohužel to tak není všude:-(
Valkýra
1.11.2007 9:39:28
Monty,
jo, rozumím ti, máme to stejné. Jenže já už vzdávám snahy někomu vysvětlovat, že miluju svoji dceru, až mě překvapuje samotnou, jak moc, protože jsem po dětech nikdy netoužila. Na druhou stranu mě ale hrozně unavuje to, že za ni zodpovídám a svojí nedokonalou výchovou a špatným příkladem na ní páchám nějaké škody. Mateřství jako takové mě nenaplňuje, spíš ničí :-(
Mám pocit, že ostatní matky mění svůj život podle dítěte nějak přirozeněji a samozřejměji.
Takže my spolu můžem blbnout a mazlit se do večera, zažít opravdu pěkné chvilky a pak si uvědomím, že holka už měla spát, nemá připraveno do školy, nic se neučila atd.... V tu chvíli si uvědomím, že bych už konečně měla život uzpůsobit tomu, aby bylo víc času na přípravu do školy, dodržovat víc "režim" atd.. A nějak to hezké vyšumí a já si jen uvědomuju, že nejsem dobrá matka, protože mě tyhle povinnosti zatěžují a není to pro mě samozřejmé.
Prostě si říkám, že by náš vztah byl ještě lepší, kdybych nebyla ve funkci toho, kdo vychovává, kdo je zodpovědný, kdo může snadno selhat, kdo dělá dítěti nepříjemná opatření s tím, že je to pro jeho dobro a jednou mu poděkuje (možná nepoděkuje).
1.11.2007 9:34:13
Lu,

ale já nemluvím o „rodinných poutech“ ani o „blízkých lidech“. Mluvím o vztahu mámy k dítěti. To je prostě něco diametrálně odlišného. Já mám špatný (skoro neexistující) vztah k biologické mámě, tátu jsem brala jako někoho, s kým se dá pokecat, brácha je sympaťák, ale vyrůstali jsme spolu jen pár let, vlastně ho neznám. Nevlastní bráchy (táta měl nemanželské děti) jsem viděla jednou dvakrát v životě. Vztah s manželem máme celkem fajn, ale taky jsem ho již několikrát dokázala vyhodit (třeba v období poporodního blues).

Mateřský vztah je někde úplně jinde. Dítě je milováno, i když nemá žádné zásluhy. Dokonce i tehdy, když do tebe celé dny jen kope. To už jsem si stihla vyzkoušet :-(.
1.11.2007 7:34:17
no a?
LU,2děti
(IP adresa 89.24.45.141)
  • 
31.10.2007 23:38:26
Zuzko, chtěla jsem jít spát, ale to mě nedalo.
Kde bereš tu jistotu, že bys syna milovala i kdyby byl vrah? Milovala bys ho, kdyby týral tebe? Nebo kdybys viděla, že týrá své děti? To se nikdy nedá dopředu říct. Je to strašně těžké odepsat blízkého člověka, ale někdy je to nutné, aby ses nezničila sama.
Máš malinké děti a jsi na ně silně vázaná. ALe porostou , budou víc a víc samostatné jednotky, přestanou se ti svěřovat. Budou studovat na druhé straně světa a stanou se pro tebe cizími lidmi. Rodiné pouto je pouze předpoklat blízkosti. ALe není to podmínka.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
31.10.2007 23:26:38
jo, protože je to moje dítě. svý dítě bych milovala prostě ať by dělalo cokoliv. to neznamená schvalovat to, co dělá...
LU,2děti
(IP adresa 89.24.45.141)
  • 
31.10.2007 23:24:44
Zas s ním třeba budeš schopná o těchle věcech komunikovat. A o tom to je. Taky může tvé chování v něm vzbudit reakci, že to chce úplně naopak než ty. A bude z něj rodinej typ:-) Zlehčuji, ale jsem ospalá. Pokud ho miluješ a občas přemýšlíš, tak masovýho vraha z něj nevychováš:-)A bude to jen na něm, jak ho život semele.
31.10.2007 23:08:31
No jó, běžnej rodinnej režim, jistota a řád, to je prostě nuda a vopruz, co si budeme povídat.
Taky už mi to pěkně leze krkem.

Měla jsem na mysli spíš přístup k tomu dítěti. Vztah k vlastnímu dítěti je přece kvalitativně jinde než vztah ke komukoli jinému. Na geny kašleš – celkem to chápu, ale nemůžeš kašlat na všechno, co jste spolu prožili. Je to zvláštní, ale já bych svoje dítě milovala, i kdyby snad někoho zabil. Měla bych vztek, byla bych zdrcená, zhroucená, nechtěla bych ho vidět a tím víc bych ho měla před očima...
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
31.10.2007 23:01:18
nemůžeme předávat něco, co nemáme v sobě... žádná z nás nikdy nebude dokonalá máma... kéž se nám podaří být alespoň "dostatečné"...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 870 [Dalších 840 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.