Milada. |
27.10.2007 23:16:28
Vlaky z Hořovic (tusim) jezdej na Smichov, mozna i na Hlavni? - to tu zcela jiste nekdo upresni. Dulezite je vedet, kde ma to zamestnani.
Ale co bylo smyslem teto debaty, tak to byl ten fakt, ze za novy byt za Prahou proste 1 meloun nedas. Protoze Horovice fakt za Prahou nejsou. |
27.10.2007 23:13:53
Já bych to s tou délkou dojíždění viděla tedy o něco hůř než ty. Možná jede párkrát za den nějaký přímý spoj do Prahy, ale je to od Prahy fakt už dost daleko. A jde o to, že např. v této lokalitě, kde se dá za levno pořídit bydlení, se ale nedá "normálně žít" v tom smyslu, že školy a supermarkety a nějaké kulturní vyžití atd atd. tam si myslím téměř není. Tvá kamarádka bude muset všude dojíždět a pak vozit všude i děti.
Pro mně osobně bylo to maximum Beroun. Tady je bydlení o dost levnější než v Praze. A je tu všechno, na co si člověk vzpomene. Ale dál už bych nešla ani omylem. To už bych dětem ani sobě neudělala. Pro nás je menší zlo vyšší hypotéka. Někde v Hořovicích bych se zbláznila. Ahojky, Zuzana |
Milada. |
27.10.2007 23:13:52
Sakra Zuzini,
TY o tom nic nevis, NECO tu tvrdis a pak se nas zeptas, jak muze cesta vlakem dlouho trvat? :-)) POCHOP, ze my tu jaksi NEVIME, kde ta znama PRACUJE. Pokud dela v Praze, muze delat (nevim) treba v Ďáblicích a to bude pak cesta do prace trvat uplne jinak dlouho - nebot bude X krat prestupovat, nez kdyz se sveze vlakem na POUZE do Radotina, coz uz Praha taky JE! |
fisperanda |
27.10.2007 23:13:31
Díky, to mě potěšilo :o)
|
zuzini |
27.10.2007 23:12:59
:-D já na to koukala, ale myslela jsem si, že když říkala, že cesta do práce ji bude trvat stejně tak jako z druhého konce Prahy, že to je za Prahou, na mapě jsem se dozvěděla, že jsem se mýlila, tímto se Vám všem omlouvám a už mlčím. :-)
|
Milada. |
27.10.2007 23:09:01
Zuzini,
ne, nikoho jsi nepohorsila, jen uznej, ze jsi celou dobu byla dost mimo :-D Cituji Tvoje vyroky: 1. koupila za Prahou byt 2+1(v novostavbě) s garáží za 1milion, dostupnost do Prahy perfektní, cca 35min vlakem. 2. letos v září koupila u Prahy byt za 1 milion, práci má v centru, její manžel dojíždí autem. Takže až tak mimo nejsem , víš ono to chce trošičku pohledat ( to je taky dobra bomba:-)) ) , když dostali hypotéku schválenou jen na 1 mil. tak se asi snažili trochu více. |
zuzini |
27.10.2007 23:07:34
A jak dlouho ta cesta vlakem může asi tak trvat? Jinak kamarádka s domkem není z Prahy. :-)
Ještě jsem se chtěla zeptat, Vy vůbec nemáte v Praze a okolí státní byty? Jen pro zajímavost. A pokud jo, je nějaká šance, aby ho dostal "obyčejný" člověk? |
zuzini |
27.10.2007 23:03:24
Jinak se omlouvám jestli jsem někoho pohoršila, já jen reagovala na to, že se tady psalo, "platím za hypotéku 15000,- měsíčně, proto si nemůžu dovolit druhé dítě", a přitom, když se chce, jde sehnat bydlení levněji, jen se musíte přizpůsobit, někdo to rád pro děti udělá, někdo má prostě svůj životní standard, který nechce měnit. A jestli se nechce někdo stěhovat z Prahy kvůli dojíždění, tak musím jen dodat, že ona dotyčná, když ještě bydlela v Praze, ovšem na jiném konci než pracovala, to má teď s dojížděním stejné možná lepší.(myslím tu dobu)
|
27.10.2007 23:01:14
Ahoj, my jsme nově přestěhovaný do Berouna. Hořovice jsou také tím směrem od Prahy, ale ještě hodně hodně za námi. Vím, že z okolí Prahy nejsi, takže jsi kamarádce věřila, že to má do Prahy kousek. Ale Hořovice (místní osadníci prominou) jsou opravdu místo, kde se dá postavit domek za 7000kč měsíčně. Je to něco mezi vesnicí a městečkem už docela hodně daleko za Prahou. Občas tam jezdíme na výlety, tu lokalitu docela znám.
|
27.10.2007 22:59:13
Je to jako se vším, z neznámých (mě) důvodů je v Čechách hustá koncetrace "radičů". Jsou to lidé, kteří na základě žádných nebo jen minimálních osobních krátkodobých "osvíceně" rozdávájí rady ostatním - nákupem elektroniky počínaje a intimním životem konče. Existuje na to jednoduchá rada "jedním uchem tam ...", i když mnoho "radičů" je velmi militantí. Mezi tyto lidi patří strejcové u piva, kteří radí sportovci, jak má trénovat a jakou má mít výstroj i "supermatky", které přece vědí, že svíčková a teplé ponožky jsou základ štěstí jejich dětí :-)))
Ale vážně, přiznejme si, že děti máme jen a jen ze sobeckých důvodů (tj. protože mi to chceme) a je zbytečné si to racionalizovat. Takže žádné nebo deset - je to jen naše věc (tedy pokud se o ně dokážeme postarat a uživit je). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.