| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 870 [Dalších 530 >>]
(IP adresa 88.208.66.181)
  • 
27.10.2007 16:31:49
Milá Katko,

chtěla bych Vám poděkovat za tento článek, protože mi naprosto mluví z duše a jsem ráda, že konečně taky někdo píchnul do vosího hnízda (jak tu už bylo napsáno) a podělil se s ostatními o zkušenosti s otázkami typu kdy bude další, jak bude další, proč nemáte druhé a tak.
Vzhledem k tomu, že dceři budou tři roky, čím dál častěji potkávám maminky, které mají stejně starého prcka, s bříšky, kočárkem a tím pádem i s otázkou, kdy vy tedy tomu svému jedináčkovi pořídíte sourozence. A ty pohledy, když řeknete třeba za pět let a nebo taky nikdy jsou naprosto výmluvné. Sama jsem mladší sourozenec, sestru mám o šest let starší a vždycky jsem si spíš hrála s vrstevníky než s ní. Co se týká dobrého pocitu, že mám sourozence nastal, až když sestra přišla do puberty a maminka veškeré své úsilí směřovala na ni, takže mě občas a bez následků prošla nějaká ta špatná známka či poznámka.
Moje sestra má dnes 4 děti, nezávidím jí, obdivuji ji, ale já bych si rozhodně jejich životní standard nepřála. A opět budu ta nechutně materialistická osoba, která raději dopřeje svému dítěti možnost výběru z mnoha kroužků, hezké dovolené, výlety, občas i jídlo v restauraci, aby měla pěkné zážitky a bylo na co vzpomínat než dalšího sourozence.
Podotýkám, že též se hodně stýkáme s jejími vrstevníky, se sousedkou, která má o rok mladšího kluka, se vídáme téměř denně a tedy nouze o boj s hračkami rozhodně není.
Dana
Lenka,2 děti
(IP adresa 86.49.33.86)
  • 
27.10.2007 16:15:50
Ono to je asi opravdu o prioritách.Kadeřník,kosmetička,švadlena,hmmm...Na druhé mateřské mi jaksi na kadeřnici peníze nezbyly,proto jsem po několika neúspěšných pokusech zjistila,že se i ostříhat a obarvit dokážu doma sama,aniž bych musela platit za služby.Přestože už pracuju a dnes by peníze takový problém nebyly,tak jsem u toho zůstala,jsem ráda,že se nemusím nikam objednávat,být tam přesně načas(což je v mém nabitém týdenním programu docela problém)...Prostě se obsloužím večer sama,když je doma klid a nemusím nikam odcházet.Zastřihnu v klidu vlasy i manželovi a dětem.U kosmetičky jsem byla jen párkrát,ale i tak si pleť čistím dvakrát denně doma a občas zakoupím pleťovou masku.Myslím,že dnešní nabídka kosmetiky pro domácí provedení je široká.A švadlena...mám pocit,že dnes je všude na výběr takové množství oblečení,a levně(pokud k tomu není zvláštní důvod,jako např.nějaké zdravotní postižení,nadměrná velikost apod.,což samozřejmě uznávám),že není třeba nechávat si šít draho na míru.Koneckonců i v second-handu člověk najde slušné kusy,jen to chce hledat.Za ty peníze radši půjdeme s dětmi třeba do ZOO.K cenám bytů i potravin a platům v Praze i mimo ni nemám komentář, s tím souhlasím.Lenka
P.S.jsem z Prahy :o)
Hanka+2holky
(IP adresa 195.47.62.125)
  • 
27.10.2007 15:48:54
Ahoj,
mám dvě holky-obě sekčně-a jsou od sebe 19M.Vím,byla jsem trochu míň zodpovědná-doporučovali počkat rok-nejméně,ale vzhledem ke komplikacím s hojením jizvy jsem se bála srůstů,prostě jsem šla do toho,stálo mi to za to:-)).Tři roky mi příjde zbytečně moc.Ale možná byly důvody ještě jiné,pak je to jasný.
Jinak k debatě o jedináčcích-jednoznačně jsem pro víc dětí.U nás pravděpodobně zůstaneme u dvou(manžel-jedináček-je z našich divokých holčiček trošku paf),ale obdivuju každého,kdo jde do tří i víc.Určitě je to otázka financí,ale taky i určitého odřeknutí si,obětování se.Jasně,nebudu pořizovat děti při velmi špatné soc.situaci,ale myslím si,že jsou věci,které dítko potřebuje a pak nadstandard.Já doufám,že sourozenec je to nejlepší,co jsme mohli starší dceři pořídit a naopak.Obě se od sebe učí,vždycky upozorňuju manžela,jak je to skvělý,když spolu dorazí po spaní,teď si zrovna hrají na návštěvu....Prostě je to trochu sobecké jen jedno-nechci nikoho urazit-ale jednou možná bude angličtina ve školce málo.Omlouvám se za tenhle dodatek-ale musel ven.
Jinak přeju štěstí a hlavně zdraví.Třeba se názor ještě změní:-)).Není všem dnům konec.
Hanka
Helena + 2 děti
(IP adresa 88.101.96.63)
  • 
27.10.2007 15:48:12

PS: tento článek opravuji a omlouvám se za předešlý. Byl s chybou :-(
Chtěla bych napsat jen jedno.
Chápu autorku tohoto článku a je to její rozhodnutí, ale já bych nechtěla jen jedno,proč?
Proto co popisuje autorka?
Já mám sama dvě děti a jedno bych nechtěla z důvodu, že co bude dělat až bude velká a bude se chtít svěřit třeba o intimních věcech a komu jinému než sourozenci. Kamarádům? a proč? nikdo není tak nejlepší kamarád aby se mohlo svěřovat, jsou prostě hranice mezi kamarády, ale né mezi sourozenci.Rodičům nebude chtít jelikož se třeba bude stydět i přesto že si povídáme o všem a to málá má 7 roků ( samo mluvíme o všem přiměřeně k jejímu věku ), na všechno bude sama. Představa že se může s námi jako s rodiči něco stát a nebude mít s kým být...................to teda nikdy.
Já jsem matka dvou dětí a musí říct že nemáme nějak extra plat a jsem na MD, ale neochuzuji se ani na tom že bych chodila nějak méně a nehezky oblékaná, chodím pravidelně k holiči a vždy mám pro děti co potřebují i můj muž. Nevidím to do budoucna jinak, kdo chce vždy situaci vyřeší ať třeba po finanční stránce nebo po jiné.
( chápu že jsou i sourozenci co si nerozumí, ale to nikdy nenahradí, většinou je to tak že když se něco přihodí akorát je to semkne a jsou vlastně vždy jen pro sebe) a to je hezké.
Takže není nic lepšího než mít sourozence a spřízněnou duši.
Takže autorce přeji hodně štěstí a přeji ji ať jí nikdo nevyčítá takové věci jestli má jedno, já mám dvě tak no a co. To by nám taky mohl někdo vyčíst...................kdo chce psa být vždy si hůl najde
PS: tento článek opravuji a omlouvám se za předešlý. Byl s chybou :-(
Hela
(IP adresa 88.101.96.63)
  • 
27.10.2007 15:44:16
Omlouvám se za chyby
Lavanda
27.10.2007 15:18:07
Úplně s tebou souhlasím. Myslím si, že máš nejsvětější právo na odpočinek po tom všem, co jsi musela prožít. Kdo ví, možná ještě změníš názor, ale teď je asi příliš brzy.
Lavanda
27.10.2007 15:14:16
Už jsem psala o tom, že manželovi rodiče měli k našemu třetímu těhotenství podobný postoj. Moje mamka ale říkala: "Počkej, až se narodí. Budou celí po.raní." No a měla úplnou pravdu. Naštěstí.
Helena + 2 děti
(IP adresa 88.101.96.63)
  • 
27.10.2007 14:23:35
Chtěla bych napsat jen jedno.
Chápu autorku tohoto článku a je to její rozhodnutí, ale já bych nechtěla jen jedno,proč?
Proto co popisuje autorka?
Já mám sama dvě děti a jedno bych nechtěla z důvodu, že co bude dělat až bude velká a bude se chtít svěřit třeba o intimních věcech a komu jinému než sourozenci. Kamarádům? a proč? nikdo není tak nejlepší kamarád aby se mohlo svěřovat, jsou prostě hranice mezi kamarády, ale né mezi sourozenci.Rodičům nebude chtít jelikož se třeba bude stydět i přesto že si povídáme o všem a to málá má 7 roků ( samo mluvíme o všem přiměřeně k jejímu věku ), na všechno bude sama. Představa že se může s námi jako s rodiči něco stát a nebude mít s kým být...................to teda nikdy.
Já jsem matka dvou dětí a musí říct že nemáme nějak extra plat a jsem na MD, ale neochuzuji se ani na tom že bych chodila nějak méně a nehezky oblékaná, chodím pravidelně k holiči a vždy mám pro děti co potřebují i můj muž. Nevidím to do budoucna jinak, kdo chce vždy situaci vyřeší ať třeba po finanční stránce nebo po jiné.
( chápu že jsou i sourozenci co si nerozumí, ale to nikdy nenahradí, většinou je to tak že když se něco přihodí akorát je to semkne a jsou vlastně vždy jen pro sebe) a to je hezké.
Takže není nic lepšího než mít sourozence a spřízněnou duši.
Takže autorce přeji hodně štěstí a přeji ji ať jí nikdo nevyčítá takové věci jestli má jedno, já mám dvě tak no a co. To by nám taky mohl někdo vyčíst...................kdo chce psa být vždy si hůl najde
27.10.2007 14:19:17
Jo, přesně tak, Markéto.

Když o tom tak přemýšlím, tak bych taky mohla napsat, že moje 3-letá dcera chodí 2x týdně na agličtinu, 1x týdně na dětské cvičení a 1x plavání. A teď v zimě s ní chci začít chodit ještě do nějakého výtvarného kroužku (protože ji to baví a co taky dělat jiného v zimě). Což vypadá také na silné překroužkování.

Jenže: cvíko a Aj mají dopoledne ve školce v rámci školkových kroužků, na plavání chodíme v pátek dopoledne namísto školky a výtvarkou chci vyplnit jedno z těch 5 volných odpolední.

Přece nebudeme sedět doma na zadku?
Milada.
27.10.2007 14:12:00
Zuzini,
rozhodne souhlas s GabrielouD. JA bydlim mimo Prahu a cesta VLAKEM do sameho stredu Prahy mi trva 13 minut, pokud tedy zrovna vlak nekde nestoji na trase. Pokud Tve kamaradce trva cesta vlakem 30 minut do centra, tak nebydli v Praze, to si teda pis.
[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 870 [Dalších 530 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.