(IP adresa 88.208.66.181) |
• |
27.10.2007 16:31:49
Milá Katko,
chtěla bych Vám poděkovat za tento článek, protože mi naprosto mluví z duše a jsem ráda, že konečně taky někdo píchnul do vosího hnízda (jak tu už bylo napsáno) a podělil se s ostatními o zkušenosti s otázkami typu kdy bude další, jak bude další, proč nemáte druhé a tak. Vzhledem k tomu, že dceři budou tři roky, čím dál častěji potkávám maminky, které mají stejně starého prcka, s bříšky, kočárkem a tím pádem i s otázkou, kdy vy tedy tomu svému jedináčkovi pořídíte sourozence. A ty pohledy, když řeknete třeba za pět let a nebo taky nikdy jsou naprosto výmluvné. Sama jsem mladší sourozenec, sestru mám o šest let starší a vždycky jsem si spíš hrála s vrstevníky než s ní. Co se týká dobrého pocitu, že mám sourozence nastal, až když sestra přišla do puberty a maminka veškeré své úsilí směřovala na ni, takže mě občas a bez následků prošla nějaká ta špatná známka či poznámka. Moje sestra má dnes 4 děti, nezávidím jí, obdivuji ji, ale já bych si rozhodně jejich životní standard nepřála. A opět budu ta nechutně materialistická osoba, která raději dopřeje svému dítěti možnost výběru z mnoha kroužků, hezké dovolené, výlety, občas i jídlo v restauraci, aby měla pěkné zážitky a bylo na co vzpomínat než dalšího sourozence. Podotýkám, že též se hodně stýkáme s jejími vrstevníky, se sousedkou, která má o rok mladšího kluka, se vídáme téměř denně a tedy nouze o boj s hračkami rozhodně není. Dana |
Lenka,2 děti | (IP adresa 86.49.33.86) |
• |
27.10.2007 16:15:50
Ono to je asi opravdu o prioritách.Kadeřník,kosmetička,švadlena,hmmm...Na druhé mateřské mi jaksi na kadeřnici peníze nezbyly,proto jsem po několika neúspěšných pokusech zjistila,že se i ostříhat a obarvit dokážu doma sama,aniž bych musela platit za služby.Přestože už pracuju a dnes by peníze takový problém nebyly,tak jsem u toho zůstala,jsem ráda,že se nemusím nikam objednávat,být tam přesně načas(což je v mém nabitém týdenním programu docela problém)...Prostě se obsloužím večer sama,když je doma klid a nemusím nikam odcházet.Zastřihnu v klidu vlasy i manželovi a dětem.U kosmetičky jsem byla jen párkrát,ale i tak si pleť čistím dvakrát denně doma a občas zakoupím pleťovou masku.Myslím,že dnešní nabídka kosmetiky pro domácí provedení je široká.A švadlena...mám pocit,že dnes je všude na výběr takové množství oblečení,a levně(pokud k tomu není zvláštní důvod,jako např.nějaké zdravotní postižení,nadměrná velikost apod.,což samozřejmě uznávám),že není třeba nechávat si šít draho na míru.Koneckonců i v second-handu člověk najde slušné kusy,jen to chce hledat.Za ty peníze radši půjdeme s dětmi třeba do ZOO.K cenám bytů i potravin a platům v Praze i mimo ni nemám komentář, s tím souhlasím.Lenka
P.S.jsem z Prahy :o) |
Hanka+2holky | (IP adresa 195.47.62.125) |
• |
27.10.2007 15:48:54
Ahoj,
mám dvě holky-obě sekčně-a jsou od sebe 19M.Vím,byla jsem trochu míň zodpovědná-doporučovali počkat rok-nejméně,ale vzhledem ke komplikacím s hojením jizvy jsem se bála srůstů,prostě jsem šla do toho,stálo mi to za to:-)).Tři roky mi příjde zbytečně moc.Ale možná byly důvody ještě jiné,pak je to jasný. Jinak k debatě o jedináčcích-jednoznačně jsem pro víc dětí.U nás pravděpodobně zůstaneme u dvou(manžel-jedináček-je z našich divokých holčiček trošku paf),ale obdivuju každého,kdo jde do tří i víc.Určitě je to otázka financí,ale taky i určitého odřeknutí si,obětování se.Jasně,nebudu pořizovat děti při velmi špatné soc.situaci,ale myslím si,že jsou věci,které dítko potřebuje a pak nadstandard.Já doufám,že sourozenec je to nejlepší,co jsme mohli starší dceři pořídit a naopak.Obě se od sebe učí,vždycky upozorňuju manžela,jak je to skvělý,když spolu dorazí po spaní,teď si zrovna hrají na návštěvu....Prostě je to trochu sobecké jen jedno-nechci nikoho urazit-ale jednou možná bude angličtina ve školce málo.Omlouvám se za tenhle dodatek-ale musel ven. Jinak přeju štěstí a hlavně zdraví.Třeba se názor ještě změní:-)).Není všem dnům konec. Hanka |
Helena + 2 děti | (IP adresa 88.101.96.63) |
• |
27.10.2007 15:48:12
PS: tento článek opravuji a omlouvám se za předešlý. Byl s chybou :-( Chtěla bych napsat jen jedno. Chápu autorku tohoto článku a je to její rozhodnutí, ale já bych nechtěla jen jedno,proč? Proto co popisuje autorka? Já mám sama dvě děti a jedno bych nechtěla z důvodu, že co bude dělat až bude velká a bude se chtít svěřit třeba o intimních věcech a komu jinému než sourozenci. Kamarádům? a proč? nikdo není tak nejlepší kamarád aby se mohlo svěřovat, jsou prostě hranice mezi kamarády, ale né mezi sourozenci.Rodičům nebude chtít jelikož se třeba bude stydět i přesto že si povídáme o všem a to málá má 7 roků ( samo mluvíme o všem přiměřeně k jejímu věku ), na všechno bude sama. Představa že se může s námi jako s rodiči něco stát a nebude mít s kým být...................to teda nikdy. Já jsem matka dvou dětí a musí říct že nemáme nějak extra plat a jsem na MD, ale neochuzuji se ani na tom že bych chodila nějak méně a nehezky oblékaná, chodím pravidelně k holiči a vždy mám pro děti co potřebují i můj muž. Nevidím to do budoucna jinak, kdo chce vždy situaci vyřeší ať třeba po finanční stránce nebo po jiné. ( chápu že jsou i sourozenci co si nerozumí, ale to nikdy nenahradí, většinou je to tak že když se něco přihodí akorát je to semkne a jsou vlastně vždy jen pro sebe) a to je hezké. Takže není nic lepšího než mít sourozence a spřízněnou duši. Takže autorce přeji hodně štěstí a přeji ji ať jí nikdo nevyčítá takové věci jestli má jedno, já mám dvě tak no a co. To by nám taky mohl někdo vyčíst...................kdo chce psa být vždy si hůl najde PS: tento článek opravuji a omlouvám se za předešlý. Byl s chybou :-( |
Hela | (IP adresa 88.101.96.63) |
• |
27.10.2007 15:44:16
Omlouvám se za chyby
|
Lavanda |
27.10.2007 15:18:07
Úplně s tebou souhlasím. Myslím si, že máš nejsvětější právo na odpočinek po tom všem, co jsi musela prožít. Kdo ví, možná ještě změníš názor, ale teď je asi příliš brzy.
|
Lavanda |
27.10.2007 15:14:16
Už jsem psala o tom, že manželovi rodiče měli k našemu třetímu těhotenství podobný postoj. Moje mamka ale říkala: "Počkej, až se narodí. Budou celí po.raní." No a měla úplnou pravdu. Naštěstí.
|
Helena + 2 děti | (IP adresa 88.101.96.63) |
• |
27.10.2007 14:23:35
Chtěla bych napsat jen jedno.
Chápu autorku tohoto článku a je to její rozhodnutí, ale já bych nechtěla jen jedno,proč? Proto co popisuje autorka? Já mám sama dvě děti a jedno bych nechtěla z důvodu, že co bude dělat až bude velká a bude se chtít svěřit třeba o intimních věcech a komu jinému než sourozenci. Kamarádům? a proč? nikdo není tak nejlepší kamarád aby se mohlo svěřovat, jsou prostě hranice mezi kamarády, ale né mezi sourozenci.Rodičům nebude chtít jelikož se třeba bude stydět i přesto že si povídáme o všem a to málá má 7 roků ( samo mluvíme o všem přiměřeně k jejímu věku ), na všechno bude sama. Představa že se může s námi jako s rodiči něco stát a nebude mít s kým být...................to teda nikdy. Já jsem matka dvou dětí a musí říct že nemáme nějak extra plat a jsem na MD, ale neochuzuji se ani na tom že bych chodila nějak méně a nehezky oblékaná, chodím pravidelně k holiči a vždy mám pro děti co potřebují i můj muž. Nevidím to do budoucna jinak, kdo chce vždy situaci vyřeší ať třeba po finanční stránce nebo po jiné. ( chápu že jsou i sourozenci co si nerozumí, ale to nikdy nenahradí, většinou je to tak že když se něco přihodí akorát je to semkne a jsou vlastně vždy jen pro sebe) a to je hezké. Takže není nic lepšího než mít sourozence a spřízněnou duši. Takže autorce přeji hodně štěstí a přeji ji ať jí nikdo nevyčítá takové věci jestli má jedno, já mám dvě tak no a co. To by nám taky mohl někdo vyčíst...................kdo chce psa být vždy si hůl najde |
27.10.2007 14:19:17
Jo, přesně tak, Markéto.
Když o tom tak přemýšlím, tak bych taky mohla napsat, že moje 3-letá dcera chodí 2x týdně na agličtinu, 1x týdně na dětské cvičení a 1x plavání. A teď v zimě s ní chci začít chodit ještě do nějakého výtvarného kroužku (protože ji to baví a co taky dělat jiného v zimě). Což vypadá také na silné překroužkování. Jenže: cvíko a Aj mají dopoledne ve školce v rámci školkových kroužků, na plavání chodíme v pátek dopoledne namísto školky a výtvarkou chci vyplnit jedno z těch 5 volných odpolední. Přece nebudeme sedět doma na zadku? |
Milada. |
27.10.2007 14:12:00
Zuzini,
rozhodne souhlas s GabrielouD. JA bydlim mimo Prahu a cesta VLAKEM do sameho stredu Prahy mi trva 13 minut, pokud tedy zrovna vlak nekde nestoji na trase. Pokud Tve kamaradce trva cesta vlakem 30 minut do centra, tak nebydli v Praze, to si teda pis. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.