| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 870 [Dalších 820 >>]
Kudrlinka
(IP adresa 78.102.81.151)
  • 
31.10.2007 16:30:14
Michelle, hezky jsi to napsala. Mam velmi blizkou kamaradku, ktera ted proziva opravdu strasne obdobi zivota. S rodici si moc nerozumi, je jedinacek a pritele momentalne nema. Takze se vsim musi bojovat sama a neni divu, ze ji to dostalo. Je strasne to rict, ale v podstate se nema na koho krome me obratit. Tedy ne, ze by nemela jine kamaradky, ale zadnou tak blizkou. A prave kdyby mela treba sestru, urcite by se ji zilo lip. Pritom je to skvela holka, bez jedinackovskych "neduhu". Nikoho neodsuzuji, pokud se rozhodne pro jedno nebo dokonce zadne dite. Ale ja osobne verim na to, ze krev neni voda a i kdyz nemam se sourozencem ty nejlepsi vztahy, vzdycky mam nekoho na koho se mohu v krizi obratit.
31.10.2007 16:19:35
Abych to vysvětlila - předem upozorňuju, že si nechci stěžovat, jen konstatovat :o) - vyrůstala jsem v rodině, kde mne MUSELI brát, protože jsem JEJICH, ale o mne jako o člověka a osobnost se nezajímali a ani mi nerozuměli. Snad babička, i když to bylo až v dospělosti, jako dítě se o mne starala z lítosti, že jsem ten chudáček z rozvrácený rodiny, na kterýho otec kašle a matka svým způsobem taky. To se netýkalo MNE, ale nějaký situace, kdybych byla Jaruška Votýpková, měla by ten vztah stejnej. A díky tomu jsem na tyhle věci daleko citlivější. "Cizí" lidi totiž nemají žádný důvod pro mne něco dělat, společnost je nastavená tak, že rodina je pro většinu hlavní a nejdůležitější, protože jsou to "naši" lidi - a já si toho prostě daleko víc považuju, protože tam už je ten vztah o mně, ne o tom, co čí jsem, jestli mi rozumíš. Kdybych to nebyla já, ale Jaruška Votýpková, tak mi nakašlou - to, co pro tebe dělají přátelé dělají opravdu PRO TEBE jako pro osobu. V rodině to tak být nemusí a často ani není... "je to naše dcera, tak se na ní přece nevykašlem"... tam ta pomoc a podpora patří statutu, ne konkrétní osobě.
31.10.2007 16:13:49
LU,
mě ne, protože jsem spíš samotář a tyhle rodinný akce mne spíš děsí a snažím se jim vyhýbat, jak to jen jde... ono je to právě o těch představách, moje ideální představa je mít okruh (ne moc velkej) lidí, na který se můžu spolehnout a oni na mne, se kterýma můžu jednat naprosto na rovinu a od kterých očekávám, že budou jednat na rovinu se mnou... takže tihle lidi logicky VÍ, že např. na Vánoce a na Silvestra chci bejt sama a nesnáším žádný organizovaný veselí, takže mne na žádný ani nezvou. Resp. třeba mi navrhnou, jestli nechci s nima někam jít, ale neurazí se, když řeknu ne. Nevím jestli je to daný tím, že jsem to nezažila jako dítě a nemám k tomu vztah, ale člověk, který je mi blízký to prostě bere tak, jak to je. Naopak s rodinou je to komplikovaný, třeba rodina mého stále ještě manžela na těchhle věcech děsně lpí a to, že já nechci a není mi to příjemný berou jako osobní urážku. A to je právě to - v rodině mám pořád podvědomě pocit, že se to ode mne očekává, protože přece "jsme rodina" a mám blbej pocit z toho, že je to sice rodina, ale lidsky mi ti lidi až tak blízký nejsou a já je svým způsobem opravdu můžu urazit, zatímco přátelé to naprosto akceptujou, protože přátelství je založený na naprostý dobrovolnosti... a pro mne to má i větší cenu. Když bych dejme tomu potřebovala rychle od někoho půjčit třeba pět tisíc, tak si neřeknu ani sestře, ani mámě, protože ony to můžou a zřejmě i budou brát jako povinnost, zatímco přátelé se na mne můžou vykašlat a to, že to neudělají, je pro mne fakt hodně důležitý...
madelaine
31.10.2007 15:32:48
no vida, počítat neumí, ale moralizovat jo :)
LU,2děti
(IP adresa 89.24.38.44)
  • 
31.10.2007 15:10:50
Monty, štve tě, že se ségrou nejste dobrý kamarádky? Mě třeba opravdu mrzí, že rodina jako širší celek nefunguje podle mých představ- tchánovic nikdy nepřijdou na Vánoce, nikdy nepřijdou na Silvestra. Můj i manželův brácha taky ne. Oslavy se dělají na etapy- vždycky se někdo vymluví. Skoro to vypadá, že jim jde o to, dát dětem dárek (co největší, nebo několik balíčků!)a ne si užít rodinu. A čím míň se vídáme, tím jsme si vzdálenější. Jediná vyjímka jsou moji rodiče- zaplaťbůh za ně. Na druhou stranu je fakt, že mým nejbližším člověkem je můj manžel a dvě kamarádky. Když tak o tom přemýšlím, tak to asi není špatný- odproštění od "staré rodiny" je nutné.
fisperanda
31.10.2007 15:09:14
To sou dvě slova.
blatouch
(IP adresa 85.70.172.115)
  • 
31.10.2007 15:01:53
Mám jedno slovo:Jste sobci.
Jíťa
(IP adresa 217.197.156.5)
  • 
31.10.2007 13:59:54
Já to sem napsala jen jako srovnání, že všecko je relativní.
Pro tebe jsou možná peníze za kadeřníka a kosmetičku zbytečné plýtvání, pro mě ne. Já zase třebas nemusím do kina - to mi vyloženě přijde jako vyhozený peníze.
A švadlenu potřebuje především manžel, má zkrácené předloktí a potřebuje všechny rukávy upravovat na míru. Já služeb švadleny využila jen párkrát v životě a to ještě dříve, dokud jsem měla míry nahoře jako modelka a dole věstonická venuše (tzn. 90-60-120). Konfekční velikosti šatů nebyly určeny pro mě. Dnes po 2 dětech se to trošičku srovnalo takže kupovaný hadříky jsou ok.
31.10.2007 13:44:26
jasně....nebo uvidíš jiný možnosti a možná se ti do toho tak rychle nebude chtít. Já jen, že v pěti letech se to těžko dá říct, já v té době tápala, kam ho upíchnout, nabídka základních škol je už velká, mezi školama jsou dost velké rozdíly a vybrat dobře je někdy fuška, seknout se můžeš vždycky....
31.10.2007 13:40:45
SORRY - odklikla jsem to brzo. :o)

Teď je mu 5 a všechno se může změnit, za pár let se může projevovat úplně jinak.
Jak jsem psala - záleží to hlavně na něm, ale kdyby chtěl a byly na to prachy, ráda bych mu to umožnila.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 870 [Dalších 820 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.