| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedináček

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 870 [Dalších 790 >>]
verysek21
31.10.2007 7:53:27
Tak jestli jsi studovala proto, aby Tě naučili psát slovo nadstandard, tak Tě zase zapomněli naučit psát "Tě" s velkým písmenem. No jo, ono někoho fakt nejde naučit všechno....
31.10.2007 7:47:48
S tou dcerou známého už je to pár let. Ale co vím, úplně v pohodě tam ta holka odchodila poslední dva roky základní školy. Na české základní měla čtyřky, anglicky skoro neuměla.

Jinak souhlasím s tím, že nabídka škol by měla být co největší – pro chytré, blbé, jednostranné, sportovně založené… Jen nelze předpokládat, že každá drahá škola bude dobrá a každá státní špatná. A na druhou stranu je omezenost říct – „na co soukromé školy, když MOJE chytré dítě může chodit do státní?".


verysek21
31.10.2007 7:45:35
Ne, mě opravdu nepřesvědčíte, že za peníze si vždycky koupíte kvalitu. Dcera je na státním gypmlu, kde se rozhodně nedělali SCIO, ale právě náročné psychologické testy, mimo jiného. Jazyky mají i s rodilými mluvčími, jezdí do zahraničí, chodí např. do kin výhradně na cizojazyčné filmy.
Školy, o kterých mluvíte, kde je školné 280 tisíc, rozhodně nejsou běžně dostupné, ovšem školné 20-40 tisíc ročně, je dostupné TÉMĚŘ pro každého a právě na těchto školách se nachází hodně málo inteligentních děti bohatých rodičů, o tomto mě fakt nikto nepřesvědčí, i kdyby mě tu napadal, jak dlouho chtěl.
Někomu se asi nedá zase vysvětlit, že za prachy si nekoupíš IQ. O čem značí už jenom to, jak mě někdo poučuje o tom, se píše jedno slovíčko. Tak nezapomeň zase najít nějakou chybku!!
Líza
31.10.2007 4:35:02
Zuzano, v souvislosti s British International School mě napadlo, že kdysi chodila na diskusi o prvňácích jedna maminka, která tam měla v první třídě dceru. Dítě bylo strašně přetížené, výuka měla hodně hodin, nároky učitelek včetně družinářky byly hodně vysoké a holčička to blbě snášela.
Tak si říkám, že přijmout je jedna věc, a co je dál, druhá. Jestli se tam ta tvoje dotyčná známá taky udrží, nejen že se nechá přijmout ;-))))

K tomu, že dobrá škola jen pro hloupé dítě. Co takhle třeba dobrá škola pro nadměrně chytré dítě, které by v klasické konzervativní škole sedělo, nudilo se a dostávalo poznámky za vyrušování. Co dobrá škola pro dítě, které není příliš zdatné v kolektivu a které by na špatné škole mohlo být obětí šikany? Co dobrá škola prostě jen tak, aby dítě bylo spokojené a ne vystresované a neurotické?
(Nicméně znovu podotýkám, že dobrá škola může být zadarmo, státní, a klidně může být špatná soukromá za spousty peněz.)
30.10.2007 23:21:29
Jo, Milado, koukám na tu cenu - pro školáčka 280 tisíc za rok. Máš-li dvě děti, nekup to :-)
30.10.2007 23:10:14
Milado,

zajímavý to je už kvůli té geografické poloze :-)
Ale já jsem realista. Buď to nezaplatím nebo to bude ještě jinak
("Education based on a Christian world view which promotes Biblical Christianity as a way of life and a key to genuine enjoyment, security and fulfilment of life").

Milada.
30.10.2007 23:00:21
Jsem jako myslela, ze tam by snad anglictinu taky mohli dite do ditete nahustit :-)

Vic treba nekdy na mail..ale moc podrobnosti o nich taky nevim.
30.10.2007 22:57:02
Milado,

nevím, neznám nikoho, kdo by tam měl děti. Ale té budovy jsem si nedávno všimla :-).

Milada.
30.10.2007 22:42:55
Zuzano,

a co tohle: http://www.riversideschool.cz/ ?
30.10.2007 22:39:53
K těm školám – myslím, že pravda je někde uprostřed.

Měla jsem kolegu a jeho dcera měla v sedmé třídě několik čtyřek a propadala z češtiny. Takže co udělal? Zapsal ji do British International School, kde ji normálně přijali. (Sice tatík dva roky platil 40 táců měsíčně, ale aspoň tu angličtinu tam do ní snad nahustili)

Moje jiná kolegyně měla dceru, která měla zase problémy s chováním - alkohol, snad i drogy… A najednou se ocitla na English College :-). V pohodě. (Většina dětí tam byla stejně česky a rusky mluvících).

Takže není všechno zlato, co se třpytí.

Veryska21 ale jinak taky moc nechápu – ("co máš na mysli umožnit dítěti chodit na dobrou školu? Leda bych doma měla málo chytré dítě...“) No právě! I to by se člověku mohlo přihodit. Málo chytré nebo jinak nestandardní. I matka málo chytrého dítěte snad může chtít, aby chodilo do dobré školy, ne?

(takže nevím jak vy, já už šetřím na British International School :-)

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 870 [Dalších 790 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.