| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 725 [Dalších 615 >>]
Líza
10.2.2008 20:52:57
Vkládáš mi do úst, co jsem vůbec neřekla. Vymezila jsem se vůči jednomu tvrzení Kimmy, které je velice nepravdivé a když si znovu pozorně přečteš mé příspěvky, zjistíš možná, že v praktických věcech mám tentýž názor jako ty - ostatně v jedné ze starších diskusí, možná té první, kterou tady Kimmy na to téma vedla, jsem to i psala. Teď už nemám potřebu dál a dál mlít dokola totéž, nicméně tak hluboký poruchy, jaký uděláš dítěti zanedbáním vztahu v prvním roce života, v pěti letech už neuděláš, ani kdyby ses rozkrájela - ale to ti těžko vysvětlím, protože nevíš, o čem konkrétně mluvím, a já zas nemám náladu tady psát romány.
Pruhovaná
10.2.2008 20:41:53
Libiku, to je hezký :-).
Já jsem taky optimistka, lokální. Protože se pohybuju hlavně mezi těmi alternativnějšími lidmi. Globálně to ale vidím spíš pesimisticky.
Ale teď už půjdu žehlit ty košile.
10.2.2008 20:27:16
Pruhovana, kto pracuje, pracuje preto, aby uzivil seba a rodinu. A hoci to mnohi nechcu, tak musia zo svojej prace podporovat stat, pretoze od neho chcu pomoc, ked ju potrebuju.
Potrebuju ju matky malickych deti na to, aby mohli s nimi byt 24 hodin denne. S vekom sa tato potreba znizuje a v urcitom veku (v tych 2 rokoch uz urcite) uz dieta zvlada nejaky cas bez matky byt. Takze ona uz MOZE ist pracovat.. pre seba aj pre stat (hoci ten stat nebude jej motivaciou, mnohe z nich by najradsej ani ziadne odvody neplatili... hoci na druhej strane s prispevkami od statu v pripade potreby automaticky pocitaju a strasne ich rozculi, ak ho nedostanu). Cize ak stat podpori zamestnavanie na polovicny uvazok (nemusi to byt dotaciami, mozno by stacilo nizsimi odvodmi plus miernejsou legislativou, co sa tyka opatrovateliek malych deti), podla mna by to dopadlo tak, ze stat by nakoniec do kasy dostaval viac a menej by z nej musel tahat na velkoplosne rodicaky. Co je prenho vyhodnejsie. A z usetrenych penazi by sa mozno mohlo ujst aj tym, ktori trebarz potrebuju predlzeny rodicak (mamicky deti so specialnymi potrebami) a podobne...
A pritom by takto stat podporoval deti az do 6 rokov, pretoze by v utlom veku 3 rokov nemuseli byt odsupajdene do skolky na cely den.

Ohananie sa s tym, ze vyvoj dietata do 3 rokov je potrebny, ale potom je to uz fuk... to neberiem vazne.

Neporozumenie je ok, ide len o uhol pohladu. Holt som blbec, ktory si mysli, ze ak od statu nieco chce, musi mu aj davat. A ze tym padom je pre stat lepsie podporovat tych, co davaju viac ako tych, ktorym je jedno, ci davaju.. ale chcu dostavat.
Pruhovaná
10.2.2008 20:11:58
Já to sem zkusím dát ještě jednou, protože mně se to někam ztratilo - ?? Asi je toho na téhle diskuzi moc, signál k ukončení zápasu. Tak tedy:

Výrazem „by se dalo říct“ jsem chtěla naznačit, že je to stejnej nesmysl, jako domněnka, že kdo pracuje, dělá to proto, aby podporoval stát a ten je tedy povinen mu to usnadnit nějakými dotacemi. Což píšu proto, že tobě vadí dotace těch, kteří se „pouze“ starají o děti a nepřispívají do státního rozpočtu. Proč je tedy pak podporovat do těch dvou let?
Abychom se vrátili od katastrofických konstrukcí: Já si myslím, že tři (ne dva, spíš čtyři) roky jsou pro vývoj dítěte tak významné, že si zaslouží podporu. Jak si to pak kdo zařídí dál, to už je jeho věc. Poloviční práce je podle mne dobrá, ale jen pro velmi malé procento lidí, zejména proto, že je za ni málo peněz. To se nějakou podporou půlúvazků nevyřeší. Koneckonců, kde se vezmou prachy na jejich dlouhodobou podporu, když ten rok až dva rodičáku navíc nad dva roky ti připadá drahý? Asi někdo jinej bude muset hodně pracovat, aby byly ty daně z nichž se to bude platit. A to je to blbé kolečko, které mi připadá nesmyslné.

Ale je to nakonec jedno. Neporozumění je nám evidentně souzeno.
10.2.2008 20:00:58
Kimmy, tak toto je vystizne:
"Proc myslis, ze by mel nekdo podporovat lidi, kteri pracovat nechteji?"
Mam pocit, ze nase staty si vychovali ludi, ktori to fakt takto chapu: nechcem pracovat a teda potrebujem pomoc od statu. Pritom pomoc od statu by mala ist tym, ktori skutocne pracovat nemozu.. Kdesi si to uz spomenula: takto si nas stat rozmaznal...

Ides spat? To je sranda... ja som prave po obede. Som tiez v zahranici.. ale opacnym smerom. Aky mas posun oproti casu v SR a CR?
10.2.2008 19:30:15
Lizo, mam jedno dieta standardne a u neho to plati tiez. Nemozem povedat, ze prve 3 roky boli dolezitejsie ako napriklad tie druhe 3. Tvojmu tvrdeniu jednoducho neverim, po 3 roku sa da ovela viac pokazit, ako dosiahnes do 3 rokov. Ziadna magicka hranica neexistuje a cpat vsetky deti do jedneho vreca a povedat, ze v 3 rokoch uz su dane zaklady, takze dieta moze supajdit na cely den do skolky a nepoznamena ho to, hoci dovtedy, presne do 3 rokov, musi byt doma, lebo je to sakra dolezite.... tak to je podla mna blbost, prepac za vyraz, nic v zlom.
A mne na zaklade toho pride rozumnejsie to, co tvrdi Kimmy: varianta "dieta v kolektive na kratsiu dobu od nizsieho veku (trebarz od 2 rokov) az do 6 rokov" mi pride lepsia ako varianta "do 3 rokov doma a potom sups na cely den skolka".
10.2.2008 18:34:06
Já jsem takový slon v porcelánu,

na této diskusi je v řadě těch, které rozumně obhajují stejný nárok domamatek jako pracomatek, spousta skvělých holek, co jim to pálí a mají trpělivost to říkat dokolečka, zdravim je, já blbka:)
Líza
10.2.2008 18:30:50
Zuzi, určitě to je do jisté míry nadsázka. Nicméně ta nadsázka má porovnat velikost průseru, kterej hrozí ve velmi útlým věku a kterej hrozí řekněme ve školním. Za příměrem toho domu si stojím. (Druhá věc, pokud máš dítě s problémem s komunikací nebo s jinou potíží, která opožďuje sociální dozrávání, může to znamenat, že třeba u vás je tohle období delší; u standardně se vyvíjejícího dítěte jsou ty základy - jestli osobnost bude v zásadě zdravá a bude mít pevnou strukturu - skutečně ve třech letech dány. V porovnání s tím je leccos už jen drobnost...)
Grainne
10.2.2008 18:19:55
Gatto, zaujal mě tvůj příspěvek o přístupu k lidem. Nejde o to, co si oni myslí o tobě, jde o to, jakou reakci v nich vyvoláš. Ovbykle totiž vyvoláš reakci úplně opačnou, než je ta kterou bys, vzhledem k tomu, co neustále hájíš, vyvolat chtěla - totiž naprostý odpor a opačnou reakci. (To je právě ten řízek). Buď ti totiž jde o práva zvířat a omezení jejich utrpení, nebo o obhajobu vlastního radikálního názoru i za cenu dalších zabitých a snědených zvířat jen tak z protestu proti takovým radikálům, jako jseš sama.
MMCh, zcela se přikláním k tvému názoru ohledně testování léků a kosmetiky, testování léků na zvířatech má minimální, nebo vůbec žádný význam pro člověka, o kosmetice ani nemluvím. Nemluvě o podvodech, které testování provázejí a důsledcích těchto podvodů, kdy skutečné výsledky jsou zatajovány.
10.2.2008 18:09:37
Pruhovaná, v hezké literární zkratce jsi to vyjádřila, také si myslím, že růstové šílenství je sebepožíračné.
Jinak aplikováno na jeden lidský osud, více práce, více spotřeby věcí, které jinak nepotřebujeme , shon, zmatek a ne vždy optimální životní pocit.
Ale každému, co jeho jest, protože jak už tu několik měsíců několik lidí říká, přímá podpora nevylučuje zaměstnanost, jenom dává volbu na rozdíl od té nepřímé.

Glosa k manažerské kultuře a růstovému šílenství. Existuje-li to jako definice, mám optimistický pocit, že časem půjde o historický pojem nebo opatrněji, že k tomu musí časem existovat silná alternativa.

Jinak musím říct, že v této diskusi odvádíš nejpoctivější kus práce, nejsi konfrontační, neštveš lidi a jsi srozumitelná.

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 725 [Dalších 615 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.