| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 725 [Dalších 555 >>]
Pruhovaná
9.2.2008 23:15:56

Za hnusný jsem, pokud rozumím sama sobě, označila pouze příspěvek J. Ctěla jsem naznačit, že tvoje mi hnusné nepřipadaly. No je to tak, Libik mi připadá vtipnej a ty zarytě vážná a jednomu z toho dávám přednost, no. Co se už dá dělat, někdo holky, jiný vdolky.
Slabé místo jsem samozřejmě myslela tak, že nikoliv práce sama o sobě je slabé místo, ale příspěvky její úžasnou nezbytnost a platnost zpochybňující nebo nedej bože zasměšňující se někoho dotknou tak, že není s to se na to dívat s nadhledem. A blicího smajlíka nepřidám, nechci být hnusná.
Pruhovaná
9.2.2008 23:08:03
Tak už nevím kam mám odpovídat:-)
Když jsem klikala na "zobraz vše", tak se mi fakt (věřte-nevěřte, vážně jsem hledala jako mrveneček perlu v husté trávě) nezobrazil můj příspěvěk a následná diskuze z 8.2., tak jsem se ptala znova.
Dostala jsem se na to až teď přes ten odkaz.

9.2.2008 21:00:57
kopie tohoto příspěvku sama o sobě nevyznívá až tak vtipně, protože není zřejmé, že jím odpovídám na humorně blábolivé vysvětlení, proč zaměstnané matky odsuzují nataženou ruku, když samy požadují státně dotované projekty pro své potřeby.

A kromě toho je tam ujištění, že se se mnou vysoce stylová Kimmy nebavčí, páč užívám výrazy "ty vole a chytrá jako papír od sekané", což mě teda fakt ranilo, protože se permanentně svíjím touhou právě s ní mít dvojdomek.

Jestliže se někdy vyjadřuji k tomu, že společnost je konzumní, nepožaduji, aby se toho neúčastnila žena, ale aby VŠICHNI přibrzdili.

Pokud se tu některé dlouhé a nudné příspěvky snaží v rámci domácích žen znižovat také mě, je smutným paradoxem, že svou pracovní pozicí i příjmem jsem možná manažerka nejmanažerkovitější. A bylo by mi hodně trapné, aby mi práci umožnilo to, že ženy, které si své priority stanovily jinak, nemají RP.
madelaine
9.2.2008 20:35:07
Ráchel, ty jsi ale vztahovačná. Mimochodem, tvoje předchozí odpověď patřila zřejmě Miladě, ta tady psala, že jí nikdo nevyčítá, že je s dětma dlouho doma. S prvním dítětem jsem taky byla tři roky doma a neslyšela jsem jedinou narážku, jen po tobě pořád někdo jde, ach jo.
Příspěvek se týkal tématu feminismu a byl určený pro Kimmy, reagoval na narážky typu, že téma feminismu je vykonstruované, kdo tady s nimi argumentuje, snad víš, pokud pozorně čteš.
Na magickou hranici tří let mám vlastní názor, pokud paní Šiklová tvrdí něco jiného, já to respektuji. Pokud ji obdivuju jako feministickou aktivistku, neznamená to snad, že s ní musím souhlasit úplně ve všem. Jsou témata, ve kterých nesouhlasím ani s Kimmy :).
9.2.2008 20:17:56
to je ponaučení pro příště, s rodinou nikdy nepodnikat, ani ji nezaměstnávat:-)u mé švagrové to naštěstí nehrozí, s neteří se v kuse dohadují, kdo toho dělá doma míň, neboli kdo je větší flákač.
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
9.2.2008 19:21:40
paní Šiklová byla na VŠ má oblíbená učitelka, mj. mě učila vývojovou psychologii. Včetně té "magické" hranice tří let :-) prosti které se tady brojí...
Moc nerozumím tomu, proč se tady (v různých formách) opakuje předsudek, že pokud se žena rozhodne část svého života věnovat především dítěti, tak se zahrabává a ničemu jinému se nevěnuje (a věnovat nebude). Paní Šiklová mi tedy nikdy nic takového netvrdila, když už se na ni odvoláváš.
madelaine
9.2.2008 16:18:27
Ještě jsem chtěla Kimmy dodat, že si myslím, že je pár tichých čtenářek, které ti taky fandí, ale nechce se jim do toho hejna slepic ~j~
Kdyby zase někdo nerespektoval, že si tady jen tak "demokraticky" spolu píšeme, tak předem říkám, že do toho hejna počítám i sebe! ;)
madelaine
9.2.2008 16:16:19
Kimmy, ahoj, jen tě jdu pozdravit a znovu vyjádřit podporu. Nevíš, proč jsou ti oponenti tak agresivní? Vždyť mají to co chtěli, čtyřletý RP, žádné jesle, žádné poloviční úvazky, tak jak to, že neprožívají nirvánu a pořád je něco žere? Jen proto, že si dovolí někdo zpochybňovat jejich neotřesitelné pravdy?
Jak tady někdo trefně poznamenal, slovo „práce“ (rozuměj výdělečná) zdá se být nadávkou, slovo „manažerka“ je už vyložený vulgarismus, zatímco „ty vole“ a „ty prase“ jsou zřejmě oblíbená oslovení mezi domácky zaměřenými typy.

Já se vždycky bavím, když někdo opovrhuje manažerkami a jedním dechem dodá, jaký je chudák a co všechno si nemůže dovolit, protože na to nemá. Vždycky si vybavím knížku Games People Play (Eric Berne).

Včera jsem se dívala na dokument s Jiřinou Šiklovou, nevím, jestli znáš, to je zakladatelka Centra Gender Studies. Tato paní byla za komunistů perzekvována a vězněna a na stará kolena se věnuje tématu feminismu. Musela se asi úplně pomátnout, protože podle žen v domácnosti toto téma vůbec neexisuje a je trapně vykonstruované. Mimo jiné v tom pořadu vystoupila její dospělá dcera a říkala, že je strašně ráda, že matka zasvětila svůj život i jiným věcem než jen jí, jako dítěti, že to vnímá jako jednoznačné pozitivum.

A ty neustálé narážky na to, jak jsme konzumně zaměřené a ostatní mají ty hodnoty jinde… No, bojovat proti kapitalismu a vysmívat se manažerům je myslím úkolem levicových studentů, tam je mi to i velmi sympatické. Pokud se proti establishmentu angažuje člověk ve středních letech, vypovídá to hodně spíš o něm samém než o hodnotách společnosti jako takových, toť můj názor.

Co říkáš na tohle:
Rád bych se mýlil, ale mám nepříjemný dojem, že jsme zde svědky častého jevu ženské komplicity s patriarchálním hodnotovým světem. Genderové fungování české společnosti je bohužel nastaveno tak, že ženy zpravidla svou integritu zakládají na větší či menší míře participace na patriarchálním řádu. Svou cenu odvozují od mužského názoru a snaží se osvědčit v mužských očích jako jakási “rozumná ženská” právě tím, že popírají samy sebe, systematicky přehlížejí všechny problémy, deficity a nerovnovážnosti v genderové struktuře české společnosti. (Pro vysvětlenou, v tomto problému komplicity nejde o kritiku žen, ale o poukázání na komplexní fungování patriarchálního řádu a na postupy, jimiž zajišťuje stabilitu svého hegemonního postavení.)
Jan Matonoha
9.2.2008 15:23:35
Kimmy, tak toto si vystihla: "system, kde se lidem nevyplati pracovat je spatny."

Rovnako ako ty neviem, ako tomu rozumiet: ti, co pracuju, nie su pre stat uzitocnejsi ako ti, co nepracuju?? Tak neviem, pre mna je to jednoducha matematika 1+1. A ak by to skutocne bola pravda, tak je zaver podobny ako v prvej vete: "system, kde ten, co pracuje, nie je uzitocnejsi pre stat ako ten, co nepracuje, je spatny"
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
9.2.2008 15:11:51
Pruhovana, tak jelikoz Ti tento klenot unikl, tak Ti zde dam odkaz - to je zvlastni, jak cloveku takove veci uniknou...

http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=8652912

Asi jsou taky specialni ozivovaci, kteri maji povoleno to, co by se jinym vratilo jako bumerang...

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 725 [Dalších 555 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.