| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 725 [Dalších 515 >>]
Simca
(IP adresa 83.208.2.140)
  • 
8.2.2008 19:24:17
Aha,tak už mám jasno:-)).Taky jsem ráda,že se můžu věnovat dítěti ,kdy chci já nebo kdy chce ono, a ne že ho od sebe odháním počkej,ještě nemám umyté nádobí,vypráno,utřený prach,...Ještě k tomu úklidu-taky to neumím,rozkazovat někomu,co má nebo nemá dělat,na druhé straně, vždyt to jde i bez příkazů slušně a přátelsky.Taky jsem měla v práci šéfy a taky po mě něco chtěli-ale jak to podali,to už záleželo na jejich osobnosti,nikoli na pocitu,že mi rozkazují nebo ne.A pro tu úklidovou firmu to přece práce je,ne?
gabe
(IP adresa 84.80.222.109)
  • 
8.2.2008 19:11:52
Asi nema moc cenu na tohle vubec reagovat, ale neodpustim si jednu poznamku a to, ze dite do trech let kolektiv neoceni. OCENI. Mam tri letou dceru, ktera od 4 mesicu do jestli chodi - podotykam ze na dva dny v tydnu. Od dvou let se tam vylozene tesi. A to si dovolim rict opravdu tesi, protoze tam ma kamaradky a protoze ty "chuvy" co tam jsou se detem opravdu venuji... a taky protoze jsou tam skupiny cca 5-8 deti, takze dve az tri chuvy na ne staci...a tak bych mohla pokracovat. Problem v CR je tom, ze tam jsou jesle ci skolka ciste "masovou " zalezitosti. A to nemluvim o tom, ze dite ve trech letech tam travi vic, nez doma s matkou... to mi opravdu neprijde normalni....ale to bych se opakovala. Budu si trvat na svem, ze pracovat na polovicni uvazek od brzkeho veku ditete, mi vyhovuje...a dle meho nazoru je lepsi, ze narvat dite ve trech ci ctyrech letech do skolky a ji pracovat na plnych 42.5 (cesky) hodin...
..ale pokud nekomu vyhovuje bych na MD tri az ctyri roky a pokud se tim citi vic matkou, lepsi matkou ...proc ne... Pak ale nemusi spousta maminek remcat, ze se vraci do prace za par supu a ze jim za tech par let "ujel vlak"... (neukamenujte me, ale takovych prikladu mam opravdu hodne).
madelaine
8.2.2008 18:12:41
Pruhovaná, a nejseš náhodou tak trošku agresivní? Nějaký problém?? Uvař si kávu a v klidu si přečti celou diskusi, na tento argument jsem odpovídala několikrát, Kimmy na něj reagovala snad stokrát a velice výstižně to napsala Sylvie. A já jsem manažerka a ještě mám spoustu volnýho času, heč! Kdyby to náhodou někomu rvalo žíly, tak mně klidně může napsat, jak budu nosit vlastním deprivovaným potomkům ranečky buchet do nápravného zařízení a na smrtelné posteli mě nikdo nechytne za ruku :-©
madelaine
8.2.2008 18:11:28
Pruhovaná, a nejseš náhodou tak trošku agresivní? Nějaký problém?? Uvař si kávu a v klidu si přečti celou diskusi, na tento argument jsem odpovídala několikrát, Kimmy na něj reagovala snad stokrát a velice výstižně to napsala Sylvie. A já jsem manažerka a ještě mám spoustu volnýho času, heč! Kdyby to náhodou někomu rvalo žíly, tak mně klidně může napsat, jak budu nosit vlastním deprivovaným potomkům ranečky buchet do nápravného zařízení a na smrtelné posteli mě nikdo nechytne za ruku :-©
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 17:28:28
Pruhovana - pokud by Te zajimala odpoved na tento argument:

"jakákoliv podpora pracujících matek formou jeslí a dotací je též podporou ze státního rozpočtu." - nechapu, co to je za argument, protoze to ja prece rikam od zacatku - prevest cast penez prime podpory matkam do neprime podpory matkam - pokud stat chce matky podporovat, at je podporuje lepe a ve vlastnim zajmu. V zajmu statu je udrzet matky v pracovnim procesu.

To jen kdyby ses divila, ze na Libika opet nereaguju.

Kimmy
8.2.2008 17:23:54
Ty vole, to je odpoveď chytrá jak papír od sekané.

uz jsem tady citovala nekolik zdroju, vcetne ministerstva prace, ktere ukazuji, ze je tomu jinak.

otázka zněla, proč nick nikdy neodpoví na argument, že jakákoliv podpora pracujících matek formou jeslí a dotací je též podporou ze státního rozpočtu.
Milada.
8.2.2008 17:10:16
Rachel,

Tobe nekdo mimo virtualno rika, ze delas zivotni chybu, kdyz si s detma doma?

JA to tedy nezazila a to ze mi to nekdo rika virtualne? :-)hihi
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 16:59:36
Pruhovana - pred chvilkou jsem Ti odpovedela. Vcera jsem nereagovala proto, ze jsem v jine casove zone.

"Že takhle dostane (skoro) každej kdo se stará o dítě do tří let sedm tisíc a může je dát chůvě a jít na poloviční úvazek do práce nebo si vybrat že bude doma, to je blbě? " - ano, protoze pokud ja vim, tak ten vyber castecnych uvazku neni nijak uzasny - je to spise nahoda, pokud se nejaky podari najit. Navic pokud vim, tak chuva stoji casto vic, nez je RP, protoze nejsou nijak regulovane ani dotovane a ani si tyto naklady nemohou matky odepsat z dani.

"Stát je bitej rodičovskými příspěvky, a podporou polovičních úvazků by bit nebyl? No sakra, to je fakt úvaha hodná ekonimickýho génia.
" - stat urcite je bity v systemu, kde se lidem nevyplati pracovat - na to clovek nemusi byt ekonomicky genius. Podporou castecnych uvazku by bit nebyl, protoze aspon by ty dotace sly lidem, co se snazi byt sobestacni - a to by stat mel podporovat.

"Mimochodem mít dvouleté dítě na půl dne v jeslích a na zbývající čas k němu a k ruce v domě bydlící pomocnici a z téhle pozice radit druhejm co je správný, to je teda fór." - proc - Tobe by se to nelibilo?

Ty to mas vyresene - a co bys poradila tem, kterym sef na zadost castecneho uvazku rekne, ze to nejde? To se Ti to komentuje z pozice, kdy v rodice druhy prijem nechybi a Ty uz ten castecny uvazek mas...

Kimmy
Pruhovaná
8.2.2008 16:50:40
A že na tenhle argument Kimmy a Madeleine ale nikdy nereagují... ??
Že takhle dostane (skoro) každej kdo se stará o dítě do tří let sedm tisíc a může je dát chůvě a jít na poloviční úvazek do práce nebo si vybrat že bude doma, to je blbě? Stát je bitej rodičovskými příspěvky, a podporou polovičních úvazků by bit nebyl? No sakra, to je fakt úvaha hodná ekonimickýho génia.
Mimochodem mít dvouleté dítě na půl dne v jeslích a na zbývající čas k němu a k ruce v domě bydlící pomocnici a z téhle pozice radit druhejm co je správný, to je teda fór.
A víte co, já mám děti velký (deset a třináct) a pracuju pořád jenom na půl úvazku a ještě v neziskovce, prachy žádný, zato s mužem (je na volný noze) máme čas na sebe i na děti. Manažerky, heč!
Vážný
(IP adresa 213.199.128.149)
  • 
8.2.2008 16:36:02
Ale sociální pojištění nikdo nikdy neplatil na sebe, ale na předchozí generaci. Čili to je to co já (byť přes stát platím svým rodičům!!!

Já to nechci vyostřovat, ale jde mi o to, že když si staří říkají, že nemají proč dětem pomáhat, tak je zcestné. Protože na jednu stranu jim děti vlastně platí (a jasnější by to bylo, pokud by se jejich důchod odvíjel z plateb dětí o čemž se uvažuje...). A na druhou stranu platí morální princip, "Kdo nechce pracovat, ať nejí..." (nikoli kdo nepracuje...). Jde o to, ať každý dělá nějakou práci pro jiné, pokud může a v míře jaké může.

Raději bych ho neplatil a platil svým prarodičům sám, koupil za to někde větší dům (je to přes 25% platu!!!) a všechny je shromáždil a tam živil... Hromadné náklady jsou vždycky menší :)

Žena by pak mohla jít konečně kvalifikovaně pracovat atd...
[<<Předchozích 200] Příspěvky 201210 z 725 [Dalších 515 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.