| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 725 [Dalších 505 >>]
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 16:23:51
Rachel - pardon, je pozde, motaj se mi prsty - oprava "ja prece nerikam, ze kazda dcera dela to, co delala JEJI matka "

a taky "Kdo psal o drepeni na zadku a v jake souvislosti? Nejak mi to uniklo... " - uz vim - ale Sylvie prece psala Libikovi, ze to bylo umyslne skadleni...

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 16:14:28
Rachel - ja prece nerikam, ze kazda dcera dela to, co delala moje matka - spatne jsi tomu porozumela - ja rikam, ze nerozumim tomu, proc lidi zneprijemnuji zivot jinym, kdyz na vlastni kuzi poznali, jak je to neprijemne...

"proč mi mnoho pracujících matek má potřebu vykládat, jakou dělám životní chybu, když jsem s dětmi doma, jak jistojistě zakrním a nebudu mít později na trhu práce šanci" - to nevim, kdo tady vykladal, ze delas zivotni chybu, kdyz jsi s detmi doma. Ja to urcite nejsem a nevsimla jsem si toho ani u Madelaine nebo Sylvie.

Kdo psal o drepeni na zadku a v jake souvislosti? Nejak mi to uniklo...

Ja Tvoje priority naprosto respektuju - ja si jen nemyslim, ze by mely byt financne odmenovane...

Kimmy
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
8.2.2008 15:39:26
Kimmy, ty tvý teorie fakt nesedí. podle toho bych měla totiž v roce strčit svý děti do jeslí a jít pracovat na 8 hodin týdně - protože to tak udělala moje máma (která, žel, tehdy jinou volbu neměla)...

"Proc matky v domacnosti maji tu potrebu vykladat pracujicim matkam, jakou delaji zivotni chybu a ze radeji deti vubec nemely byt?"

Já zas nechápu, proč mi mnoho pracujících matek má potřebu vykládat, jakou dělám životní chybu, když jsem s dětmi doma, jak jistojistě zakrním a nebudu mít později na trhu práce šanci... případně se ozývají slova jako "dřepění na zadku" a podobně - to vše jen proto, že mám jiné priority. To je furt dokola...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 15:36:55
Martino - "Domorodé národy,kde mají matky dítě u sebe stále-a to ho podotýkám-nosí na svém těle,rozhodně nemají psychické problémy z odloučení.Já vím,že žijeme v ,,civilizaci",ale přírodní zákony by měly fungovat všude." - tyto domorode narody ovsem taky casto nemaji cim sve deti nakrmit a uz vubec nemluvim o vzdelani - tomu bys dala prednost?

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 15:33:06
Majdaleeenko - prosim Te - napis mi nejaky odkaz na finske vyhody - ja nasla tohle

"Maternity benefit: 70% of daily earnings if annual earnings are €26,720 or less, plus 40% of daily earnings for annual earnings between €26,721 and €41,110, plus 25% of daily earnings for annual earnings of €41,110 or more. The minimum benefit is €10 a day. The benefit is payable to a mother from 50 to 30 days before the expected date of childbirth for 105 work days.

Parents allowance: After entitlement to maternity benefit ends, parents allowance is payable to either parent for 158 weekdays. The allowance is payable for 60 extra days for multiple births and from 100 days to 234 days in the case of an adoption."
http://www.ssa.gov/policy/docs/progdesc/ssptw/2004-2005/europe/finland.html

tedy PPM - 105 pracovnich dni, RP - dalsich 158 dni - jak je tohle delsi nez tri roky???

Nerozumim...

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 15:25:42
Ivule - to neni pravda. Neodpovidam pouze na Libikovy narazky.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 15:23:44
Pruhovana - na nazory Libika neodpovidam z toho prosteho duvodu, ze mi nevyhovuje jeji komunikacni styl. V minulosti mi tu rikala ty vole a taky ze jsem chytra jako papir od sekane - to jsou hranice, kde to pro me konci. Do diskuse s Libikem se proste uz poustet nebudu.

Jelikoz se mne ptas Ty na konkretni otazku, rada Ti odpovim:

Navrat matek do pracovniho procesu je pro stat vyhodny, protoze se tim udrzuje zamestnanost a ekonomika. Ackoli tady Libik tvrdi, ze s navratem matek do prace pro RP neni problem, uz jsem tady citovala nekolik zdroju, vcetne ministerstva prace, ktere ukazuji, ze je tomu jinak. Navic by castecne uvazku umoznily matkam stravit vice casu s detmi starsimi nez tri nebo ctyri roky, coz by podle mne prospivalo jak matkam, tak detem. Ale podpora castecnych uvazku neco stoji stejne jako kvalitni jesle - takze jedine co mne napadlo bylo, zkratit RP a ty penize dat tam.

Podpora castecnych uvazku znamena, ze matka vyviji snahu byt zamestana a vydelat si vlastni penize. Prima podpora znamena, ze penize se rozdavaji bez jakekoli navratnosti - jak uz jsem se ptala mockrat - a take mi nikdo neodpovedel - stale nemuzu najit zadny dukaz, ze trilety RP jakkoli spolecnosti nebo statu prospiva.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 15:14:33
Sylvie - "dáme peníze rodičům dětí do 4 let a na ostatní se vybodneme. " - tohle mi taky pripada jako spatne systemove reseni.

"Jinak je to o úhlu pohledu. Já si nemyslím, že by mi měl stát platit za to, že chci být doma a nechci být výdělečně činná. Jsou to pracující lidé, kteří státu platí peníze, které stát dále utrácí, tak by se měl stát tak nějak postarat o to, aby pracující mohli i nadále pracovat a příliv peněz do státní pokladny neustal. Aby se pracující nějak dostali do práce, aby pokud možno práci našli, aby mohli skloubit práci i rodinu (budou-li chtít), aby... co já vím. Protože ať se ti to líbí nebo nelíbí, tak stát peníze od lidí potřebuje." - dekuji, Sylvie - vyjadrila jsi to velice dobre.

Kimmy
8.2.2008 15:13:09
s jistým zklamáním musím říct, že do detailu rozebírás postoje a potřeby jedné skupiny matek bez nadhledu a principiální potřeby rovnosti volby.
Ty totiž teoreticky můžeš vzít svůj rodičák a nabídnout ho zaměstnavateli, aby vytvořil částečný úvazek a přesvědčit ho, že je to bomba. Matka, která by o rodičák přišla kvůli dotaci do jeslí a úvazků a přitom by chtěla být doma, nemůže nic. Chceš zkrátka výhodu na úkor jiných a navíc jsi schopna tvrdit, že příspěvek pro pracující i nepracující matky je diktátem "pro dřepění na zadku".

Osobně nevím, proč zrovna mně podsouváš Škromacha. Dotace je přece levicová libůstka, já ji ke svému světonázoru nepotřebuji vůbec, zrovna tak jako je mi cizí trapnost jménem pozitivní diskriminace žen.
To jsem jaksi nepobrala.

A mmch já také pracuji.

Částečné úvazky mě zajímají jako ekologa, já bych se nebála ani zkrácení pracovní doby jako takové. Ale všem, proč jen matkám.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 218.186.10.9)
  • 
8.2.2008 15:10:16
Dekuju, Ivano - mas pravdu, drazdi to hodne - ale mne zas drazdi ty nazory, jak matky maji na RP narok, protoze je to tak lepsi pro spolecnost. Ty i ja vime, ze spolecnost bez trileteho RP funguje docela dobre...

"Proste nevidim rozdil mezi ceskymi maminami a matkami tady, jen to, ze se o deti nekolik hodin tydne staraji ve skolce nebo prarodice. " - presne tak - matku nedela nejaky 5-6 hodin denne navic.

"Me ani neprekvapuje a vubec nemam nic proti tomu, ze nekdo chce byt s ditetem doma nekolik let, urcite je to hezke, ale ne pro kazdeho" - presne tak. Jenze v soucasnem usporadani je to tak, ze ti, kteri byt doma tak dlouho nechteji, casto musi, protoze proste nemaji moznost si nejak prijatelne zaridit peci o dite. A ty matky, co volaji po solidarite, chapavosti a toleranci matek, co chteji o deti pecovat do tri let, nemaji potrebu uvazovat o tom, co chteji matky, ktere by radeji do prace driv.

Ten system je proste spatny.... Ale az to dojde i tem politikum, tak to zmeni podle sebe a ne podle tech matek...

Kimmy
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 725 [Dalších 505 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.