| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 230] Příspěvky 231240 z 725 [Dalších 485 >>]
Martina, 8 měsíční dcera
(IP adresa 85.13.98.33)
  • 
8.2.2008 9:00:03
No,odpočet daní je sice hezká věc,ale co matky samoživitelky?A není jich málo.Jsem také sama bez partnera,odpočet daně se mne netýká,nikoho nezajímá z čeho budu žít.Sháním práci,marně.Všude se mi vysmáli nebo by mne vzali na noční.Kam mám dát své dítě?A kdo ho bude kojit?No a výdělek mi nabídli takový,že bych z něj nezaplatila ani umělou výživu.Takže bych si rozhodně nepomohla.No,kojit chci minimálně 2 roky,takže veškerá debata je asi marná.Nejspíš uslyším,že bych si nějakou práci najít měla,ale kde a jak to mám skloubit s dcerou už mi nikdo neporadí.No a kojné-to bývalo ve středověku.
8.2.2008 8:57:46
Kimmy, například ve Finsku a zbytku Skandinávie mají MD stejně dlouhou a berou o poznání víc peněz jako RP než my. A školky a jesle přitom taky mají...
8.2.2008 8:43:38
Sylvie, to že se podporují rodiny s dětmi do čtyř let je prostě skutečnost, můžeme se bavit jestli a jak podporovat rodiny s dětmi do jánevímkolik let.

A tvé trvrzení že vyplácení rodičáku do 4 let věku dítěte vychází z diktátu toho, že správná matka dřepí doma na zadku , to je to, co je šálení, protože matka do čtyř let může použít rodičák libovolným způsobem, včetně toho, že si zaplatí chůvu či soukromé jesle. Je to málo na chůvu? No na život to taky není moc. Je to prostě tolik, kolik to je, k naprosto libovolnému použití, k zajištění hlídání či vlastní péče v Podpora domácích matek na úkor nedomácích by to byla při kolizi s příjmem. Ty přece umíš počítat, viď.

A dostalo se ti také do tvého příspěvku ono "dřepění na zadku",proč?
Veny+4 sarančata
8.2.2008 1:09:11
OUK,ŽEÝ MĚ TU ási nwporadíte moc díky ..ni cv ezlý jeno mmprocházímtěžkou zkouškou
8.2.2008 0:38:54
Libik,
dobře jsi to napsala.
8.2.2008 0:32:30
Pruhovaná,
to můžeme Kimmy povídat horem dolem, ona o tom diskutovat nebude, ona bude ohrávat pořád dokola tu zaseknutou desku, což je sice přínosné (jednostranně) při vyjednávání, ale nikoli v diskusi.. Já snahy o logickou argumentaci na tomto poli vzdala.
Levandulka+3
8.2.2008 0:28:28
Taky jsem stejného názoru. Abych pravdu řekla, docela mi už leze na nervy, jak tu Kimmy pořád za každou cenu prosazuje svou, i když se v jednom příspěvku sama přiznala, že do psychologie moc nevidí....Já naštěstí trošku jo- mám vystudouvanou pedagogiku a doma manžela psychiatra, který léčí závislosti a každý den se setkává s životními příběhy a tudíž samozřejmě i dětstvím svých pacientů...Na té magické věkové hranici 3 roky opravdu něco je,psychologové si ji jen tak nevymysleli...Nemám chuť se o tom s nikým přít, je to každého věc, jestli tomu věřit bude nebo ne...Jen mi přijde, že i diskuse (kvalitní) má své limity a omílat pořád dokola a nevíc vcelku bez argumentů stejnou písničku, je minimálně ztráta času...
8.2.2008 0:21:31
Řešení rodinné politiky v úseku 4-18 let věku dítěte se nedostává ani zaměstnaným ani nezaměstnaným maminkám, takže opět spravedlivé. Je to samostatný problém.
No, to mi právě přijde smutný - mluvit o prorodinné politice a ve skutečnosti tím myslet, že dáme peníze rodičům dětí do 4 let a na ostatní se vybodneme.


Sylvie , předpoklad, že zkrácením RP podpoříme rodinu na delší dobu zase vychází z diktátu toho, že opravdová matka by měla mít zaměstnání, což je manipulace.
No vidíš, zrovna tak bych mohla říct, že vyplácení rodičáku do 4 let věku dítěte vychází z diktátu toho, že správná matka dřepí doma na zadku ;o) Protože ono je moc hezké říct, že prací matky o rodičák nepřijdou, ale ona to není tak docela pravda - třeba já, pokud nastoupím do svého původního zaměstnání, o rodičák přijdu, protože i přes zkrácený úvazek nebudu zvládat podmínku max. 4 hodin denně ve školce. MMCH a pokud bych mluvila o plném úvazku (když tedy budu vycházet z předchozích diskuzí ve kterých padalo, že zkrácené úvazky jsou spíš výjimkou), tak pokud bude dítě 4 hodiny ve školce (abych měla nárok na RP) a 5,5 hodiny ho bude hlídat chůva, tak se nedoplatím a RP mi na chůvu rozhodně stačit nebude, to už by pro mne bylo finančně výhodnější nechat dítě ve školce celý den a RP nečerpat. Ale to je jenom taková poznámka k té iluzi, že ženy přeci můžou pracovat a RP si k tomu nechat ;o) Ano, můžou, ale do značné míry to souvisí s tím, co psala Kimmy - zkrácené úvazky, práce z domova, ev. podnikání.

Jinak je to o úhlu pohledu. Já si nemyslím, že by mi měl stát platit za to, že chci být doma a nechci být výdělečně činná. Jsou to pracující lidé, kteří státu platí peníze, které stát dále utrácí, tak by se měl stát tak nějak postarat o to, aby pracující mohli i nadále pracovat a příliv peněz do státní pokladny neustal. Aby se pracující nějak dostali do práce, aby pokud možno práci našli, aby mohli skloubit práci i rodinu (budou-li chtít), aby... co já vím. Protože ať se ti to líbí nebo nelíbí, tak stát peníze od lidí potřebuje.
cinnamon
8.2.2008 0:14:32
Kimmy,
za tři hoďky vstávám a vyrážím na cestu, teď už odpověď nezvládnu, ale slibuju, že až se v neděli vrátím, mrknu na to :-D . Pěkný závěr týdne !
Ivana
(IP adresa 122.148.252.231)
  • 
8.2.2008 0:08:14
Ahoj Kimmy,
pohled na vec mame asi hodne podobny, protoze to muzeme posoudit i z jine strany, ale to tady asi hodne drazdi a to mym umyslem neni, proto radeji moc neprispivam, ale pod Tve nazory se muzu podepsat.
Ja mam tady spoustu kamaradek a vsechny maji deti od 1-6 let. Vsechny pracuji na zkracene uvazky, nektere na trictvrtecni a opravdu z toho zadnou vedu nedelaji,. Deti jsou ciste, najedene, spokojene, jezdi s rodici na dovolenou, travi s nimi vikendy, delaji oslavy narozenin, schazi se s prarodici a zbytkem rodiny, kamarady. Proste nevidim rozdil mezi ceskymi maminami a matkami tady, jen to, ze se o deti nekolik hodin tydne staraji ve skolce nebo prarodice. Ale proste maji vic moznosti-pracovni uvazky, skolky,na ktere jim stat prispiva minimalne, zdanit si muzou spoustu veci. Nenadavaji, ze jim stat nic neda, protoze oni by chtely byt s detmi co nejdele doma, ale musi se vratit do prace. Taky se jim obcas vratit nechce, ale hypoteka je hypoteka, ze?
Znamena to tedy, ze kdyz je matka doma cely den s ditetem a otec vydelava penize,prichazi domu az vecer nebo pracuje o vikendech, tak vysledek toho bude, ze dite ho nebude dostatecne milovat a jednou ho nebude drzet za ruku na smrtelne posteli?? To snad ne. Manzel chodi pozde domu a dcera s nim ma cim dal tim lepsi vztah.
Me ani neprekvapuje a vubec nemam nic proti tomu, ze nekdo chce byt s ditetem doma nekolik let, urcite je to hezke, ale ne pro kazdeho. Jen me prekvapuje, jak se stale krici, ze rodicak je malo penez a neda se z neho vyjit. Nechat se platit 3 a vice let za vychovavani vlastnich deti opravdu neni malo. Jak rekla Kimmy, v systemu, kde se nevyplati pracovat, je neco spatneho. To neni vina matek, ale systemu.
Jestli ma na jedno-dvoulete dite par hodin v tydnu skolka spatny vliv, k tomu se nevyjadruji. Ja myslim, ze ne, ale kazda zname vlastni dite nejlepe.

[<<Předchozích 230] Příspěvky 231240 z 725 [Dalších 485 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.