| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 725 [Dalších 685 >>]
11.2.2008 16:33:12
Já si milá Kimmy, zatím nemusím nic řešit, já mám vyřešeno tím, že princip podpory je maximálně demokratický a zahrnuje všechny životní styly všetně tvého.
madelaine
11.2.2008 16:32:31
Kimmy, moc tě zdravím. Ještě jsem nestihla reagovat na tvůj včerejší příspěvek pro mě – ráda bych to udělala, ale už jsem nějak ztratila chuť řešit to veřejně.
K logice: „budeme podporovat ty, co neprodukují, na úkor těch, kteří produkují, protože produkce vede k záhubě planety – respektive čtenářky Rodiny určují, kde je ta únosná hranice“ jsem ještě nedokázala dospět.
Jestli se ti chce, ozvi se mi prosím na mail escribeme@seznam.cz, budu moc ráda.
Měj se moc hezky, a - MÁŠ PRAVDU!!
R^
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.211.153.70)
  • 
11.2.2008 16:24:19
no a prave "byt nespokojen sam se sebou" podle mne prichazi az mnohem mnohem pozdeji... myslim, ze ani muj petilety syn k tomuhle jeste nedospel... (a doufam, ze jeste dlouho nedospeje)

Procitam si tu knizku a posledni pribeh je zas opacny - zena prestala pracovat, kdyz jejim detem bylo 5, 4 a 2 roky (do prace se po porodu vracela behem nekolika mesicu) - po te, co jim vybouchla dlouhodoba chuva a prosli si peklem sesti chuv behem pul roku - asi nejhorsi nocni mura pro ceskou matku. A presto jeji deti - ackoli se jim naplno venovala az po magicke hranici tri let, krome toho posledniho - neprojevovaly zadne znamky emocniho utrpeni a vsichni jsou ohromne spokojeni. Nicmene ona priznava, ze ackoli drive byla ohromne ambiciozni, tak zacina pomalu prechazet na druhou stranu a nechape, proc matky pracuji - ovsem zde se nejedna o matky do tri let - zde se jedna o matky vseobecne - matky skolnich deti...

Proste - co pribeh, to unikatni zivotni situace, unikatni osobnost a unikatni usporadani - tak jako zivot sam...

Kimmy
Ráchel, 3 děti
(IP adresa 195.22.60.229)
  • 
11.2.2008 16:15:35
Libiku, vystihlas to... obdivuju tvou vytrvalost :-)
11.2.2008 16:14:05
Já netvrdim, že to souvisí, jen že být nespokojen se sebou má stejný následky jako cítit nespokojenost rodičů.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.211.153.70)
  • 
11.2.2008 15:40:59
Jeno - myslim, ze toto je vyrazne mimo psychiku trileteho ditete...

"Myslim, že potřeba být dokonalý je ve výsledku totéž jako potřeba být dost dobrý v očích svých rodičů" - no tim, si nejsem tak uplne jista, protoze touha po rodicovske chvale a souhlasu nemusi nutne souviset s perfektcionismem - neboli po rodicovskem souhlasu touzi i deti roztrzitych a zcela chaoticky zijicich rodicu...

Stale trvam na tom, ze tento konkretni priklad ukazuje, ze do pobyt s matkou doma do tri let nic neresi... Ze deti pozdeji z zadne jistoty toho, ze maminku mely doma, necerpaly.

Kimmy
11.2.2008 15:26:59
Vycházim teda z toho, že drtivá většina malých dětí potřebuje aby s nimi rodiče byli spokojeni.
11.2.2008 15:24:12
Reagovala jsem na tohle:
"A jeji deti potrebu byt dokonale nemely - v synovi se to projevilo prave tou agresivitou."

Myslim, že potřeba být dokonalý je ve výsledku totéž jako potřeba být dost dobrý v očích svých rodičů. Proto zmínka o tý holčičce a proto souvislost s agresívním synem.
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 15.211.153.70)
  • 
11.2.2008 15:18:06
Jeno - jestli je komentar o holcicce miren na mne, tak tomu moc nerozumim, zvlast vete "U někoho následuje vztek či agresivita, u někoho apatie... Neznam nikoho, u koho by následovalo pracovní nadšení."

Ja jen rikam, ze ve trech letech deti nejsou hotove a nemaji za sebou nejdulezitejsi obdobi...

Kimmy
11.2.2008 15:09:12
Sylvo, jde o princip, o to, aby matky s odlišnými prioritami nebyly v rámci rodičovské podpory kráceny, protože máme podporu RODIN ne podporu ZAMĚSTNANÝCH matek.

Nemáme, pravda, podporu rodin s dětmi na nad 4 roky. Ani pro matky v domácnosti ani pro pracující matky. Je možné požadovat řešení tohoto problému, ale není demokratické a správné to řešit odvoláním přímých plateb.

To, co chcete, NENÍ podpora mateřství, ale podpora jednoho životního stylu. Já myslím, že tak oblíbený tvor jako ty, si prostě musí umět představit matku, která nechce chodit do práce, protože buď pracuje z domu, nebo ji uživí manžel nebo se jí líbí být doma. Má být doma zadarmo, když její sousedka pracuje za státní peníze? (dotace a školky?) V tomto stupni civilizace se v našem státě zkrátka matkám pomáhá, je stanoveno, že do čtyř let ve výši té a té. Proč by se mělo pomáhat jenom matkám, které baví chodit do práce?

Je legitimní řešit částečné úvazky, je nespravedlivé chtít je platit z přímé podpory rodičů. Je to navíc nelogické, proč to nechcete třeba z momentálně aktuálních poplatků za psy nebo silniční daně? Ač se ti to nemusí zdát, je to stejně vzdálené.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 725 [Dalších 685 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.