| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O Downově syndromu a neumytých oknech

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 731 [Dalších 511 >>]
cizinka1
21.12.2008 17:36:19
Kreditko, ja samozrejme chodim k jinemu, kdyz mi nevyhovuje. Tenhle fakt mne ovsem neopira pravo kritizovat systemovy pristup, a zadat rutinne informace a vyzadovani souhlasu v jistych otazkach.

Tech lekaru v pytli dobrych mam jiste vic, jen nejsou spolecne zname. To byla jen ilustrace, ze kecas kraviny.
kreditka
21.12.2008 17:34:59
Cizinko zrovna od tebe bych čekala, že se zajímáš o nějaké oficiální zdroje a ne že sbíráš info z diskusí na netu ~d~
cizinka1
21.12.2008 17:32:41
Kreditko, to zcela jiste muze, a mela by. Mozna by se nekoho jineho nasla, a hrisnika postihl spravedlivy trest.

Otazkou ovsem je, proc jen jista mensina musi tohle vse postoupit. Normalne a civilizovane by bylo, jestli by nekolika od sebe nezavislych instituci (pojistovny, lekare a jine zdravotnici) poskytly informace rutinne, a lekar by se RUTINNE se zeptal.
kreditka
21.12.2008 17:31:12
Pokud nechceš být zmanipulovaná lékařem nemusíš k němu chodit popřípadě jít k inému tudíž vymanit se ze spárů manipulace ~y~
kreditka
21.12.2008 17:29:43
O jaké terno 2 čeští lékaři jsou dle tebe komunikativní...~a~
cizinka1
21.12.2008 17:29:29
Madelaine, kdyz nekomu katolicky svetonazor prestava byt blizky, muze z cirkve vystoupit. Znamena to jiste konflikt s rodinnym prostredim a znamymi, ale ta moznost tady opravdu je.

Jestli lze zustat zcela "nezmanipulovana" zadnou ideologii, tot je otazka. Ja si myslim, ze nelze. Jakekoliv vysvetleni sveta a jakakoliv eticka volba jsou ideologicke.

Problemem je, kdyz nejaky dominantni svetonazor je predhazovan zdravotnickym systemem, anez ten dostal mandat cinit ideologicke rozhodnuti za nekoho jineho.
21.12.2008 17:28:08
prvně tedy gratuluji autorce k článku. je to její první na Rodině a hned vyvolal tak bouřlivou diskusi. takové články mám nejradši, sejde se tu množství lidí s množstvím názorů, to se mi líbí.
Jen chci napsat, co mě napadlo při čtení reakcí:
Péče o jakkoli postižené jak v ústavu tak doma je nákladná. Dnes dostávají takoví lidé příspěvek na péči, pokud jsou umístěni v ústavu, jde tento příspěvek tomuto ústavu + klient platí další platbu za ubytování, jídlo a další režie. Pokud má důchod, hradí tyto platby z důchodu, pokud je to nezletilé dítě, hradí to rodiče. Částky to jsou různé, od cca 5 do 20 i více tisíc podle druhu zařízení.

Přesto si nedokážu představit, že by se náš stát a s ním potažmo všichni daňový poplatníci chovali jako hieny a přesunuli veškerou zodpovědnost na rodiče. Tak bychom totiž mohli nechat zpoplatnit i léčbu obezity, cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění a podobně. také jim lze účinně předcházet životním stylem a jen málokdo z nás to dělá.

Léčba narkomanů a podobných není jen vyhazováním peněz, ale i jakosi, i když možná malou, ochranou okolního obyvatelstva. Dáváme-li jehly a kondomy narkonamům zadarmo, přeci jen se nám daří udržet alespoň trochu na uzdě množení hepatitidy, AIDS a dalších pohlavních a infekčních chorob.

Někdo tu psal, že každý z nás má svůj strop. S tím velmi souhlasím. Svůj názor na to, jak bych se zachovala v dané situaci jsem už vyjádřila výše, přesto ale, sáhnu-li si hluboko do svědomí, nedokážu 100% říct, jak bych se skutečně zachovala. Byla by to asi nejtěžší volba mého života, ať by konečné rozhodnutí bylo jakékoli. A ať už se rozhodnete v takové situaci jakkoli, nikdy se nedozvíte, jakým směremby se váš život ubíral, kdybyste zvolili tu druhou cestu.

proto přeji všem, před nimiž v životě stálo takové těžké rozhodnutí, aby věřili, že ta jejich volba byla pro ně tím nejlepším řešením a aby se se svým rozhodnutím vyrovnali.

Krásné vánoce.
kreditka
21.12.2008 17:28:03
Nemusí nic vyslýchat když nechce může odejít a jít jinam...

Navíc pokud lékař provede zákrok bez vědomí pacientky tak má možnost
1) odejít od něj k lepšímu lékaři
2) stěžovat si, popř. soudit se
3) popř. při nepříjemných řečech ho zadržet s tím, že ho jeho kecy nezajímají
cizinka1
21.12.2008 17:24:46
"Informovat předem se má o tom se s tebou nepřu jen mi vadí to tvoje házení jak dobrých tak špatných lékařů na jednu hromadu."

Po treti opakuji, ze to je kravina. Lizu a Renatu do te hromady nikdy bych nehodila. Uz nevis co bys napsala, ze?
cizinka1
21.12.2008 17:23:03
Kreditko, jelikoz o tema zajimam, a nektere diskuse navstevuji casto, musim rict, ze znam velice malo pripadu, kdyz odmitnuti genetickych testu bylo prijato jako normalni volba. Znam takove lekare, to ovsem ze ano.

No ale kdyz mluvime o tech RUTINNICH informacich, a RUTINNIM informovanym souhlasu, pak faktem je, ze tyhle v Cesku rutinne proste nejsou... A rutinne jsou v zemich, kteri vesmes take nejsou katolicke, jako to Nemecko...~d~
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 731 [Dalších 511 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.