12.1.2009 9:58:36
Tak na jedné straně je zastánkyním přirozeného porodu a bondingu vyčítáno,že přece nejsme zvířátka,a na druhou stranu se to porovnává...
Lucko,jen tě poopravím,samice mládata čistí,ale "suchým" jazykem,neoslintává je,takže je to stejný alikvot jako ručník,a nedělá to kvůli "vůni",ale kvůli masáži těla a kvůli vysušení srsti...a mládaťa,která se rodí holá,mají i po poporodní péči matky na těle zbytky mázku - viditelné,které se setřou teprve kontaktem s matkou a sourozenci. |
12.1.2009 9:58:29
Děvčata myslím, že si svá děcka můžete nechat přirozeně vonět(uzrát) klidně 3 roky, ale neměly byste se navážet, do těch, co se normálně mejou. Je to nechutný.
Jinak mě tedy velice baví vaše tradiční sepjetí se lvy, ovšem bez vlhčeného ubrousku se ani neuprdnete, ó přírodo, příroděnko. |
Lassie66 |
12.1.2009 9:58:19
Přesně tak, Vrtulko. Ještě jsem neviděla, aby se na tele po narození použil Johnson&Johnson, jako to dělají miminkům v porodnicích.
|
12.1.2009 9:55:41
Lucko, u vás se potulují lvi a jiná zvířata požírající novorozence? A myslíš že ti lvi ta mláďata žerou protože tak strašně odpudivě páchnou?
Vím že je to hrozné, ale někomu může být příjemná normální vůně jeho vlastního dítěte, a nepotřebuje si ho přerazit pachem mýdla Že by ta přirozená vůně dítěte měla nějakou funkci? |
myš | (IP adresa 212.80.64.236) |
• |
12.1.2009 9:54:55
Hano
pán podle mě neuráží naši zem , jen tvrdí že české porodnictví není na srovnatelné úrovni s Rakouskem, což není (co se týče možnosti legální volby, přístupu k rodičkám, chování personálu - to se samozřejmě liší a může být dobré, ale nemusí, takže je to opravdu ruleta štěstí a to oni nechtěli riskovat). Tvrdí že tu není možné pro jeho ženu a pro něj (ne pro tebe a ostatní spokojené ženy) možné porodit tak, aby to bylo PRO NĚ nejlepší. Jestli ty jsi byla spokojená, tak je to fajn, ale má to snad znamenat, že musí být všichni spokojení a musí jim stačit to co stačí tobě? To snad ne. Každý jsme jiný a máme jiné požadavky. Ne každý je po porodu unavený a chce aby mu dítě bylo umyto a odnešeno, ne každý chce strávit v porodnici několik dní a ne každému vyhovuje to co nabízejí české porodnice, co je na tom tak těžkého k pochopení? Chce to jen trochu tolerance. |
12.1.2009 9:53:42
Vendy, psala jsi to v afektu...Jen jsi napsala, co si opravdu myslíš, bez toho, abys to zaobalila do nenapadnutelných naprosto slušně formulovaných frází. Občas je to lepší psát jasně, protože člověk myslí totéž, ale jednou napíše cimprlich, a podruhé napíše člověk poněkud citlivějšího rázu. Myslím, že člověk může napsat, že někoho považuje za cimprlich, když tomu tak je.
Souhlasím s Veronikou. Do puntíku. Ta to slovo cimprlich vysvětluje přesně tak, jak ho vnímám i já. A žádná nadávka v tom není. |
12.1.2009 9:46:41
Přečetla jsem si článek ze zvědavosti a musím uznat že pan Oráč manželku opravdu miluje. Ne každý muž udělá pro ženu to co on a ještě se podělí se svými zkušenostmi v psané formě na internetu. Většina mužů, hlavně těch, kteří vyrůstaly v sedmdesátých a osmdesátých letech, svojí ženu maximálně odveze k porodu a pak se jde opít s kamarády do hospody. V žádném případě nechci házet všechny do jednoho pytle, jen co vím ze svého okolí. Můj manžel je ale jeden z těch co "rodí" se ženou. Byl se mnou u obou porodů našich synů v český porodnicích. Odcházela jsem z porodnice spokojená a s přesvědčením - porod pouze v porodnici. Nikomu názor nevnucuji, ale jak už v diskusi padlo, co se týče českých porodnic, i pro mě jsou směrodatné statistiky úmrtnosti novorozenců. Takže jeden hlas pro české porodnictví. Michaela 28 let, děti 2 roky a 6 měsíců
|
Lucka 345 |
12.1.2009 9:46:05
Podívejme se dál - zvířátka, která v přírodě maminka neolíže, sežere lev. Opravdu totiž voní na dálku, ale každému trochu jinak. Takovou blbinu s neumytým dítětem můžou vymyslet jenom lidi. Fuj!
|
jana 3dospele deti | (IP adresa 213.192.8.6) |
• |
12.1.2009 9:43:14
mate pravdu vse zalezi jen na nas co si nechame at v vnemocnici a jinde,libit.
|
12.1.2009 9:42:01
Lucko, však mytí také není jediná cesta jak dítě očistit. Dá se velmi dobře otřít do osušky (není třeb žádné extra drbání), mázek jako ochrana pokožky zůstane a ještě se ti sníží riziko prochladnutí. A máš to dvě mouchy jednou ranou
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.