zuzini |
12.1.2009 11:55:18
Pano jo , co takhle si přečíst alespoň část diskuse?
je na prd, že se nové reakce nezobrazují pod článkem, tady je to nepřehledné Dočetla jsem včerejšek a udivila mě Ivana - porodní asistentka, přišlo mi, jako by diskutoval úplně jiný člověk |
12.1.2009 11:55:08
Petro,a který s tvých dvou porodů probíhal s předem domluvenou PA,která porodnice ti tuhle službu nabídla...
Jak můžeš soudit něco,co jsi vůbec nezkusila zjistit...to že ty jsi byla spokojená může taky znamenat to,že máš jiné nároky než ten,kdo spokojený nebyl... |
*Niki* |
12.1.2009 11:49:10
To není jen o pocitu, to je fakt. Mázek je ochrannou bariérou nejen v období prenatálním, ale i po něm. Není to "jen" o vůni, která je nádherná, ale i o racionalitě, abych chránila kůži mimina co to jde. Už když se mi narodil první kluk, mi naše pediatra tehdy řekla, ať ho nekoupu, že se máchal ve vodě 9 měsíců, teď potřebuje naopak ochranu a promašťování. No, nekoupala bych často ani kdyby mi radila každý den v 19 hod namydlit, nakojit, položit a spát
|
Beezi,V+J |
12.1.2009 11:44:51
Ano, a je to tu zase. Šup na začátek...
|
Beezi,V+J |
12.1.2009 11:43:49
Libíku, a druhá strana zřejmě stejně nepříznivě vnímala výroky typu:
Podívejme se dál - zvířátka, která v přírodě maminka neolíže, sežere lev. Opravdu totiž voní na dálku, ale každému trochu jinak. Takovou blbinu s neumytým dítětem můžou vymyslet jenom lidi. Fuj! Děvčata myslím, že si svá děcka můžete nechat přirozeně vonět(uzrát) klidně 3 roky, ale neměly byste se navážet, do těch, co se normálně mejou. Je to nechutný. Proto na ně reagovala vysvětlením své motivace. |
Petra B. | (IP adresa 217.117.223.76) |
• |
12.1.2009 11:42:03
určitě je možné, že v některé porodnici to tak může i chodit, ale takhle paušalizovat české porodnice je výplod, který může splodit jen někdo kdo - POZOR - tady ani nerodil (ve Vrchlabí jste byli spokojeni..). Takže dost dobře nechápu, jak můžete soudit něco, co znáte jen z "jedna paní povídala". Rodila jsem 2x a pokaždé jsem byla spokojena, jak s předporodní péčí, tak s porodem i dobou po porodu. Nikdo mě nikdy do ničeho nenutil, sama jsem si mohla vše vybrat a určit a ani dítě mi nikdo neodvezl ani na chvíli mimo, i když ho vážili a měřili byl s ním zase můj manžel. Poté jsem ho neměla ani jednou nikde beze mě!
Takže jestli pro Vás Česko není civilizovaná země, tak se laskavě odstěhujte, přeci nebudete žít (a vychovávat VAše děti) mezi barbary! |
12.1.2009 11:37:37
ne, sektářská je ironie, že "mně je příjemná přirozená vůně, jakkoliv se to zdá někomu hrozné, a potřebuje ji přerazit"
Všechny matky usilují o sepjetí s dítětem, ty co ho myjí neméně. A argmumentace o mázku je subjektivní (opřena o cit lépe pocit a dejme tomu intuici), s racionalitou nemá naprosto nic společného. |
MarkétaP + 4 dcerky |
12.1.2009 11:28:19
Libiku, pokud jsem si dobře všimla, promluvy o prospěšnosti mázku tu zazněly výhradně jako reakce na nechápavé nebo znechucené komenty těch, kterým přišlo mytí jednoznačně potřebné. Obvykle mají lidé ke svým krokům nějaké důvody, od instinktivních, citových až po racionální. Kdybych odpověděla "protože jsem to tak chtěla", bylo by to v pořádku, zatímco když napíšu "protože to je pro mé dítě užitečné", tak je to agresivní sektářství?
|
Beezi,V+J |
12.1.2009 11:21:12
Libíku, při vší úctě - mám pocit, že speciálně v této diskuzi to základní zaznělo už nespočetněkrát. A o pár příspěvků dál se pak opět objeví něco ve smyslu "nechápu, o co vám jde, já byla v české porodnici spokojená. Když se vám to nelíbí, odstěhujte se."
Já naopak čím dál víc obdivuju trpělivost pravidelných přispěvatelek znovu a znovu odpovídat na to samé a vysvětlovat... Mě osobně po pár stránkách přepadá pocit marnosti. |
MarkétaP + 4 dcerky |
12.1.2009 11:20:12
Míšo, pro mě jsou statistiky úmrtnosti také důležité, proto jsem si před porodem doma z mnoha zdrijů ověřila, že mezi úmrtností při profesionálně zajištěném domácím porodu a úmrtností v porodnici není pro nízkorizikovou rodičku rozdíl.
To o polovinu větší celkové číslo např. v Německu je dáno spíš kulturními rozdíly ("nesušit" novorozence na přístrojích, jak trefně poznamenala Crowka, a menší tendence ukončit těhotenství ze zdravotních důvodů, ale porodit dítě a nechat ho důstojně odejít). |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.