MarkétaP + 4 dcerky |
12.1.2009 11:15:30
Dano, pediatra si vybereš JEDNOHO, který o tvé dítě pečuje, když máš štěstí, po celou dobu jeho růstu. PA si předem vybrat NEMŮŽEŠ. V tom byl ten problém a proto jeli tam, kde si ji vybrat MOHLI.
|
12.1.2009 11:15:11
Já bych na závěr řekla, že jako člověk bytostně svobodný jsem v zásadě proti tomu, aby mě Mudři řikali, kdy mám co mejt, takže v jsem pro splnění jakéhokoliv požadavku směřujícího k základní péči o dítě v porodnici ze strany matky rp. hodnotím jako nepřípustné, aby 20 sestřička machrovala, kdy mám na dítě sahat a kdy ne.
To je jako s článkem. Křivá kauzalita (blbé porodnictví, které jsem nezažil) při obhajování dobrého názoru. Vadí mě nelogická argumentace a protože si myslím, že člověk by si na svobodu fakt měl začít zvykat, vadí mně, že se tyto debaty sunou k tomu, že přírodňačky tvoří ironickou skupinku zasvěcených, místo toho, aby argumentovaly. To je snad jasný každýmu na světě, že je mé rozhodnutí, kdy a proč si umeju zdravé děcko. Argumety, že mě to nezabije(ze stran myček dětí) jsou mimo. "Mej si, nemej si, ale nedej se manipulovat." Ono fakt je zbytečné promlouvat k naprosté většině o mázku a zahrabaných placentách, když to základní nezazní. |
MarkétaP + 4 dcerky |
12.1.2009 11:14:07
Pájo, a co když mi moje pocity velí nejít do porodnice? ;)
|
12.1.2009 11:02:27
Libiku, pak jsu v táboře mázkařů i takové matky, které své děti nemyly, neb nedělaly to, co nebylo nezbytně nutné. To není echt namyšlenost. To je echt lenost. Co nesmrdí, to nemyju
Mimochodem, ono je to všechno o vnímání. Když někdo dělá blicí posunky nad mým voňavým nemytým dítkem, mohu si to taky vzít osobně. Ale to jsou halt ta úskalí netové komunikace. |
Lassie66 |
12.1.2009 11:01:59
Bellano, pravdu máš, navíc je to fůra prostoru pro nevyžehlené prádlo .
|
Lassie66 |
12.1.2009 11:00:27
Milado, já bych ten seznam výbavičky slušně proškrtala - ale že jsem tak smělá, kdy tak mohu počítat s tím, že se starší přesune do svého na celou noc? Začínám to spaní na boku pociťovat na zádech, pravidelné Vítání slunce nepomáhá...
|
12.1.2009 10:56:26
Cože?
mi je fakt jedno, kdo si myje zadek, pokud nesedí vedle mě, ale zazní-li"Vím že je to hrozné, ale někomu může být příjemná normální vůně jeho vlastního dítěte, a nepotřebuje si ho přerazit pachem mýdla", musím reagovat. Tahle echtpřírodní namyšlenost minority, zvané aktivní rodičky, udržuje hezké napětí a brání domluvě. A myslím si, že to tábor mázkařů tak trochu pěstuje, aby bylo jasné, že je něco extra. Stačilo Lucce říct, že nevykoupané dítě nesmrdí a ať je zticha, když to nezažila, jako jsi to hezky řekla mně |
12.1.2009 10:55:49
Co máte proti postýlkám? To je děsně fajn vynález. Vejde se tam spousta kámů a když se přes to přehodí esteticky vyhlížející pléd, vytvoří se tak Potěmkinova vesnice zvaná "uklizená domácnost"
|
12.1.2009 10:55:45
Libíku, asi jsme se nepochopily. Řešil se problém požírání mláďat lvy. U nás žádní lvi kteří by sežrali mé nemyté vonící dítě neběhají, proto si troufnu risknout ho neumýt. Dokonce ani já své dítě nesežeru jen kvůli tomu že tak pěkně voní.
Co se tě dotklo na sdělení že někomu je příjemná původní vůně dítěte a někdo ji chce přerazit vůní mýdla netuším, o drhnutí tam nic nebylo. Kdybych místo "přerazit" napsala "překrýt" dotklo by se tě to méně? Tak to prostě je, holt každému voní něco jiného. Akorát já nikomu nevykládám že je blbeček který své dítě mydlí a zbytečně máchá a tím mu třeba zadělává na problémy. |
Rozina Rosava |
12.1.2009 10:52:10
Ad koupání v něčem...
je to na pytel...oddělení bere zavděkem, že mají zadara nějakou kosmetiku např.Johnson&Johnson. Proč si tam lékař nedokáže udělat jasno v tom, jaký vliv může mít koupání v Johnson&Johnson? Když jsem šla v poslední době někde omrknout oddělení, viděla jsem, že se sestry ptaly v čem chtějí maminky své dítě okoupat a čím ho ošetřit. Jenže chápe prvomatka smysl této otázky? Taky si myslím, že sestra, která většinu své praxe strávila na novorozeňáku daleko méně chápe souvislosti než sestra, která prošla "kolečkem".Tj. celým dětským oddělením. Takže např. viděla, jak se pečuje o děti s ekzematickou pokožkou a všeobecně věděla o alerg. potencionálu dnešní generace. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.