| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 1075 [Dalších 985 >>]
Milada.
12.1.2009 10:51:53
Lassie66
:-)))

Prej "už i ta postýlka byla zbytečná koupě" ~t~~t~~t~~t~

Jako u nás, jako u nás ~t~~t~ ~R^

Brečím smíchy ~t~
12.1.2009 10:51:22
Ano,rozhovor s dětskou sestrou...

"teď vám chlapečka vykoupeme"
je to nutné,narodil se do vody,byl otřený a rozhodně není špinavý?
"je to nutné,mohl by dostat vyrážku"

V této fázi by téměř každá matka odevzdala dítko,bylo to po příchodu na šestinedělí,asi 2.5h po porodu,protože by odpočívala,omdlévala,nebo prostě nevěděla a přinesli by jí dítě vykoupané v Johnsonu (či čemkoliv jiném),jako mě provorozenou...

pokračování:

Nemyslím,že by dostal vyrážku,vykoupu si ho sama,až budu dostatečně fit a až se mi bude zdát,že je to třeba...

A dál nikdo neprudil,že ho mám koupat,opláchla jsem ho vodou asi třetí den,porotože se celý posr@l ~y~
12.1.2009 10:50:54
Mono, pod to se podepisuju. Taky bych u prvního porodu klidně absolvovala i elektrošoky, kdyby mi milý a vlídný ošetřující personál vysvětlil, že je to ku prospěchu věci.
Lassie66
12.1.2009 10:47:55
Mono, dcera má AE, tak taky koupeme oba 1-2x týdně. Vědět to dřív, nekupuji vaničku. Ona už i ta postýlka byla zbytečná koupě :-D.
*Niki*
12.1.2009 10:45:08
Jo, společné koupání je jak terapie :-)
Jen já bych s s ní klidně koupala i častěji, ale jakožto v dětsví mydlený ekzematik atopik si to musím odpustit, jednou týdně je až až ~2~

Crowko, já byla před 5 lety absolutně neasertivní prvomatka a kdyby mi na příjmu řekli, že k monitoru dostanu preventivně amputaci končetin, aby se miminu ze mě lépe lezlo, sundám si rifle a ani nepípnu. Holt, blbka. A to jsem měla porodní plán, kde mj. bylo i neočkování, neholení, nestříhání atd. Ale nějak cítím, že i my, co nemáme ostré lokty, bysme v tak citlivém a silném období měly dostat šanci a ne aby si na nás někdo zkoušel svou dominanci. Jako třeba ta sestra, která dosvištěla den po mých kleštích a než jsem se za ní dobelhala na druhý konec chodby, kde se mimina koupali, byl už syn po uši v saponátu zvaný Johnson and Johnson. Tož tak.
12.1.2009 10:40:46
Crowko, máš pravdu, ozvat se mohla. Stejně jako se měla ozvat xkrát po sobě rodička při porodu když zmerčila se patrně schyluje k nějakému výkonu se kterým nesouhlasí. Nestálo by za to aby se naučili zdravotníci, že jsou to oni, kdo se mají předem ptát zda mohou něco vykonat?
12.1.2009 10:37:20
Libiku, on je asi problém v tom, že píšeš o něčem, čím nemáš osobní zkušenost. Až si vyzkoušíš, jaký je rozdíl mezi vůní novorozence vydrbaného a dítka, kterému se jen myje zadek a obličej čistou vodou, pak porovnávej.
Osobně si na hygienu dost potrpím, vodu mám ráda jak lachtan, ve vaně trávím relativně dost času a teplé vody vyplýtvám hektolitry. Nicméně, druhorozenou jsem koupala poprvé asi deset dnů po porodu a fuj teda rozhodně nebyla. Naopak velmi jemně voněla, měla příjemně hebkou kůži. Mázek voní. To jako vážně.
Prvorozená, která byla den po porodu vydrbána v Johnsonu, prostě takhle krásně nevoněla.
Jo, lvi mi nevakoupanou dceru nesežrali. Dokonce ani pes či kočky. ~t~

Jen bych podotkla, že osobně je mi celkem fuk, zda někdo svá mimina myje či nemyje. Každého věc. Ale Libiku, dělat z matek, které nedopřejí novorozenci blaho koupele s bublinkami, prasátka, je ... neinformovanost a neznalost ~y~
Lassie66
12.1.2009 10:35:25
Mono, ale zapomněla jsem ti říct, že jsi mě inspirovala s tím společným koupáním, koupeme se se synkem od jeho 3 měsíců a je to neskutečná terapie ~s~on . On je úplně jiné dítě, ve vaničce řval jak tur, spolu si to užíváme.Tak děkuji ~x~.
Milada.
12.1.2009 10:35:04
Crowko,

ale o tom to je! Já přece nevěděla, že moje druhé dítě může reagovat na Johnson&Johnson (ano, vanička plná pěny) když první nereagovalo na nic. Od toho jsou tam odborníci, aby věděli, v čem se má mimino koupat, ne?

Klidně napiš, že jsem byla blbka :-D, ale fakt jsem to nevěděla.

Já jsem tehdy (při porodu) byla schopná uhlídat akorát tak Ajatin, který na mne už už chtěli vylít (přestože to měli červeně obr písmenama v těhot. průkazce). A děsně se divili a říkali: No co my teď budeme dělat? To už jste dneska druhá taková, my už tu kromě ajatinu nic nemáme.

(MMCH minulý týden ajatinem opět chtěla sestra polít mé dítě při odběru krve, naštěstí jsem to taky zachytila včas).
12.1.2009 10:34:26
Libiku,ale takhle to rozděluješ jen ty,myslím že se tu pouze pranýřuje obyklé mytí novorozence po porodu,které je nesprávně označeno jako nutné...
Pokud někdo chce,tak ať myje,pokud ne,tak ale ať mu není předhazováno,že je čuně...
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 1075 [Dalších 985 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.