| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zbytečné zásahy do porodu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 1209 [Dalších 1179 >>]
Shayla a 3 kluci
4.2.2009 10:46:08
Kili, jak můžete považovat pohmoždění krční páteře dítěte u porodu za lapsus rodičky? Jaké polopravdy máte na mysli? Domnívala jsem se, že tlačení na břicho se praktikovalo za hlubokého socialismu a ne dnes.
amálkaZ
4.2.2009 9:31:11
kili-já myslím,že kalamajka napsala normální fakta.Zkrátka to,jak to u ní všechno probíhalo.A nebylo to fakt pěkný.
Když by to nechtěla jakkoli přepsat,tak co?Tohle mi zaznělo z vašeho příspěvku...
Grainne
4.2.2009 8:42:49
Vero, souhlasím s tebou především v bodě, kdy píšeš, že žena umí porodit. Samozřejmě to umí, stačí jen naslouchat, mnoho z nás už ani neví, že to umí a netýká se to jen porodů, ale jakéhokoliv problému, který se v organismu vyskytne.
Jen v jednom bodě bych s tebou nesouhlasila, mít ženu - lékařku u porodu bych nechtěla, alespoň u nás. Mám s tím nedobré zkušenosti. Paradoxně jsou mnohdy daleko více zmanipulované "zdravotnickým porodem", než muži, rodí poslušně a podle pokynů. Výjimkám čest, ale sama žádnou neznám.
Muž sice mnohdy nechápe, co chci a proč to chci, ale než by se dohadoval, raději vyhoví - on to bere tak, že má ode mně pokoj a já tak, že mám, co chci. Lékařky naproti tomu mají ve zvyku mnohem víc "masírovat" směrem k poslušnosti, mám pocit, že proto, že se snaží daleko víc přirovnávat k mužům, srovnávat se s nimi, místo toho, aby naopak využívaly své ženské schopnosti ku prospěchu věci. Naopak v prosazení "svého" se snaží být razantnější, než muži, snad aby si s nimi nezadaly.
4.2.2009 7:12:39
Ahoj Lucko,
Mam ctyri doma porozene deti. Bez asistence, pouze s manzelem. Vsechno v pohode. Moje rozhodnuti takto udelat se ucelilo po precteni uvodu ke knize Immaculate deception - Indianska mlada zena rodi sama s podporou starsi zeny, ktera ji obcas prinese caj. Neni nikde dokazano, ze porodnice jsou lepsi alternativou k normalnimu porodu, zdrave, pripravene zeny! Hruzne historky o davnych casech s mrtvymi novorozenci maji jine souvislosti (podvyziva, chudoba, spina apod.).
Nejlepsi napad ze tveho prispevku - zmenit zdravotnictvi - spoj se s aktivistkami za prirozeny porod a bojujte za zmeny v zakonech ve vlade! Od toho tam prece je - pro lidi, zastupujici jejich nazory - cim vic vas bude, tim vetsi vahu vam daji.
Muj manzel je american, tak jsem tady vlastne v exilu, protoze jsem nechtela prochazet tim, co se deje v Cechach s porodem. Jen se podivej do sousednich zemi, tam se Cecham smejou, ze je to totalni komunismus (autorita se musi poslouchat za kazdou cenu). On tady pracuje na legislative jako lobbyista za ekologicka a socialni prava, tak vim, ze zakony jsou v rukou lidi a jdou zmenit, jenom v tom musis utrvat a znat sva prava. Jestli se nekdy vratim do Cech, tak se tim rozhodne budu zabyvat.
Tvoje telo vi jak ma porodit, uz ses tak narodila, jen mu naslouchej. A kdyby nahodou bych potrebovala doktora k porodu, rozhodne bych se presvedcila, ze to bude ZENA, pokud mozno s detmi. Myslis, ze MUZ muze pochopit jak probiha porod?
Vera (verahanakova@gmail.com)
Beezi,V+J
3.2.2009 20:40:08
Já jsem tedy nezachytila tuto diskuzi v její úplnosti a dočíst celou není absolutně v mých silách. Ale tohle mě zaujalo.

Přečetla jsem si ten původní příspěvek. Porodní příběhy a zážitky sem píše plno žen, jedná se o jejich subjektivní dojmy a pohledy na vlastní porod. Tento není výjimkou, nenašla jsem v něm nic, co by zavánělo nějakou urážkou na cti nebo pomluvou.

Tak proč jako, kili, ten výhružný tón? To se mi tedy opravdu také nelíbí. Skončíme tady u toho, že se sem budou některé z nás bát napsat kritiku péče nějaké konkrétní nemocnice ve strachu z lékařské msty? Toho bych se nerada dočkala. ~a~
adelaide k.
3.2.2009 20:29:17
Vendy, v diskuzi pod článkem ho neuvidíš, od určitého počzu příspěvků jsou pak už vidět jen tady v diskuzi.
kopidlno
3.2.2009 20:23:35
díky Adelaide, to je nejspíš ten původní příspěvek, nikde v diskuzi se mi nezobrazuje, musím běžet, pak se na to kouknu
3.2.2009 20:17:44
Cizinko,taky znám jednu maminku,která ve Vsetíně porodila a bonding se tam nekonal,citovat nebudu,nemám k tomu svolení...
cizinka1
3.2.2009 20:16:43
Proboha, Budili, prece ti davam normalni bibliograficke odkazy, kazde z tveho oboru melo byt jasny, o cem je rec. Vazne ti to nic nerika, jmena Odent, Enkin, porodnicka prirucka WHO (ta je i na netu: http://iham.cz/old/prirucka_who_obsah.php ). Ten Cochrane je takovy nejsolidnejsi. Ale vazne ti tyhle jmena nic nerikaji? Ach jo...
budlii
3.2.2009 20:09:51
1) predporodni kurzy nejsou vzdy jen veci porodni asistentky, mnohdy se porodni asistentka s zenou poprve setka az u porodu a v te dobe uz by mela byt rozhodnuta, co chce a co ne. Asi vam nestaci, kdyz rikam, ze je informujeme co se bude dit a zda s tim souhlasi ...
2) v tom pripade jsi mi mela poslat odkaz na cesky clanek, ja opravdu nesedim jen doma na zadku ...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 1209 [Dalších 1179 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.