cizinka1 |
3.2.2009 20:02:18
Vendy. Kdyz si vzpomenu, jak Kili dupal na vsetinske diskusi, kdyz Radulka se poptala, jestli opravdu plati jim uvedena informace, ze miminka po porodu zustavaji stale s matkami, a jedna zena odpovedela, jak to zazila ona a jeji sestra (ze odnaseji na prvni noc), pak se nedivim. Kdo chce, muze se to dohledat, Vsetinska diskuse na Rodine, 4-5 stranek zpet. On fakt si mysli, ze lidi ustrasi. Skvely pristup.
|
adelaide k. |
3.2.2009 19:53:55
Vendy našla jsem toto...
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=10904709 |
kopidlno |
3.2.2009 19:15:40
CO TO JE? to vypadá jako vyhrožování? ale komu proč a zač? to se již v diskuzi dohledat nedá! Tedy alespoň mně se to nepovedlo. Považuji za důležité se dopátrat, co se děje. Všechny tady často dáváme všanc velmi intimní zážitky z našich porodů, a teď si sem vrthne kili a začne tu rodičkám, co jsou ze Vsetína vyhrožovat? Já to vnímám jako ohrožení bezpečného prostoru našeho komunitního serveru, a myslím, že je třeba se postavit jako jedna žena této výhružce! Je mi lhostejno jak vidí situaci druhá strana, protože pokud někdo líčí SUBJEKTIVNĚ svůj porodní zážitek, pak nikdo nemá právo mu říkat, že to je lež. PROTO VÁS PROSÍM POMOŹTE MI DOHLEDAT O CO SE JEDNÁ a PODRŽTE JEDNU Z NÁS PROTI TAKOVÉMUTO DRSNÉMU VYHROŽOVÁNÍ!!!
|
kili | (IP adresa 90.183.74.174) |
• |
3.2.2009 17:43:30
Uvedla jste polopravdy a já nechci předjímat proč. Mohlo to být dáno časem, v němž jste psala. Pokud zde nyní uvedete věci na pravou míru, budu Váš příspěvek považovat za lapsus, který se může stát, ač by neměl.
|
3.2.2009 6:56:17
Ahoj Lucko,
Mam ctyri doma porozene deti. Bez asistence, pouze s manzelem. Vsechno v pohode. Moje rozhodnuti takto udelat se ucelilo po precteni uvodu ke knize Immaculate deception - Indianska mlada zena rodi sama s podporou starsi zeny, ktera ji obcas prinese caj. Neni nikde dokazano, ze porodnice jsou lepsi alternativou k normalnimu porodu, zdrave, pripravene zeny! Hruzne historky o davnych casech s mrtvymi novorozenci maji jine souvislosti (podvyziva, chudoba, spina apod.). Nejlepsi napad ze tveho prispevku - zmenit zdravotnictvi - spoj se s aktivistkami za prirozeny porod a bojujte za zmeny v zakonech ve vlade! Od toho tam prece je - pro lidi, zastupujici jejich nazory - cim vic vas bude, tim vetsi vahu vam daji. Muj manzel je american, tak jsem tady vlastne v exilu, protoze jsem nechtela prochazet tim, co se deje v Cechach s porodem. Jen se podivej do sousednich zemi, tam se Cecham smejou, ze je to totalni komunismus (autorita se musi poslouchat za kazdou cenu). On tady pracuje na legislative jako lobbyista za ekologicka a socialni prava, tak vim, ze zakony jsou v rukou lidi a jdou zmenit, jenom v tom musis utrvat a znat sva prava. Jestli se nekdy vratim do Cech, tak se tim rozhodne budu zabyvat. Tvoje telo vi jak ma porodit, uz ses tak narodila, jen mu naslouchej. A kdyby nahodou bych potrebovala doktora k porodu, rozhodne bych se presvedcila, ze to bude ZENA, pokud mozno s detmi. Myslis, ze MUZ muze pochopit jak probiha porod? Vera (verahanakova@gmail.com) |
zuzini |
2.2.2009 23:28:47
Díky za odpověď
|
cizinka1 |
2.2.2009 22:47:32
Budili,
Nemusis reagovat tak defensivne a podrazdene, na tebe fakt nikdo neutoci. Naopak, o nazor ja alespon stojim. Jen nemusim (nikdo nemusi) s nim souhlasit, pokud mam argumenty, ze tak to neni, a ty neumis odpovedet, jak to vis, co tvrdis. To je prece zaklad kazdeho inteligentniho jednani, kdyz neco tvrdis, musis vedet 1) jak to vis, 2) odkud muzes se dozvedet, a jakou metodou 3) do jake miry tvoje vedomosti plati, zda jde o pravdu absolutni, nebo jen pouze o jiste statisticke pravdepodobnosti. Je to samozrejme, ze? Co se tyka pasivity klientek: naplni prace porodnich asistentek je je adekvatne informovat, a co se tyka porodni pece, je urcite nekolika moznosti, ktere da se zvolit. Pokud vedouci kurzu neprezentuje nabidku porodnictvi jako soubor alternativnich nabidek, pak asi se jedna o spatne vedeny porod. Je chybne ocekavat od klientky, aby byla aktivne ve strehu sama: je to celkem kontraproduktivni. Opravdu nejefektivnejsi je mit porodni plan, a aktivne se ptat ze strany personalu, pokud vznikaji otazky, v PP neurcene. Citovany vyzkum o KTG bys jiz nasla treba i v porodnicke prirucce WHO v cestine, knize Enkin Efektivni pece o tehotenstvi a porod, v knihach Odenta. Asi az tak pilne nestudujes |
budlii |
2.2.2009 22:28:07
Muzu ti odpovedet, ale je to pravdepodobne jeden z mych poslednich prispevku. Evidentne tady nikdo o nazor druhe strany nestoji.
1) Nemá se rodička snad soustředit na sebe, na porod a ne sledovat, co se chystá? Vy se máte rodičky ptát, zda si něco přeje či nepřeje. - ano rodicka se ma soustredit na sebe, ale taky jsem snad psala, ze se rodicka prubezne informuje, tim jsem myslela ze ji my informujeme! Ale neni od veci kdyz se dopta, jeste jsem nevidela ze by ji za otazku nekdo utrhl hlavu! Aspon u nas to tak nefunguje. 2) K mázku a CTG se vyjadřovat nebudeš. Takže Tě výzkumy nezajímají? Nezajímají Tě ani názory Tvých budoucích klientek? - vyzkumy me zajimaji, vsichni zdravotnici chodi po vzdelavacich akcich, seminarich, prednaskach ... prave se na jeden takovy chystam. Ale nebudu koukat na kazdy odkaz, ktery mi kdo posle a komentovat ho, navic kdyz je to treba v anglictine. Mam se dost rada na to, abych se praci venovala i v tech nekolika malo hodinach kdy jsem vubec doma. Novinky me urcite zajimaji, ja sama fandim prirozenym porodum a vsemu co s tim souvisi, ale a) nic se nema prehanet a b) i kdybych neco chtela zmenit, ja jsem maly pan. - a co se nazoru budoucich klientek tyce, kdyby me nezajimaly, tak tu nesedim a neodepisuju nekomu, kdo si mysli, ze je moje prace o nicem. Jen mam taky svuj vlastni nazor. |
zuzini |
2.2.2009 19:40:51
Budli, já neútočím, jen se ptám. Můžeš mi odpovědět?
|
2.2.2009 18:41:50
Mila studentko, nedocitam celou tuhle vasnivou diskusi, jen ti chci sdelit, ze jsem rodila dvakrat brzy po sobe, nikdo mi do porodu nezasahoval, nikdo mi nediktoval, v jake poloze musim byt, nikdo mi nenutil klizma ci holeni, nikdo mi nezakazoval pit ci jist, porodni asistentka me jen kontrolovala v pozici, kterou jsem si ja vybrala, polohu samotneho porodu jsem si take zvolila sama... Prvni porod trval 30 hodin, museli me nastrihnout, jinak by se mimi ven nedostalo, byl to obrovsky stres pro me i pro dite, mozna ze kdybych netrvala na prirozenem porodu, mohlo mit miminko prichod na svet lehci a ja min bolesti a strachu o miminko. Druhy porod jsem byla vystresovana, ze to bude stejne strasne a dlouhe jako poprve, bylo to rychle, pohodove, vsichni na me byli hodni, jen mimi spechalo na svet a natrzeni porodnich cest bylo mnohem bolestivejsi a hur se hojilo, nez nastrih po prvnim porodu... Lekari byli ohleduplni, vse mi vysvetlovali, neustale me uklidnovali a chvalili me, ze pekne spolupracuju, i kdyz s odstupem casu vim, ze to vzdy tak nebylo...
Az po proziti porodu ti mnoho veci dojde, to mi ver. Jsi mlada, nezkusena, tak mas pravo na to byt naivni, az porodis jedno ci dve deti, muzeme na tohle tema spolu diskutovat, muzes pak podat objektivni informace a argumenty i svemu priteli... Ted byt tebou bych spis sbirala informace a pilne studovala, nez nekomu objasnovala neco, o cem nemam ani tuseni... Jeste nejsi ani absolvent stredni skoly, do ziskani titulu MUDr. mas hooodne dlouhou cestu pred sebou, otazka je, zda se vubec podari dojit az na konec. Co ti neschazi, je sebevedomi, tak toho vyuzij. Preju ti hodne studijnich uspechu a jednou i pohodovy a co nejmin bolestny porod dle tvych predstav. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.