Monika | (IP adresa 83.208.34.206) |
• |
8.2.2009 18:09:20
Je zvláštní, že mj. plácání označujete za vaši společnou věc s dcerou. To není věc Vaší dcery a Vaše, to je jen Vaše věc, Vaše zodpovědnost, pozor!!! Nebo se snad s Vaší nevím jak starou dcerou domlouváte na tom, kdy a jak ji budete "vychovávat"?
|
Monika, syn 4 roky | (IP adresa 83.208.34.206) |
• |
8.2.2009 17:56:47
Plácnutí je agrese, samozřejmě. Představte si, že v práci šéfovi neodvedete včas svou práci a on Vás za to udeří. Je to OK? Podle mě je to hodně agresivní chování, vždyť dnes bychom za agresivní chování považovali již hrubší oslovení a výtky...
A jak je uvedeno v některém jiném příspěvku: Vy tu cestu neoužívání FT nechcete hledat a ani nepřemýšlíte o tom, že by to šlo bez nich. Mě je to jedno, vychovávejte si své dítě jak je Vám libo, ale nepodávejte to tak, že používání násilí ve výchově je potřebné. Podávejte to tak, že Vy nejste z nejrůznějších osobních důvodů schopná/ochotná se násilí ve výchově vyvarovat. |
Monika, syn 4 roky | (IP adresa 83.208.34.206) |
• |
8.2.2009 17:40:01
dosáhla jste svého: dříve opakovaně používaným násilím jste konečně docílila toho, že Vaše dcera v určité situaci (zde přechod silnice) reaguje tak, jak chcete. My, co děti nebijeme, toho samého docílíme i bez použití násilí a věřte, že i Vy byste toho docílila. Ono je to sice mnohem mnohem náročnější než "klasická" výchova, protože je to o hlavně o důslednosti a je to mnohdy docela únavné, ale fakt to stojí za to. Mimo to, že se dítě chová tak a tak, učí se také příjemné a asertivní komunikaci s ostatními dětmi a dospělými. A mimochodem, nemusíte číst desítky knih o výchově, opravdu stačí ta "Respektovat a být respektován". Z vlastní zkušenosti vím, že to, co tam je napsáno, opravdu funguje.
|
tina | (IP adresa 193.246.86.60) |
• |
8.2.2009 16:51:48
Mila madlenko, sorry ale napsala jsi normalni? Ano, pro tebe a tve privrzence tady, to asi normalni je. muzu te ale ujistit, ze ve spouste statu zapadne od tebe to normalni neni.Napsala jsi ze sve dite v 15 uz placat nebudes...kde je prosimte ta hranice? Kdy ho zacnes respektovat? takze rekneme ve dvou letech jo a v 10 uz ne?Prosimte neohanej se tim, ze dite v 10 uz vic chape...z toho, co jsi dosud popsala, ze problemy mas ty a sice sama se sebou, kdyz si svoji agresi vybijis na diteti.Copak ty se PORAD chovas tak, jak si predstavuje tvoje okoli? ja osobne si myslim, ze existuje jen malo "absolutnich pravd". Nepouzivani fyzickych trestu je jednou z nich.Jo a jeste otazka...kdyz diteti jednu lupnes, jak se potom citis?
|
8.2.2009 16:26:53
ahoj Vichrice,
myslim, ze je to presne naopak. Syn s tebou chtel bojovat a bojoval, dokud mohl. Pritom byl hodne vnotrne nejisty a potreboval, aby se hranice stanovila jasne a pevne, vysvetlovani mu to vedomi hranic a tedy jistoty nedavalo. Kazde dite je jine, na nektere opravdu zabira vysvetlovani a manipulace (nahradni cinnost), na jine ne. Je jasne videt, ze kdyz jsi mu boj neumoznila a ukoncila ho hned, bylo po problemu. Vetsine deti ten jedem placanec nestaci na trvalo, po case znovu zkusi, jestlise neco nezmenilo. Pokud ne, je opet klid. Proto mne stve tohle pausalizovani, ze udelit fyzicky trest diteti je za jakychkoli okolnosti a u jakehokoliv dite spatne a je to tyrani. |
• |
8.2.2009 16:19:41
LIMAI, neni k tomu co dodat, absolutne souhlasim.
|
8.2.2009 16:18:07
Ahoj Gabino,
k te metode- u nas to fungovalo, kdyz nebyly zavrene dvere a dcera vedela, ze az se uklidni, muze prijit. Ze zacatku vzdycky hned vybehla, tak jsem ji odvedla zpet, pak znovu,... ze zacatku i nekolikrat, nez pochopila, ze to prese mne neprojde, zustala na miste a rvala bezmoci. K tomu to chce mit pevne nervy a vydrzet, nedil to bylo asi 3 hodiny, kdyz jsme po vyvstekani chteli, aby opet udelala to, cim to cele zacalo. Nicmene po asi 3-4 podobnych scenach, ktere byly vzdy o dost kratsi nez ty drivejsi, se to uklidnilo, momentalne to sice zkousi, ale nejdil do 5-ti minut rezignuje.Placnuti na vztekani nefunguje, vetsinou dite spis zatvrdi. Fyzicke tresty jsou spis pro jinou prilezitost, treba kdyz vedome neuposlechne, ale neni ve vzteku, proste si chce delat veci po svem a hotovo. |
Vichřice | (IP adresa 213.19.56.197) |
• |
8.2.2009 16:11:18
Dano,vidíte a já jsem svého syna několikrát musela křísit, protože vzteky zůstal bez sebe.Mému synovi stačílo říct pětkrát po sobě ,že si to nepřeji s vysvětlením a Byl ohen na střeše.Použiji tady námět jedné maminky s košťátkem.1.Tomášku to nesmíš víš mamince to dalo hodně práce,,syn se směje a udělá to hned znovu.2pokus Tomášku vyš to je škaredé ,když mamince ničíš její práci.Syn opět nedbá.3pokus-Tome víš co pomůžeš mě prosím to smetí smést na Hromádku a pak půjdeme ven:Syn ne ,ne ,ne podávám mu smetáček a říkám mu Tomášku ty jsi šikovný určitě mě pomůžeš že jo ,,Tomášek bere smetáček a začíná mě sním plácat ne,ne ,ne.Proto přistupuji k předposlednímu pokusu než syna potrestám .Tome přestaň s tím nebo se půjdeš zlidnit do jiné místnosti jasný.Syn začíná zuřit tak ho beru a odnáším vedle, přikážu mu ,že tam má zůstat,Tomáš se zvedá a chce odejit tak na ně houknu Tome ne,Tomášek zůstává hrozně se vzteká,trvá to asi čtvrt hodiny pak se unaví a přestane plakat a nebaví se s námi třeba hodinu pak přijde a řekne maminka zlobila.JÁ MU ŘEKNU NE TOMÁŠKU MAMINKA NEZLOBILA TO TYS SE CHOVAL ŠKAREDĚ SYN OPĚT ZAČÍNA ZUŘIT POKUD SE MU TO BUDU SNAŽIT VISVĚTLI ZAČNE OPĚT ZUŘIT.PŘESTÁVÁM SI TOHO VŠÍMAT A SYN SE SKLIDNÍ.celí ten proces trvál hodinu někdy dvě.Kde jsem dělala chybu mohl by mě to někdo říct?Proč se můj syn ani po roce nezklidnil?
Jak to u nás je po tom co sem ho plácla podotýká jen jednou víckrát nebylo potřeba. tří pokusy jsou stejné čtvrtý pokus je varování ,že jestli nepřestane plácnu ho syn většinou bez plácnutí přestane a odchází si najít jinou činnost.Stačil jeden plácanec, aby se z malého vzteklouna stal pohodoví kluk ,kterého už plácat zatím nemusíme dokonce ho nemusím ani posílat se zklidnit.Co jsem tedy udělala špatně ,když jsem syna jemně plácla.Synovi je sedm a plácla jsem ho poprvé a naposledy ve třech letech.Opravdu jsem mu tak hrozně ublížila,že ho to poznamená na celí jeho život? |
• |
8.2.2009 16:03:40
zajimavy, co rikal ten pan...ja ziju taky ve Svycarsku a ten dojem teda nemam.
|
• |
8.2.2009 16:01:25
proboha, ty si fakt myslis, ze dvoulete dite vybiha do silnice s tim, ze se chce nechat prejet?A ze si mala neustale rozvazuje tkanicku....nevidim na tom v tom veku nic zvlastniho...ale asi na to nemas nervy, takze to resis placnutim...super! jak to budes resit priste, diteti das facku a pak? Jak to chces stupnovat?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.