Gábina, dvě děti | (IP adresa 88.102.56.164) |
• |
8.2.2009 10:24:38
Samozřejmě jsem syna upozorňovala vícekrát, než jsem ho plácla, bylo kráceno, abych se pořád neopakovala. Do jiné místnosti ho odvést - to zní slibně, jenže on by v ní asi těžko zůstal, když se děje něco tak zajímavého jako zametání. Nevím jaké jiné řešení bych ještě měla hledat.
Ad sladkosti - sladkosti nedávám za odměnu, jen na chuť. Říkám, jak by reagoval, kdybych se ho zeptala, co by mu pomohlo dle receptu Markéty. Kdyby bylo na mě, sladkosti bych nedávala třeba vůbec, bohužel nežijeme ve vzduchoprázdnu - máme babičky, kamarády a taky občas zajdeme do obchodu, takže se sladkostem neubráníme... |
maja | (IP adresa 78.80.16.222) |
• |
8.2.2009 9:26:11
Aha, tak teď už to chápu.
Limaj , víš v čem si myslím že je problém? Snažíš se každého stůj co stůj přesvědčit o své a jediné pravdě. Ale není jen jedna pravda. Možná máš i pravdu v tom, že "plácací" výchova je mizerná a že "neplácací" je ta jediná super, ale bohužel to podáváš ne příliš šťastným způsobem. Hele, je to stejný jako vegetariánství, taky je výborné pro někoho , kdo se pro něj nadchne, ale naprosto nepřípustné pro milovníka masa a nic s tím neuděláš. A může třeba být vegetariánství zdarvější než "masožroutsví" a stejně někdo ho odmítne. Nemůžeš lidem nic přikazovat a napadat je za to , že tvůj názor nejsou schopni akceptovat. Někdo prostě vločky jíst nebude i kdyby ses na hlavu postavila musíš se s tím smířit. Ty máš možná štěstí, že kdybys svému dítěti dala vločky , tak je slupne a bude se olizovat, kdežto moje mi je hodí na hlavu ( poblinká se, bude se dusit a radši umře hlady než je pozře). I když vím , že jsou mnohem zdravější než svíčková tak mu dám v rámci přežití svíčkovou. Kdyby se moje dítě nechovalo tak, že občas nic jic jiného nepomůže ( prosím tě nepiš mi, že chceš vědet co konkrétního jsem udělala, aby přestalo, prostě to vem jako fakt : já dospělý člověk, svéprávný jsem usoudila , že plesknutí v dané situaci je jediná možná věc) tak bych ho plácnout nemusela. A byla bych z toho šťastná , protože mě opravdu nebaví žít s pocitem , že musím občas to mí dítě proplesknout, mnohem radši bych byla , aby to tak nebylo. |
Šiška | (IP adresa 213.19.56.197) |
• |
8.2.2009 9:18:57
Kudlo pod tohle se bez výčitek podepíši. možná to bude tím ,že mám už tři děti a každé potřebovalo úplně jiný způsob výchovy.Jsou to rovný jedinci ,kteří vy co chtějí a dokáží mě to z plných plic říct.Takže to žádný zakřiknutí mrzáčci nejsou.Mého prvního syna vysvětlování skoro zničilo,byl úplně psychicky vyřízený.Prostě nesnáší ,když mu někdo něco vnucuje.Když jsme s tím přestali vše ustálo a byl v pohodě .Dceři vysvětlování vyhovuje a nemá s tím vůbec žádný problém.A nejmladší je zatím naprosto v pohodě a nebyli s ním ve výchově žádné problémy(17,13,8let).Na názor má nárok úplně každý i malé dítě jsou prostě situace ve výchově ,kdy dítě není ochotné můj názor přijmout nenutím ho je to jeho názor na ,který má plný právo.
|
8.2.2009 9:04:31
,,... a více věř sama sobě...".Vidíš,Stáni?Tak o tomhle teď mluvím.Ano,měla bych si více věřit a nenechat se.Stačil jeden Tvůj příspěvek a zase jsem o něco chytřejší a vím,kde je zakopaný pes.Moc děkuji.
|
8.2.2009 9:01:23
A ještě mne napadá.Vždy,když mne tu něco naštve-ale doopravdy,nejen že něco obhajuji,ale tak nějak vnitřně,zamyslím se nad tím,proč mne to štve.A jsou to zajímavé postřehy.Pak vím,kde mám slabé místečko a tam na sobě mohu pracovat.Ted je to možná o respektu druhých k tomu,co dělám.Že možná není mojí povinností obhajovat jakýkoli krok,který ve svém životě dělá.(jé,ty ještě kojíš?Vy spolu spíte v posteli-to si zaděláváš na problémy...proč ještě malá nechodí na nočník?...atd atd.)Ale to už je teď jen moje intimní a citlivé téma,se kterým se chci svěřovat jen přátelům,které opravdu znám.
Takže tímto děkuji všem,které máte stejné názory jako já i těm,které je máte odlišné.Díky vám jsem se debatami a někdy hádkami posunula dál. |
8.2.2009 8:54:26
Stáni,mně je vlastně také jedno,co si o mne druzí myslí.Spíš to ber jako komunikaci se světem,jsem s malou sama a tohle beru jako debaty,které jsme svého času vedly s kolegyněmi.Prostě potřebuji si občas pohovořit s dospělými a nemám k tomu jinou příležitost.Teda asi ne tolik,jak bych potřebovala.
On si tím člověk srovná myšlnky v hlavě,někdy se musí zamyslet jestli to dělá správně či nesprávně,někdy načerpá informace ze zkušeností jiných.Já bych řekla-že jsou tyhle debaty někdy velmi produktivní. |
8.2.2009 8:42:00
Madlenko, já se nezapojím do debaty, zda plácat či neplácat. Vždy na to budou mít lidé odlišné názory. A vždy se najde někdo, kdo tě odsoudí, že to děláš jinak...
Mně spíš zaujalo, jak moc máš potřebu se tu obhajovat. Nad tím bych přemýšlela. Já si dělám věci po svém a čím dál míň mi záleží na tom, co si o tom myslí druzí. Vykašli se na to, že tě tu někdo soudí(za odsouzení nepovažuju jiný názor, ale spíš formu, jakou je podán) a víc věř sama sobě. |
8.2.2009 8:10:29
Omlouvám se za překlepy,ale na klíně mi sedí moje dcerka a s velkým nadšením mi ťuká do klávesnice
|
8.2.2009 8:06:32
Vidíš,Limai,teď jsi si naběhla Ty.Vzhledem k tomu,že mám malé dítě,třeba k tomu dojdu jako Ty.Nebo možná až budeš mít druhé pochopíš,že 4-letému dítěti se některé věci vysvětlují snáze a hlavně je snáze pochopí.Já přece neříkám,že budu dítě plácat do 15-ti let?Jjsem v době,kdy byla 18 měsíců stará-mladá,neviděla už jiné řešení.Od Tebe jsme tady četly,jak jsme matky nezvládající své emoce a ted čtu,že jsi to dělala také.Možná,kdyby jsi od začátku přiznala,že jsi také plácla,ale postupem čsu došla k jinému závěru,dalo by se to snáze pochopit.
Dítě je v každém věku jiné.A neznamená to,že když plácneš malé batole v době,kdy není jiné řešení,že se k tomu budeš uchylovat v době,kdy mu budou 4,6 nebo 20let.Ale o to stále šlo.každý příběh je individuální stejně tak jako každé dítě,každá mamjn a každá situace.jsi mi najednou mnohem bližší,už jsem myslela,že jsi Supermanka.Ano,i já mám svoje chyby,ráda vyslechnu jiné názory,ale tak že jsou to zkušenosti jiných a n odsuzování toho,jak jsem to dělala já.Tak vítej mezi normální maminy!!!! |
8.2.2009 8:06:03
Vidíš,Limai,teď jsi si naběhla Ty.Vzhledem k tomu,že mám malé dítě,třeba k tomu dojdu jako Ty.Nebo možná až budeš mít druhé pochopíš,že 4-letému dítěti se některé věci vysvětlují snáze a hlavně je snáze pochopí.Já přece neříkám,že budu dítě plácat do 15-ti let?Jjsem v době,kdy byla 18 měsíců stará-mladá,neviděla už jiné řešení.Od Tebe jsme tady četly,jak jsme matky nezvládající své emoce a ted čtu,že jsi to dělala také.Možná,kdyby jsi od začátku přiznala,že jsi také plácla,ale postupem čsu došla k jinému závěru,dalo by se to snáze pochopit.
Dítě je v každém věku jiné.A neznamená to,že když plácneš malé batole v době,kdy není jiné řešení,že se k tomu budeš uchylovat v době,kdy mu budou 4,6 nebo 20let.Ale o to stále šlo.každý příběh je individuální stejně tak jako každé dítě,každá mamjn a každá situace.jsi mi najednou mnohem bližší,už jsem myslela,že jsi Supermanka.Ano,i já mám svoje chyby,ráda vyslechnu jiné názory,ale tak že jsou to zkušenosti jiných a n odsuzování toho,jak jsem to dělala já.Tak vítej mezi normální maminy!!!! |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.