Raketa | (IP adresa 213.19.56.197) |
• |
16.2.2009 17:13:17
Kili jak vychováváte své děti vy?Docela by mě to zajímalo.
|
Poměnka | (IP adresa 213.19.56.197) |
• |
16.2.2009 17:01:20
Uznávám ,že Marcela je trošku mimo ,ale zajímal, by mě tvůj názor na její výchovu.Máš-li pocit ,že tento postup dítě ponižuje nebo ne.
|
Raketa | (IP adresa 213.19.56.197) |
• |
16.2.2009 16:52:27
Smím se zeptat kolik jste už vychovala dětí?
Já mam čtyři také je neplácám ,ale nemám pocit ani potřebu někoho přesvědčovat o správnosti jeho chování. Proto mě zajímá kolik dětí asi člověk musí vychovat, aby měl patent na rozum!!!! |
Raduna | (IP adresa 213.19.56.197) |
• |
16.2.2009 16:32:01
Limaj nezlob se na mě ,ale každá výchova učí dítě ,aby se podřídilo!!!!!!!dítě se musí podřídit většinou rodičům a společnosti tak jako i mi dospělí se podřizujeme spoustě věcí.Ještě řekni ,že se vším vždy souhlasíš a žes nikdy neměla problém s tím se podřídit.Opravdu záleží na tom jak své dítě přesvědčíme o správnosti jeho chování.Mám jednu kamarádku ,která zastává tvůj způsob Víchovi nic proti němu nemám,ale v případě kamarádky bych byla radši kdyby malou čas od času pleskla než jí titulovala jepicí Atd.Každá výchova se může zvrtnout.Věř ,že spoustu rodičů plácne a jeho dítě vyroste v silnou osobnost,ale je i spousta rodičů co neplácne a mají doma úplně zdeptané tvorečky ,kteří si nevěří.Já jsem svého syna čas od času také plácla, neboť nechat ho vy vztekat v jiné místnosti nezabíralo .Můj starší syn, vždy začal mrkat a zadrhávat,proto jsme přistoupily k jemnému plácnutí velmi rychle pochopil,že je něco špatně a že moje trpělivost je už u konce a přestal s tím.Syna jsem nikdy neplácala ve vzteku,prostě to byla naše dohoda,že když ho jemně plácnu,věděl,že to přehnal.Myslím si, že když ty pošleš dceru do jiné místnosti se vy vztekat tak ji tím taky dáváš najevo ,že už přestřelila.Prostě jsou děti ,kterým plácnutí vyhovuje víc než je zavírat někde do místnosti.Teď mě roste můj poslední synek má zatím rok a půl a nikdy jsem ho zatím nemusela plácnout prostě krásně poslouchá.Dceru tu když jsem plácla reagovala hrozně prostě jí to ponižovalo a byla úplně zdeptaná.Mého nejstaršího syna zase deptalo ,když jsem ho posílala do vedlejší místnosti,byl radši,když jsem ho jemně plácla mohlo se bez problému pokračovat v činnosti ,kterou jsme měli rozjetou .Úkolem rodiče je také naslouchat svému dítěti.Prostě si milým ,že každá výchova se může vymknout kontrole a bojím se toho ,že jestli se prosadí zákon ,kde bude zakázán ftizický trest,že se docílí jen toho,že se bude dál provázet akorát rodiče své děti začnou psychicky týrat tím, že jestli to někomu řeknou půjdou do dětského domova atd.Vychovat dítě je něco strašně složitého já mám tři děti a každé vyžaduje něco jiného.Každý je jinak divoký a poddajný.Nikdy jsem nechtěla,aby se mě dítě pořídilo pouze aby pochopilo co je správné a co je špatné a to je úkolem rodiče.Jestli jsem plácačka to nevím neboť jsem asi pět let žádný plácanec nedala.
|
kili | (IP adresa 90.183.74.174) |
• |
15.2.2009 22:54:26
někteří rodiče bijí své děti za to, že je špatně vychovali.
|
Limai |
15.2.2009 22:49:38
ty vždycky něco napíšeš a z tvého příspěvku je evidentní,že ti nestálo nad otázkami které pokládáš nebo nad věcmi nad nimiž se pozastavuješ přemýšlet ani půl minuty.No,nebo možná jsi přemýšlela,ale moc ti to nešlo,protože někdy to jsou fakt perly.Takže víc než jednoduché-připadá ti více v pořádku,když někdo jednou dvakrát někdo něco ukradne,pak si uvědomí důsledky svého špatného chování a už nekrade,nebo je pro tebe přijatelnější když dotyčný stabilně během svého života krade?Pro tebe přichází v úvahu spíše to druhé,že?A jinak kdyby sis přečetla pořádně co kdo píše,zjistila by jsi že já jsem své dítě bez plácání začala vychovávat v době kdy ostatní s tím plácáním začali,ne když s ním skončili.A to je sakra rozdíl.Znáš tohle-"myslím,tedy jsem?"
|
Limai |
15.2.2009 22:32:55
ani od jiných plácaček jsem tady nečetla,že by některá z vás uznala že její dítě se dá zvládnout i jinými cestami než plácáním a neviděla jedinou větu o tom že ty cesty hledat chcete.Já sama jsem po pár plácnutích dcery věděla,že je to velice špatně a že to nelze,kdežto vy tady stále tvrdíte jak je to jediná možná cesta vaše dítě něco naučit.Jenže ono se plácnutím neučí,ono se podřizuje.
|
Limai |
15.2.2009 22:16:44
když dítě bude mít jiný názor který nebude podle našich představ a budeme chtít dosáhnout svého,tak mu jednu plácnem,stejně jako ted.Je to přece normální,ne?
|
Limai |
15.2.2009 22:00:30
jsi úplně mimo kontext toho co jsem v příspěvku psala,já o koze ty o voze.
|
Limai |
15.2.2009 21:53:08
pleteš si pojmy a dojmy.Neexistují "hodné a zlobivé děti".Existují děti,které jsou klidnější,a děti,které jsou živější.Ovšem neexistují děti,které by své rodiče na slovo poslechly,nedělaly nic co by bylo nežádoucí,ve dvou letech rozuměly teorii relativity a chápaly sáhodlouhé dialogy proč něco nelze.Každé dítě-skutečně každé-se během svého vývoje chová tak že je jeho chování někdy nežádoucí.U některého často,u jiného méně často.Ale dělit děti na hodné a zlobivé nelze.To je stejný nesmysl jako kdyby jsi říkala že lidi jsou hodní a zlí.Ve skutečnosti je to tak,že v úplně každém se snoubí obojí,nikdo není jenom hodný nebo jenom zlý.V každém člověku najdeš kus zla i dobra.Takže s argumentem že matky které mají hodné děti a proto nemusejí plácat neobstojíš.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.