| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 648 [Dalších 548 >>]
18.9.2009 8:26:59
Jestli má vlak jet prázdný a nebo se v něm někdo veze za zlomek skutečné ceny, to je samozřejmě lepší druhá varianta. Podobné slevy jsou fajn, nalákají do vlaku aspoň nějaké lidi v době, kdy je málo vytížený. I díky tomu může zůstat slušný počet spojů i mimo špičku. Ale tvrdit, že to stát nedotuje, no to promiň, ale zase jedna blbost.
Levandulka+3
18.9.2009 8:22:42
Vysv. - normální mi nepřijde to, že ostatní děti nemají...
Levandulka+3
18.9.2009 8:21:31
Úplně zobecňovat nechci, vztahuji to na tu naši třídu, vlastně i na třídu manžela, ten byl o 2 roky výš, takže pár (ale opravdu ne mnoho..) dětí už jeho spolužáci mají....Takže to je cca 60 lidí..Někteří z nich se núspěšně snaží, některým těhu nedopadlo úplně nejlíp....Nicméně i mezi našimi dalšími kamarády ze studií, kterým je po třicítce, jsme se 2 dětmi a jedním na cestě velcí exoti~d~....Normální mi to teda rozhodně nepřijde.
Ještě ale k tomu zobecňování - to, že po třicítce schopnost přirozeně otěhotnět klesá a riziko vroz. vývoj. vad stoupá, je vcelku nenapadnutelné, to se učil už manžel na medině.....
šudla
18.9.2009 8:20:11
Víš Kimmy, já to asi nevidím tak radikálně jako ty.
Musím přiznat, že mně přijde dobré, že je v Čechách mateřská dlouhá. Do třech let bych jí nechala. Za situace, která tady panuje, určitě. Pokud by se tohle mělo změnit, je potřeba něco udělat s motivací pro zaměstnavatele pro zkrácené úvazky apod. Čtyři roky jsou z mého pohledu zbytečné. Ani bych nic neměla proti výši peněžité podpory v mateřství, za předpokladu, že bychom si to jako stát mohli dovolit.
Je jasné, že si to dovolit nemůžeme, a že za současnou vybranou státní kasu může z velké části právě nárůst dávek jako je peněžitá pomoc, či z mého pohledu naprosto nesmyslné porodné, tak si myslím, že by se s tím mělo něco dělat.
Myslím, že není v pořádku (a to ne proto, že bych to někomu nepřála, ale proto, že si myslím, že si to jako společnost nemůžeme dlouhodobě dovolit) vyplácet tři roky mateřskou velkou jako minimální mzda. Neznám sice přesné údaje, ale myslím si, že počet dětí na jednu ženu u nás není větší než ve zbytku euroatlantické aliance, takže jako pobídka pro plození dětí, to zřejmě také úplně nefunguje.
Proto si myslím, že by bylo potřeba mateřskou snížit a zkrátit na tři roky a zároveň zavést daňové odpočty (v rozumné výši). Ta mateřská totiž nikoho nemotivuje k tomu aby se o sebe staral sám. Daňové odpočty jsou jasné, pokud se nepostaráš, nemáš.

Já sama nejsem přítelem ústavní výchovy, a děti bych do jeslí nedávala, i kdybych žádnou mateřskou neměla.
Ale vyplývá to z toho o čem mluvím, vím, že své děti dokážeme uživit i bez jakéhokoliv státního příspěvku.
18.9.2009 7:47:15
ale Lucko, moje kamaradky maji prvni dite v 35 letech a v pohoder. Nemuzes zobecnovat.
Levandulka+3
18.9.2009 7:43:53
No, akorát že spousta z těch, co by "za děti dali cokoliv" se rozhodne je mít až po třicítce a pak se diví, že to nejde~a~...Ona ta příroda se zas až tak obalamutit nedá....Možná by nebyla špatná nějaká osvěta, aspoň v rámci biologie na střední škole se podívat, jak po kterém roce věku klesá plodnost, zvyšují se rizika potratu a narození postiženého dítěte. Možná by si pak víc lidí po vystudování odřeklo několik zahraničních stáží, cetování do exotických zemí, šetření na super bydlení a 2 auta (aby se pak přece rodina měla s dětma dobře...). Možná mám v tomto ohledu zvláštní zkušenost, ale z naší "výběrové" gymplové třídy jsem v téměř 30 letech ještě s jednou kamarádkou (která ale otěhotněla neplánovaně a je svobodnou matkou~;(() sama, kdo má děti~d~.....Jsem dost za exota~y~...
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
18.9.2009 3:41:27
Sudlo - krasny prispevek!!!!

Já neříkám že náš stát dává málo, říkám, že dává blbě.
Právě proto, že ten systém poměrně vysokého příspěvku v začátku mateřství motivuje hlavně ty, kteří nepracují, a pak teda, jak říkáš neplatí daně. Pro spoustu lidí je peněžitá pomoc v mateřství řešení jejich momentální finanční situace, a na to, že za 3 -4 roky skončí nedohlídnou.

ja sama uz delsi dobu pisu neco podobneho - odpovedi, kterych se mi dostava, jsou zhruba v tonu

"deti nemuzou jit do jesli, dokud na ne nejsou zrale, dvoulete dite neni zrale jit do jesli. Castecne uvazky se mnoha lidem nevyplati, v EU to vsichni delaji blbe"

vzdycky me potesi, kdyz narazim na podobne smyslejici dusi - dekuji ti!
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
18.9.2009 3:34:43
Jano Budilko - no ja jen ze podle mne neni spravne rikat, ze dite stoji 2 miliony a od statu dostanu "jen" 300 tisic... - opravdu CR dava rodicum velike penize...

danove odpisy jsou rozhodne lepsim resenim, nez cesky RP - o tom zadna - jenze ja se presne o tomto tematu snazim uz dlouho diskutovat a jen mala skupina zen tady na Rodine by vymenila trilety RP za danove ulevy. Mmch - ty sama by jsi se trileteho RP vymenou za danove ulevy vzdala?

A neni tak uplne pravda, ze stat v CR chce neco ode vsech - v zemich tretiho sveta staty samozrejme bohatsim lidem dane berou a prispevky nedavaji - a na druhe strane v CR urcite jsou rodiny, kde ani jeden rodic nepracuje - cili stat jim nic nebere.

Nicmene ja jsem rozhodne velky zastance toho, ze stat by mel mene davat a mene brat.

Predpokladam tedy - ze ty svuj hlas Paroubkovi nedas ;)
18.9.2009 0:46:18
Adelaide, zpoplatnit důchodcům cestování v MHD mezi 7 a 9 ráno je docela zajímavý nápad ~t~ Taky jsem si s tím už užila své, vedle naší firmy stojí Plus, o kus dál jsou učňáky a jezdí tam jen krátké autobusy, mezi 7 a 8 ráno je to děs ~:(

Ale docela by mě zajímalo, kteří dopravci oficiálně umožňují bezplatnou přepravu neomezeného počtu dětí do 6 let. Prošla jsem na webu přepravní podmínky a ceníky několika dopravců a nějaký seznam osob, které mají nárok na bezplatnou přepravu, jsem našla u 8 z nich a ti VŠICHNI umožňují bezplatnou jen jednoho dítěte do 6 let!
18.9.2009 0:36:55
Štěpánko, v tomhle případě je bohužel rozdíl 30 nebo 35 lidí, právě proto, že zbyde na ostatní jen 10 volných míst. A teda nevím, kolik jsi organizovala autobusových zájezdů, že můžeš tvrdit, že to je dražší? Promiň, ale zase jedna blbost. I kdyby to byla nula od nuly, tak máš pořád tu výhodu, že se jede přesně kdy ty chceš, přesně z místa a do místa, které chceš.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 648 [Dalších 548 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.