| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klub pro rodiny s více než dvěma dětmi. Co vy na to?

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 648 [Dalších 528 >>]
šudla
17.9.2009 19:36:04
Já neříkám že náš stát dává málo, říkám, že dává blbě.
Právě proto, že ten systém poměrně vysokého příspěvku v začátku mateřství motivuje hlavně ty, kteří nepracují, a pak teda, jak říkáš neplatí daně. Pro spoustu lidí je peněžitá pomoc v mateřství řešení jejich momentální finanční situace, a na to, že za 3 -4 roky skončí nedohlídnou.
tinas
17.9.2009 19:27:42
Kačislavo,
tak je posílej do háje. Sama mám kamarádku,která adoptovala dvě holčičky. Obě vědí,že jsou adoptované,aby jim nikdo nemohl ublížit. Kdybych nevěděla,že holky nejsou kamarádky řekla bych,že je obě porodila. Ačkoliv není jejich biologickou matkou stará se o ně a miluje je obě dvě. Jsou to krásný,zdravý holky,který díky náhodě dostali novou rodinu. ~R^~R^~R^
SnowWhite
17.9.2009 19:27:31
Promiň kriply ani kryplouny jsem z vás rozhodně nedělala. Pouze jsem se pozastavila nad slovníkem užívaným devítiletým dítětem ve vaší rodině zjevně s tvým souhlasem. Je to ostatně vaše věc. Je v pořádku, že taťka plesá nad mírou vychovanosti dcery a sebejistotou matinky. Kdyby byl jiný než vy ostatní, dávno by tě chytil za prdel a letěla bys, protože by nemohl vydejchat jak mu vychováváš děti - gramatikou počínaje, vzorovým chováním konče. Toť moje kriminálnické metody. Loučím se, protože jak správně odhadla Monty, na této úrovni nemá cenu debatovat. Ty se holt výš nedostaneš a mě se do bahna nechce :-).
Pá pá~z~
17.9.2009 19:24:06
Naprosto chápu, že tě to štve. Jakmile je člověk něčím neobvyklý - děti nemá nebo má naopak čtyři - pořád čelí blbým dotazům. Znám to dobře, já mám děti adoptované, tak jim čelím taky - "a můžete mít ráda cizí dítě?", "nevadí vám, že nejsou vaše?" či "a nebojíte se genů?" Dám si pozor, abych se zase někoho jiného příště nejapně nezeptala já sama! :-)
markéta s holčičkou
(IP adresa 89.203.170.200)
  • 
17.9.2009 19:17:52
...rozumná ženská..naprostý souhlas*
markét, holčička
(IP adresa 89.203.170.200)
  • 
17.9.2009 19:14:36
Prosím Vás!!!

Tyhle teorie opravdu miluji,každý má právo na uchopení vlastního smyslu života.
Kalkulovat s dětmi jako s budoucími pracanty apod...To jako, aby měl kdo zaplatit ten
nehorázný schodek v rozpočtu?
Děti mají být chtěné, také rodiče si musejí být jisti, že zvládnou nejen výchovu,
ale i financování budoucích škol a učilišť.
To, už vůbec nemluvím o zájmových kroužcích apod.
Chladný kalkul peněz je požehnán dobou i politiky...takže se nemůžete divit tomu,
že počet dětí v rodinách není jako u skupin, kde se natáhne ruka na sociálce..
Zodpovědnost má každý za svůj života a za ten, co daroval.

PS: celý článek je chladný, nevraživý(jak můžete napsat, že se třeba dítě nedožije produktivního věku, že při větším počtu je větší šance na robotníka)... :-((((

šudla
17.9.2009 19:02:50
Kačislavo, já se tedy setkávám s něčím jiným. Poměrně dlouho /6let/ jsem měla jedináčka, a nepamatuju si, že by kdy na mne kdo útočil, že si neplním společenskou či jakou povinnost dostát určitého počtu povitých dětí. Myslím, že to nějak bylo mému okolí jedno.
Ovšem teď, kdy čekáme čtvrté se pravidelně setkávám s reakcemi typu:"A to jste jako fakt chtěli?", "Jak to chcete uživit?", "No to jste se zbláznili!". A to i od lidí typu sestřička u gynekologa, sousedka, u kterých bych řekla, že jim do toho opravdu nic není.
tinas
17.9.2009 19:00:07
Kimmy,
systém přidělování chlapů mě fakt pobavil. :-)))))))))))))))))))))))) Tak u toho bych fakt chtěla být. Doufám,že by to šlo reklamovat v případě nespokojenosti. :-))))))))
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
17.9.2009 18:57:05
no proto jsem te citovala - ty jsi psala o zvrhlosti - ja jsem si to jen chtela overit

Myslis si tedy, ze mit deti by melo byt nejakou narodni povinnosti? Jako treba "nejdriv 3 deti a pak teprv hypoteka"

Fakt me tvuj nazor zajima - jaka by mela byt spolecnost, aby nebyla zvrhla nebo pokroucena. Co bys treba doporucovala zenam, ktere nemohou najit vhodneho partnera - mel by jim treba stat nekoho pridelit?
Kimmy, 2 deti
(IP adresa 202.156.11.227)
  • 
17.9.2009 18:54:50
Jano Budilko - ale naklady na dite jsou velice rozlicne - pokud dite zivis tak, ze jen zvysis vlastni porce, posilas ho do statni skolky i skoly, do ktere muze chodit pesky, neplatis mu krouzky a oblekas ho na blesaku a v 18 ho posles vydelavat - urcite te nebude stat dva miliony.

Normalni rodice jiste do svych deti investuji a chteji pro ne to nejlepsi - ale to neni problem systemu. Rozhodne ale neplati, ze CR "neplati zas tak hodne" - koukni se za humna a rekni mi, kdo plati vic (nikoli ovlivneno menovym kursem ovsem....)

Mmch - vis, ze v tech nejchudsich zemich sveta se stale rodi miliony deti, ktere od statu nedostanou vubec nic?
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 648 [Dalších 528 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.